Φάκελο αδειοδότησης κατέθεσε η ΠΑΕ ΑΕΛ

ΚΑΙ ΠΡΟΑΝΑΓΓEΛΛΕΙ ΜΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΤΗ SUPER LEAGUE - ΠΟΙΟΥΣ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗ ΧΘΕΣΝΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ - «ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ» ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ SUPER LEAGUE ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΟ - ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΛΕΪ ΟΦ ΚΑΙ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ

Δημοσίευση: 30 Απρ 2020 22:10

Η κατάθεση του φακέλου αδειοδότησης της ΠΑΕ ΑΕΛ ήταν η χθεσινή ουσιαστική είδηση στο λαρισινό στρατόπεδο, αφού τα υπόλοιπα θέματα παρά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του διοικητικού συμβουλίου της Super League βρίσκονται στον αέρα.


Η ΑΕΛ κατέθεσε γρήγορα τον φάκελο στην επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ παρότι δόθηκε παράταση μέχρι 31 Μαΐου με στόχο να εξασφαλίσει ευρωπαΐκή αδειοδότηση που υπό προϋποθέσεις μπορεί να την οδηγήσει σε έξοδο στην Ευρώπη, εφόσον οι ομάδες που τερματίσουν πάνω απ’ αυτή δεν πάρουν άδεια. Υπενθυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός λόγω τιμωρίας δεν παίζει στην Ευρώπη.
Πάντως το θέμα της αδειοδότησης ήταν και αυτό που έγινε αφορμή να βγούνε «μαχαίρια» μεταξύ της Super League και της ΕΠΟ.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης της Super League εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, η διαμόρφωση της θέσης των εκπροσώπων της Super League στην Ε.Ε. της ΕΠΟ, αναφορικά με το πλαίσιο ποινών επί μη αδειοδότησης για τις εγχώριες διοργανώσεις, για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, σύμφωνα με σχετική οδηγία της UEFA, η οποία εστάλη σε όλες τις ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες.
Ειδικότερα με τα ισχύοντα προβλεπόταν  αφαίρεση έξι βαθμών για τη μη αδειοδότηση, αλλά την εξαφάνιση της ποινής πρότεινε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟ Γιάννης Αλαφούζος. Ο Μ. Γκαγκάτσης από τον ΠΑΟΚ αντιπρότεινε η ποινή να πέσει στο -4 (για να συμφωνήσει σε αυτό και ο Βόλος) και ο Κωστούλας του Παναιτωλικού στο -3.
Με ψήφους 8-6 υπερίσχυσε η κατάργηση της αφαίρεσης βαθμών.
Υπέρ της κατάργησης τάχθηκαν οι: ΑΕΚ, ΑΕΛ, Άρης, Αστέρας, ΠΑΟ, Πανιώνιος, Λαμία, Ολυμπιακός.
Υπέρ του -3 βαθμοί ψήφισαν οι: ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Βόλος, Ατρόμητος, ΟΦΗ.
Θα διατηρηθεί όμως ο περιορισμός στις μεταγραφές των ομάδων, που δεν καταφέρνουν να αδειοδοτηθούν με ψηφοφορία 8-7. Υπέρ της ποινής τάχθηκαν: Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Βόλος, Ξάνθη, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ και ΕΠΟ. Αντίθετα υπέρ της κατάργησης: ΑΕΚ, ΑΕΛ, Λαμία, Άρης, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, στην οποία πήγε η απόφαση της Super League, είχε άλλη γνώμη καθώς δεν έκανε δεκτή την πρόταση και  αποφάσισε την αφαίρεση τριών βαθμών για τις ομάδες που δεν θα λαμβάνουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα.
Στην Εκτελεστική Επιτροπή το αίτημα τέθηκε σε ψηφοφορία κι έγινε δεκτό εν μέρει, καθώς με ψήφους 12-5 αποφασίστηκε η ποινή να μειωθεί κατά το ήμισυ από -6 που προβλεπόταν μέχρι τώρα. Οι τέσσερις μειοψηφήσαντες ήταν οι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού στην ΕΠΟ, ήτοι οι κ. Λυσάνδρου, Αγραφιώτης, Γκαγκάτσης, Ασλανίδης, ενώ ο πέμπτος φέρεται να ανήκει στο μέλος της ΕΠΟ, Σ. Ψαρρόπουλο.

 

ΜΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ
Ο μεγαλομέτοχος Αλέξης Κούγιας με προσωπική  δήλωση-αντίδραση στην απόφαση αυτή παρότι, όπως αναφέρει, δεν έχει έννομο συμφέρον, παραιτήθηκε από το Working Group της διοργανώτριας και καταλήγει: «Θα τα πούμε στην αναδιάρθρωση».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΠΟ ήθελε οι ομάδες να γίνουν 18 αλλά τώρα θα υπάρξει το ενδεχόμενο σχεδόν να παραμείνουν οι 14 και από τη Football να μην ανέβει κανένας!     

 

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Η πλειοψηφία των ομάδων εξέφρασε τη διάθεση να επανεκκινήσει το πρωτάθλημα με τη διεξαγωγή των πλέι-οφ και πλέι-άουτ, εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και δοθεί το «πράσινο φως» και κυβερνητικά.
Την επανέναρξη υπερψήφισαν οι ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Ξάνθη, Λαμία, Αστέρας Τρίπολης, ΑΕΛ, Βόλος, ΟΦΗ, Άρης, Ατρόμητος και κατά τάχθηκαν οι Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ.
Η ΑΕΛ στην ψήφο της έβαλε αστερίσκο, καθώς τόνισε ότι αν οι προπονήσεις δεν αρχίσουν μέχρι 21 Μαΐου, είναι αντίθετη.
Mετά το Δ.Σ. ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου, έθεσε την 14η Ιουνίου ως τελευταία προθεσμία για επανέναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων του ελληνικού πρωταθλήματος, αν βέβαια αυτό ολοκληρωθεί. «Το πρωτάθλημα δεν μπορεί να αρχίσει μετά τις 14 Ιουνίου. Άρα πρέπει να προηγηθούν οι ομαδικές προπονήσεις στις 18 Μαΐου, όπως είπε ο κ. Μάκης Γκαγκάτσης. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αρχίσουν οι ομαδικές προπονήσεις το αργότερο στις 25 Μαΐου», δήλωσε ο Λυσάνδρου.
Πάντως οι πληροφορίες από το Υφυπουργείο Αθλητισμού αναφέρουν ότι οι ομαδικές προπονήσεις θα ξεκινήσουν την 1η Ιουνίου.
Αυτό δείχνει ότι δύσκολα θα γίνουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ.

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
 Υπέρ της επιστροφής σε κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τάχθηκαν οι 13 από τις 14 ΠΑΕ της Super League. Την πρόταση για να συζητηθεί το φλέγον θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων έκανε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν η μόνη που ψήφισε λευκό. Οι 13 ομάδες και η ΕΠΟ είχαν κοινή άποψη ότι η λύση της κεντρικής διαχείρισης είναι μονόδρομος, με τον Ολυμπιακό να εκφράζει διαφορετική άποψη και να ψηφίζει λευκό. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, επιχειρηματολόγησε, λέγοντας πως «λέμε όχι στην κεντρική διαχείριση όσο υφίστανται τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα Ξάνθης και Βόλου». Πέρα από τον Ολυμπιακό, οι ΑΕΚ, Ατρόμητος και Πανιώνιος έθεσαν θέμα, ζητώντας να εξαιρεθούν ομάδες που εμπλέκονται σε θέματα πολυιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένου και του Βόλου, με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση, να παίρνει τον λόγο και να απαντά πως «κεντρική διαχείριση σημαίνει πως συμμετέχουν όλοι χωρίς αστερίσκους. Για τα παραπτώματα υπάρχουν πειθαρχικές επιτροπές, όπως άλλωστε και αυτή της Δεοντολογίας».
Η ψηφοφορία είχε ως εξής:
ΑΕΛ: υπέρ με αστερίσκο στην Ξάνθη, για την οποία ζητάει αποβολή από το πρωτάθλημα
Άρης: υπέρ με αστερίσκο
Αστέρας: υπέρ
ΑΕΚ: υπέρ
Ατρόμητος: υπέρ
Βόλος: υπέρ
Ξάνθη: υπέρ
Ολυμπιακός: λευκό
ΟΦΗ: υπερ
Παναθηναϊκός: υπέρ
Παναιτωλικός: υπέρ
Πανιώνιος: υπέρ με αστερίσκο
ΠΑΟΚ: υπέρ
Λαμία: υπέρ
ΕΠΟ: υπέρ
*Η ΑΕΛ έβαλε και έναν δεύτερο αστερίσκο  ότι τα χρήματα που θα πάρει η ομάδα θα είναι τουλάχιστον ίδια με αυτά που προβλέπονται για δύο χρόνια συμβόλαιο που έχει με το συνδρομητικό κανάλι.ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Άλλες αποφάσεις του Δ.Σ. της Super League ήταν:
 *Εγκρίθηκε η ανάπτυξη Ε-Sports Super League, με βάση τη σχετική προεργασία που έχει πραγματοποιηθεί.
* Εγκρίθηκε η διερεύνηση δυνατότητας υλοποίησης ενός εικονικού οπτικοακουστικού περιβάλλοντος φιλάθλων (Simulated Fans Audio and Visual Sport Broadcasting).

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass