Επιστροφή στις προπονήσεις με υπευθυνότητα

ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΗΣ ΥΕΕΑ Η ΑΕΛ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΕ ΤΡΙΑ ΓΚΡΟΥΠ ΜΕΤΑ ΤΟ «LOCKDOWN» ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ - Μ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2020 21:55

Τηρώντας τα αυστηρά πρωτόκολλα της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής Αθλητισμού (ΥΕΕΑ), σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, προπονητές και ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ επέστρεψαν χθες σε ρυθμό προπονήσεων εν όψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος της Super Legue.

Η πρώτη -μετά το «lockdown» λόγω κορονοϊού- προπόνηση των «βυσσινί» πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των Δένδρων σε τρία διαφορετικά γκρουπ, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Μιχάλη Γρηγορίου και των συνεργατών του, ενώ το «παρών» έδωσε και ο επικεφαλής ιατρός της ΑΕΛ, Γιώργος Μπασδέκης.
Τα τεστ του κοροονοϊού, στα οποία υποβλήθηκαν οι παίκτες της ΑΕΛ, καθώς επίσης το προπονητικό τιμ και όλοι όσοι εμπλέκονται με την ομάδα, βγήκαν όλα αρνητικά, ενώ χθες κατά την προπόνηση έγινε θερμομέτρηση, χρήση γαντιών και μάσκας και φυσικά τηρήθηκαν οι απαιτούμενες αποστάσεις.
Το πρώτο γκρουπ ξεκίνησε στις 9.30 το πρωί και τα άλλα δύο στις 5 και στις 7 το απόγευμα, αντίστοιχα. Ανάλογο πρόγραμμα θα ισχύσει και τις επόμενες ημέρες, ώστε οι παίκτες της ΑΕΛ να ανακτήσουν σιγά-σιγά το έδαφος που χάθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες εξαιτίας της πανδημίας κορονοϊού. Χθες έγιναν τεστ φυσικής κατάστασης, προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιο επίπεδο βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής και ακολούθησε προπόνηση που αφορούσε κυρίως σε ασκήσεις γενικής αντοχής. Όλη η εβδομάδα αναμένεται να κυλήσει με αερόβια προπόνηση, ενώ οι ρυθμοί θα ανέβουν την επόμενη εβδομάδα. Σήμερα μαζί με την προπόνηση θα γίνει και λιπομέτρηση.
«Μετά από όσα περάσαμε νομίζω ότι είναι ένα θετικό βήμα το να βρεθούμε στο γήπεδο όλοι μαζί», σχολίασε ο τεχνικός της ΑΕΛ, Μιχάλης Γρηγορίου και πρόσθεσε:
«Από κει και πέρα αναμένουμε πότε θα επανέλθουμε στην ομαδική προπόνηση και την αγωνιστική δράση, αλλά το κυρίαρχο είναι ότι επιστρέψαμε. Όλα είναι μια χαρά, το κλίμα είναι πολύ καλό και είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε ξανά όλοι μαζί. Κάναμε κάποια τεστ φυσικής κατάστασης για να δούμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε και συνεχίζουμε. Η ομάδα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα και προβλεπόμενα μέτρα για να είμαστε προστατευμένοι» κατέληξε ο τεχνικός των «βυσσινί».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιστροφή στη νέα κανονικότητα για τους «βυσσινί» έγινε σε μία επετειακή για την ΑΕΛ ημέρα, καθώς στις 5 Μαΐου του 2007 η «Βασίλισσα του κάμπου» κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας για δεύτερη φορά στην ιστορία της κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό με 2-1 στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass