Επιστροφή στις προπονήσεις για την ΑΕΛ….

*ΑΠΟ 5 ΜΑΪΟΥ ΣΕ ΓΚΡΟΥΠ ΠΑΙΚΤΩΝ 6-8 ΑΤΟΜΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ*ΜΕΣΑ ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ;*ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Δημοσίευση: 02 Μαϊ 2020 20:31

Επιστροφή στις προπονήσεις για την ΑΕΛ αλλά και όλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο (Super League), από την Τρίτη 5/5, με προπόνηση μικρών γκρουπ παικτών (6-8 ατόμων) σε ανοιχτά γήπεδα, μόνο στους τομείς της φυσικής κατάστασης, της ενδυνάμωσης και της ατομικής τεχνικής. Θα εφαρμοστούν ειδικά πρωτόκολλα, βασισμένα και στη διεθνή εμπειρία άλλων χωρών, και προβλέπεται περιοδικός μοριακός έλεγχος των παικτών, βάσει εκτίμησης κινδύνου.


Αυτό ανακοίνωσε στο πρόγραμμα που παρουσίασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο περιθώριο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας από τους κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά, και αρχίζει με τις προ-Ολυμπιακές ομάδες σε στίβο, ποδηλασία, κωπηλασία, ιστιοπλοΐα, κάνοε/καγιάκ, άρση βαρών, επιτραπέζια αντισφαίριση, ενόργανη γυμναστική και ξιφασκία.
Σε τρία στάδια, με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και υπό την αίρεση της διαρκούς επαναξιολόγησης της κατάστασης από τους ειδικούς, θα γίνει η επανεκκίνηση του ελληνικού αθλητισμού.
Η πρώτη εβδομάδα θα είναι πιλοτική και θα περιλαμβάνει μόνο ατομικές προπονήσεις σε ανοιχτούς χώρους, με πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Επιπλέον, με συγκεκριμένους κανόνες μπορεί να ξεκινήσει η προπόνηση αθλητών στα λεγόμενα χαμηλής επικινδυνότητας αθλήματα (τένις, γκολφ, ποδηλασία δρόμου, ιππασία, σκοποβολή, τοξοβολία, αεραθλητισμός, μηχανοκίνητος αθλητισμός, υποβρύχια δραστηριότητα, ορειβασία-αναρρίχηση).
Σε δεύτερο στάδιο θα καταστεί εφικτή η επανέναρξη προπονήσεων στα αθλήματα του υγρού στίβου, στα αθλήματα παραλίας (όπως το μπιτς βόλεϊ και στο θαλάσσιο σκι), ενώ σε τρίτο στάδιο περνούν τα μαχητικά αθλήματα (πάλη, πυγμαχία, καράτε, ζίου ζίτσου, ταεκβοντό, τζούντο, παγκράτιο, κικ μπόξινγκ). Σε μεταγενέστερο χρόνο θα επιτραπούν οι προπονήσεις των αθλητών ΑμεΑ, σταδιακά και ανάλογα με τη φύση του αθλήματος.
Για τα υπόλοιπα ομαδικά αθλήματα (μπάσκετ, βόλεϊ, υδατοσφαίριση, χάντμπολ), ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα περιμένει τις αποφάσεις των διοργανωτών για τη συνέχιση ή μη των πρωταθλημάτων και εν συνεχεία θα αποφασίσει για τη δυνατότητα επιστροφής σε ατομικές προπονήσεις, σε μεταγενέστερο πάντως χρόνο.
Οι δέκα βασικές αρχές των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως παρουσιάστηκαν από τον υφυπουργό Αθλητισμού, είναι οι εξής:
1. Τηρούμε κατάλογο για όσους εισέρχονται στην αθλητική εγκατάσταση. Διαμορφώνουμε μία είσοδο.
2. Διεξάγουμε έλεγχο των εισερχομένων στους αθλητικούς χώρους μέσω της συμπλήρωσης ερωτηματολογίου με το πρόσφατο ιστορικό τους. Πέραν των αθλητών, όλοι οι υπόλοιποι φοράνε μάσκες.
3. Κρατάμε απόσταση δύο μέτρων από κάθε άλλο άτομο. Δεν κάνουμε χειραψίες ή εναγκαλισμούς. Αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας.
4. Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά τα δικά μας αθλητικά είδη, τα οποία πλένουμε στο σπίτι μας.
5. Προτιμάμε τη μεταφορά προς και από τον αθλητικό χώρο με το δικό μας μέσο μεταφοράς.
6. Ενημερώνουμε άμεσα σε περίπτωση που έχουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα, δύσπνοιας και υπέρμετρης κόπωσης ή έχει κάποιος από την οικογένειά μας.
7. Αν έρθουμε, στη διάρκεια της προπόνησης, σε επαφή με άλλο άτομο, αρχικά πλένουμε τα χέρια μας διεξοδικά ή χρησιμοποιούμε αντισηπτικό και στη συνέχεια ξεπλένουμε το πρόσωπό μας με άφθονο νερό. Όσον αφορά στη χρήση οργάνων, απολυμαίνονται, μετά τη χρήση ανά αθλητή.
8. Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά δικά μας μπουκάλια με νερό, κατά προτίμηση εμφιαλωμένο.
9. Τα αποδυτήρια, τα ντους, το κλειστό γυμναστήριο και τα κυλικεία της εγκατάστασης παραμένουν κλειστά. Αποφεύγουμε τις τουαλέτες.
10. Αν τα ρούχα προπόνησης απολυμαίνονται από την ομάδα, τα βάζουμε σε μια υδατοδιαπερατή τσάντα και τα αφήνουμε στη μέριμνα του συλλόγου.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ SUPER LEAGUE
Η βούληση της Super League για επανέναρξη του πρωταθλήματος είχε εκφραστεί στη διάρκεια του τελευταίου διοικητικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και αποτυπώθηκε με το δι’ επιστολής αίτημα προς την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.
Οι εξαγγελίες του κ. Αυγενάκη ικανοποίησαν τη Λίγκα, καθώς έτσι ανοίγει ο δρόμος για να ξαναπαιχθεί ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, αν και, όπως υπογραμμίστηκε από τη διοργανώτρια αρχή, η κατάσταση θα επανεκτιμάται και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν το αργότερο έως τις 18 Μαΐου.
Αναφορικά με την τοποθέτηση του πολιτικού προϊστάμενου του ελληνικού αθλητισμού, η Super League σχολίασε πως «προχωράμε βήμα-βήμα, σεβόμενοι απόλυτα τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών και των θεσμικών φορέων της Πολιτείας, με πρώτιστο μέλημα την υγεία».
Αν και το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε δεν περιλαμβάνει πρόβλεψη για το πότε θα καταστεί εφικτή η επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις, γίνεται λόγος για δυνατότητα επανεκκίνησης των διοργανώσεων στο τρίτο στάδιο, περί τα μέσα Ιουνίου, οπωσδήποτε κεκλεισμένων των θυρών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass