Πρωταθλητής ο Αετός Μακρυχωρίου

*ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ ΓΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ *με κλHρωση ο κυπελλοYχος ΕΠΣΛ *ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ Α1 ΚΑΙ ΤΗ Β’ ΕΠΣΛ

Δημοσίευση: 02 Μαϊ 2020 21:07

Ο Αετός Μακρυχωρίου είναι ο φετινός πρωταθλητής στην Α’ τοπική κατηγορία της ΕΠΣΛ σύμφωνα με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, βάσει της οποίας η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων των ΕΠΣ περιόδου 2019-20 (όπως επίσης του κυπέλλου, αλλά και τη Γ’ Εθνικής) αναστέλλεται οριστικά. Ως εκ τούτου και σύμφωνα με την ίδια απόφαση για όλες τις τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων και οι πρωτοπόροι των Α’ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στη Γ’ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21.


Επομένως στην Α’ τοπική κατηγορία της ΕΠΣΛ, το πρωτάθλημα της οποίας διακόπηκε μετά τη διεξαγωγή της 24ης αγωνιστικής, ο Αετός Μακρυχωρίου ήταν πρώτος στη βαθμολογία με 61 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον δεύτερο ΠΟΕ και επομένως ανακηρύσσεται πρωταθλητής με δικαίωμα ανόδου στη Γ‘ Εθνική κατηγορία τη νέα σεζόν.
Η σχετική απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα έχει ως εξής:
«Αναστέλλεται οριστικά, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του Covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασής του, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ., καθώς και της Γ’ Εθνικής κατηγορίας της Ε.Π.Ο., περιόδου 2019-20.
Για όλες τις εθνικές και τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων. Οι πρωτοπόροι των Α’ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στη Γ’ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21. Για τη διαδικασία ανόδου, σε περίπτωση ισοβαθμιών ομάδων ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ και για την περίπτωση ύπαρξης περισσοτέρων του ενός ομίλων Α’ κατηγορίας τα κριτήρια πολλαπλών ομίλων της UEFA. Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχουν δικαίωμα τροποποιήσεων των προκηρύξεών τους, βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού. Οι τελικές αποφάσεις για την Γ’ Εθνική θα ληφθούν κατόπιν νεότερης εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεων».
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΟΠΙΚΑ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Κατ’ αντιστοιχία με το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ, στην Α1 και τη Β’ κατηγορία οι ομάδες που κατά τη διακοπή των πρωταθλημάτων βρίσκονταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ανακηρύσσονται πρωταθλητές. Δηλαδή στον 1ο όμιλο της Α1 ΕΠΣΛ πρωταθλήτρια είναι η Δήμητρα Γιάννουλης, στον 2ο όμιλο είναι μεν πρώτος ο ΑΣ Βορειοηπειρωτών ωστόσο εκκρεμεί ένσταση, στον 1ο όμιλο της Β’ ΕΠΣΛ πρωταθλητής είναι ο Ηρακλή Πλατανουλίων, στον 2ο όμιλο ο Ηρακλής Χάλκης και στον 3ο όμιλο η Νεάπολη αντίστοιχα.
ΑΝΟΔΟΣ-ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Σχετικά με την άνοδο και τον υποβιβασμό ακόμα δεν μπορεί να λεχθεί τίποτα μετά βεβαιότητας, καθώς η ΕΠΣΛ αναμένεται να προβεί σε τροποποίηση της φετινής προκήρυξης που σημαίνει ότι θα αλλάξει ο αριθμός των ομάδων που θα προβιβαστούν και θα υποβιβαστούν, με στόχο να οδηγηθούμε σε μία μεταβατική περίοδο τη νέα αγωνιστική σεζόν.
Η Γ’ ΕΘΝΙΚΗ
Για τη Γ’ Εθνική το οριστικό πλάνο θα διαμορφωθεί μετά τη νέα εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ. Το επικρατέστερο σενάριο είναι να προβιβαστούν οι πρωταθλητές και των οκτώ ομίλων (να μην διεξαχθούν δηλαδή οι αγώνες μπαράζ), ενώ σχετικά με την παραμονή όσες ομάδες κατά τη στιγμή της διακοπής του πρωταθλήματος είχαν μαθηματικές ελπίδες σωτηρίας να παραμείνουν στην κατηγορία.
Επομένως στον 3ο όμιλο όπου επικεντρώνεται το λαρισινό ενδιαφέρον ο Οικονόμος Τσαριτσάνης που είχε σοβαρές ελπίδες παραμονής θα διατηρηθεί στην κατηγορία, μαζί με τον Ηρακλή Λάρισας, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα (είχε ήδη εξασφαλίσει την παραμονή του μετά από μία εξαιρετική πορεία και το μόνο που ήθελε ήταν να διατηρηθεί στις υψηλές βαθμολογικές θέσεις).
ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣΛ
Σχετικά με το κύπελλο ΕΠΣΛ η ανάδειξη του κυπελλούχου της φετινής περιόδου που θα μετέχει στο κύπελλο Ελλάδας τη νέα αγωνιστική σεζόν θα γίνει μέσω κλήρωσης. Το κύπελλο ΕΠΣΛ διεκόπη στην ημιτελική φάση. Αυτό σημαίνει ότι οι Οικονόμος Τσαριτσάνης, Αετός Μακρυχωρίου, ΠΟ Ελασσόνας και Φαλανιακός θα μπουν στην κληρωτίδα για την ανάδειξη του φετινού κυπελλούχου.
ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Εκτός των αποφάσεων για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα η Ε.Ε. της ΕΠΟ κατά την τελευταία της τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου της UEFA κ. Μάριου Γεωργίου έλαβε και τις παρακάτω αποφάσεις:
«Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ε.Π.Ο. θα διεξαχθεί στις 30 Ιουνίου 2020 και ώρα 10 π.μ., στο ξενοδοχείο Divani Caravel της Αθήνας.
Εξουσιοδοτήθηκε η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο. για να προχωρήσει άμεσα στον ορισμό ημερομηνίας και τόπου διεξαγωγής της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ε.Π.Ο., με θέμα την τροποίηση άρθρων του καταστατικού, η οποία αναβλήθηκε δύο φορές λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Παρατείνεται έως την 31η Μαΐου 2020 η προθεσμία τακτοποίησης ενδεχομένων οφειλών για τις ΠΑΕ της Super League 1.
Σε περίπτωση μη αδειοδότησης ΠΑΕ ως ποινή εφεξής ισχύουν η αφαίρεση 3 βαθμών και ο περιορισμός μεταγραφών.
Επίσης παρατείνεται έως την 31η Μαΐου 2020 η προθεσμία τακτοποίησης ενδεχομένων οφειλών για τη Super League 2 και τη Football League. Οι ποινές σε περίπτωση μη αδειοδότησης στις κατηγορίες αυτές θα αποφασιστούν στην προσεχή συνεδρίαση της Ε.Ε.
Αναστέλλεται η ισχύς των άρθρων 47,48,51,52 του κανονισμού αδειοδότησης ενόψει της τρέχουσας διαδικασίας εγχώριας αδειοδότησης.
Αναστέλλεται επίσης το άρθρο 45 του κανονισμού αδειοδότησης για τις ΠΑΕ της Football League που προβιβάζονται στην Super League 2.
Ανανεώνεται έως τις 31.12.2020 η συνεργασία με το τεχνικό τιμ της Εθνικής Ομάδας Κ21, Γιάννη Γκούμα, Μιχάλη Ιορδανίδη και Νεκτάριο Πανταζή».

Δ. Μπουχλαριώτης: «Απόφαση που δημιουργεί αδικίες σε Ενώσεις»

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων όπως αυτές διαμορφώθηκαν ύστερα από την απόφαση της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Δ. Μπουχλαριώτης έκανε την παρακάτω δήλωση: «Ως πρόεδρος του ΔΣ της ΕΠΣΛ και ως μέλος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, θέλω να ενημερώσω ότι μπροστά στις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί και με δεδομένο την απαγόρευση τη χρήσης των αγωνιστικών χώρων για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, η Ε.Ε. της ΕΠΟ έλαβε την απόφαση να διακοπούν οριστικά τα πρωταθλήματα στις τάξεις των ΕΠΣ, με την παράλληλη απόφαση ο πρώτος στη βαθμολογία να ανακηρυχθεί πρωταθλητής και να κερδίσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Αυτή η απόφαση δημιουργεί αδικίες σε Ενώσεις σε όλη την Ελλάδα. Εμείς ως διοίκηση και εγώ προσωπικά ήθελα να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο πρωταθλητής που αναδείχθηκε ύστερα από την απόφαση της ΕΠΟ για οριστική διακοπή δεν θα μπορούσε να είναι ο ίδιος και μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Θέλω να ευχηθώ καλή τύχη στην ομάδα του Μακρυχωρίου στη νέα του προσπάθεια που θα κάνει στη Γ’ Εθνική. Επίσης θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που μετείχαν στα πρωταθλήματά μας ως την ημέρα της διακοπής. Ιδιαίτερα να δώσω συγχαρητήρια στους παράγοντες, που με προσωπικές θυσίες κράτησαν και κρατούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού ζωντανό, όπως επίσης στους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές, τους διαιτητές και σε όλους τους εμπλεκόμενους μ’ αυτό. Μπροστά στη δύσκολη κατάσταση που δημιουργήθηκε και με το δεδομένο της νομοθετικής ρύθμισης αλλά και της απόφασης τη ΕΕ που δίνει το δικαίωμα στις Ενώσεις να διαχειριστούν τα πρωταθλήματά τους με τον τρόπο που αυτές θεωρούν σωστό, θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους παράγοντες, ότι αυτή η διοίκηση θα είναι όπως ήταν και μέχρι σήμερα κοντά τους και θα κάνει τα πάντα ώστε να βοηθηθούν οι ίδιοι και οι ομάδες τους. Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και σίγουρα με τη συμμετοχή όλων των παραγόντων».

 

Κ. Τουρλακόπουλος: «Είμαστε χαρούμενοι, αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα»

Ικανοποιητικό το κλίμα στις τάξεις του Αετού Μακρυχωρίου από την άνοδο της ομάδας στη Γ’ Εθνική. Είναι η τρίτη φορά που ο Αετός προβιβάζεται σε Εθνική κατηγορία (η τελευταία φορά ήταν το 2003 στην τότε Δ’ Εθνική) και η πρώτη στη Γ’ Εθνική. Ωστόσο το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τη νέα αγωνιστική σεζόν είναι ένα θέμα που απασχολεί τους ανθρώπους του συλλόγου. «Είμαστε χαρούμενοι από τις εξελίξεις και την άνοδο της ομάδας στη Γ‘ Εθνική» δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Τουρλακόπουλος και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε όμως εμείς οι υπεύθυνοι γι' αυτήν την απόφαση. Κατανοούμε πώς αισθάνεται η ομάδα τη Ελασσόνας γιατί το ίδιο θα νιώθαμε και μεις εάν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο στην ομάδα μας. Ωστόσο δεν είναι απόφαση της ΕΠΣΛ αλλά της ΕΠΟ και ισχύει για όλες τις Ενώσεις. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό. Θα περιμένουμε να δούμε πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση τη νέα αγωνιστική σεζόν. Προσωπικά δεν μου αρέσει ένα πρωτάθλημα χωρίς κόσμο στο γήπεδο. Άλλωστε η Γ’ Εθνική απαιτεί περισσότερα έξοδα και η στήριξη του κόσμου είναι απαραίτητη. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση όχι μόνο για την ομάδα μας αλλά για όλους. Μακάρι όλα να αλλάξουν προ το καλύτερο και η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας να επιτρέψει την παρουσία του κόσμου στα γήπεδα».

 

Αλ. ΧατζηβασΙλης: «Κατάφωρη αδικία»

Έντονο είναι το αίσθημα της αδικίας στις τάξεις του ΠΟ Ελασσόνας που είδε να χάνεται η φετινή χρονιά κατ’ αυτόν τον τρόπο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα της Ελασσόνας κατά τη φετινή σεζόν ήταν αήττητη στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ και γενικότερα ήταν αήττητη σε κανονική διάρκεια αγώνα (οι δύο ήττες που μετρούσε ήταν στο κύπελλο Ελλάδας από τον Ασπρόπυργο στην παράταση και στο Σούπερ Καπ της ΕΠΣΛ από τον Ηρακλή Λάρισας στα πέναλτι). Κατά τη στιγμή της διακοπής του πρωταθλήματος ο ΠΟΕ ήταν μόλις έναν βαθμό πίσω από τον Αετό Μακρυχωρίου. «Όλος ο κόσμος το κρίνει άδικο» ήταν οι πρώτες λέξεις του προέδρου του ΠΟΕ Άλκη Χατζηβασίλη για να προσθέσει: «Σε όλο το πρωτάθλημα ήμασταν πρώτοι και σε μια χρονική στιγμή μετά από συνδυασμό δύο αποτελεσμάτων βρεθήκαμε έναν βαθμό πίσω και δυστυχώς αυτό έκρινε τη μάχη. Είχαμε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια φέτος τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο, όπου είχαμε παίξει τον πρώτο ημιτελικό μέσα στη Φαλάνη και μετά το 2-2 είχαμε θεωρητικό προβάδισμα για τον επαναληπτικό αγώνα εντός έδρας. Τώρα θα μπούμε σε διαδικασία κλήρωσης. Κι αυτό είναι αδικία. Είναι κατάφωρη η αδικία. Όλη τη χρονιά κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα; Στις Ενώσεις όπου η βαθμολογία ήταν οριακή, δηλαδή στον πόντο, έπρεπε να επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνα μπαράζ. Σε άλλες Ενώσεις όπου η διαφορά του πρώτου με τον δεύτερο ήταν μεγάλη δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Εδώ σε εμάς έπρεπε να γίνει αγώνας μπαράζ κεκλεισμένων των θυρών και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα για την προστασία μέτρα. Στο πρωτάθλημα, σε αντίθεση με το Μακρυχώρι, δεν είχαμε πάρει τους τρεις βαθμούς από το άνευ αγώνα παιχνίδι με τη Λάρισα 2012, το οποίο ακολουθούσε την αμέσως επόμενη αγωνιστική μετά τη διακοπή. Οι 60 βαθμοί που είχαμε ήταν αγωνιστικοί. Γι’ αυτό νιώθουμε κατάφωρη αδικία. Είχαμε κάνει τις προτάσεις μας, αλλά δεν ακουστήκαμε. Η δημοτική αρχή ήταν έτοιμη να κάνει απολύμανση στο γήπεδο και να λάβει όλα τα μέτρα προφύλαξης για να γίνει έστω ένας αγώνας μπαράζ, αλλά τίποτα» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΟΕ.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass