ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ:

Τι θα γίνει με τις εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΕΛΩΠΑΣ» ΓΙΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Δημοσίευση: 04 Απρ 2020 21:12

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στο Sport24.gr μίλησε για τη χρηματοδότηση των ομοσπονδιών, για το πρόγραμμα «Πέλωπας» και τις εκλογές των ομοσπονδιών.

Αναλυτικά είπε:
*Για τις εκλογές των ομοσπονδιών:
«Ο Νόμος λέει κάθε τέσσερα χρόνια και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Φέτος, έχουμε για πρώτη φορά στα 126 χρόνια αναβολή εν καιρώ ειρήνης, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξουμε τον Νόμο είτε για να παρατείνουμε τη θητεία των Ομοσπονδιών, ώστε να γίνουν οι εκλογές του χρόνου μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είτε να διεξαχθούν τώρα, ώστε να έχουν ένα χρόνο μπροστά τους οι επόμενες διοικήσεις για να υποστηρίξουν τον δρόμο που έχει χαραχθεί ήδη ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο τον Ιούλιο του 2021. Είναι κάτι που ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει, θα χρειαστούν αρκετές συζητήσεις, αλλά προς το παρόν δεν είναι κάτι που έχουμε βάλει μπροστά και έχουμε καταλήξει. Προέχουν άλλα πράγματα αυτή τη στιγμή. Η προτεραιότητά μας είναι η καταπολέμηση του κορονοϊού».
*Για τη χρηματοδότηση των ομοσπονδιών
 «Για πρώτη φορά η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εφαρμόζει μια τεχνοκρατική προσέγγιση αξιολόγησης των αθλητικών ομοσπονδιών. Βάλαμε κάτω με αλγόριθμους και τα παρουσιάσαμε ενώπιον όλων και βάσει αυτού θα γίνει η κρατική επιχορήγηση των 18 εκατομμυρίων που προβλέπεται για φέτος. Αν χρειαστεί να συνεισφέρουμε έκτακτα, πρέπει πρώτα απ’ όλα να υπάρχουν χρήματα στο ταμείο του κράτους, διότι αν δεν υπάρχει, αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούμε να δώσουμε ούτε εμείς. Τα 18 εκατ. όμως θα δοθούν με διαφάνεια και ό,τι άλλο έκτακτο είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Εδώ που είμαστε, προβλέπουμε και δεν είμαστε πίσω από τις εξελίξεις. Επίσης, μετά από πάρα πολλά χρόνια, δώσαμε φορολογικά κίνητρα για χορηγίες και δωρεές της τάξεως του 20% έκπτωση, για να μπορεί και ο ιδιώτης να ενισχύσει το ερασιτεχνικό σωματείο της περιοχής, του τόπου του, αλλά να του πει και ένα μπράβο η Πολιτεία».
*Τι είναι το πρόγραμμα «Πέλωπας»;
«Έχουμε το πρόγραμμα «Πέλωπας» σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, με το οποίο θα καταγράψουμε όλα τα γήπεδα που έχουν οι δήμοι και τα οποία δεν γνωρίζουμε ως χώρα. Το τρέχουμε με τον κ. Παπαστεργίου. Θα μάθουμε πόσα γήπεδα έχουμε, πόσο παλαιά είναι, πόσα είναι με άδεια και ούτω καθ’ εξής. Αυτά είναι προγράμματα που και ενέργειες που δεν μας κοστίζουν τίποτα ή αστεία ποσά. Με συνδυασμούς μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, αλλά πρέπει να τρέξεις, να συντονιστείς με Περιφέρειες, να κάνεις διάφορες κινήσεις. Δεν ζούμε στην εποχή του απίστευτου πλούτου, αλλά μπορούμε να πετύχουμε καλά αποτελέσματα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass