Να ανέβει και ο ΠΟΕ στη Γ’ Εθνική

ΥΠΕΒΑΛΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣΝΛ - ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ κ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΓΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2020 20:13

Την άνοδο και του Π.Ο.Ε. στη Γ’ Εθνική κατηγορία ως δευτεραθλητή από το τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, ζητάει με αίτημά της η διοίκηση της ΕΠΣΝΛάρισας, αιτιολογώντας  για ποιο λόγο πρέπει να ανέβει και ο ιστορικός αυτός σύλλογος -μετά τον πρώτο Αετό Μακρυχωρίου- στην παραπάνω κατηγορία.


Επίσης, το Δ.Σ. της Ένωσης με επιστολή του καλεί τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, να παρέμβει για ενίσχυση  του κράτους στα ερασιτεχνικά σωματεία, εκφράζοντας την ανησυχία πως υπάρχει ο κίνδυνος μη συμμετοχής την καινούρια αγωνιστική περίοδο, λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πανδημία.  Αναλυτικά, εστάλησαν οι παρακάτω επιστολές:  
1) Προς Επιτροπή Πρωταθλημάτων ΕΠΟ
 «Αξιότιμοι Κύριοι,
Η πρωτοφανής υγειονομική κρίση που βιώνει όλος ο πλανήτης, αλλά και η χώρα μας, έχει οδηγήσει τα αρμόδια όργανα να πάρουν αποφάσεις με γνώμονα την προφύλαξη της υγείας των συνανθρώπων μας, σε όλους τους τομείς.
Από αυτήν την πανδημία και τα επακόλουθά της  δεν θα μπορούσε να ξεφύγει ο χώρος του αθλητισμού και δη το αγαπημένο όλων μας ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο για το οποίο η Ε.Π.Ο. αποφάσισε την οριστική διακοπή του, απόφαση απολύτως εμπεριστατωμένη, αλλά από την οποία γεννώνται αδικίες για την προσπάθεια που κατέβαλαν τα σωματεία για περισσότερο από τα 3/4 του πρωταθλήματος.
Το φετινό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της Ένωσής μας, το οποίο είχε φτάσει στις 6 αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειάς του (χωρίς τις αγωνιστικές των Play Off), ήταν από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων ετών με τις δύο πρωτοπόρες ομάδες να εναλλάσσονται συνεχώς στις πρώτες δύο θέσεις. Η διακοπή αυτή του πρωταθλήματος βρήκε τον Αετό Μακρυχωρίου να προπορεύεται με έναν βαθμό έναντι του Π.Ο.Ελασσόνας (χωρίς να έχει διεξαχθεί ο δεύτερος μεταξύ τους αγώνας).
Ιδιαίτερη συνθήκη στην παρούσα κατάσταση αποτελεί το γεγονός ότι ο Π.Ο.Ε.  κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια επιτυγχάνοντας αφενός μεν να είναι αήττητος στο πρωτάθλημα, αφετέρου δε να έχει φτάσει και στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει και σε 3 γύρους στο Κύπελλο Ελλάδος στην αρχή της περιόδου.
Εξαιτίας όλων των ανωτέρω δεδομένων αιτούμεθα να επιτραπεί στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Λάρισας  - ως την 3η μεγαλύτερη Ένωση πανελληνίως (με 1 ομάδα στη SuperLeague, 1 ομάδα στη SuperLeague 2, 2 ομάδες στη Γ’ Εθνική και 84 ενεργά σωματεία στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα την ποδοσφαιρική χρονιά 2019-2020) - να προβιβάσει και τον δευτεραθλητή της Α’ κατηγορίας στη Γ’ Εθνική για την ποδοσφαιρική χρονιά 2020-2021.
Θεωρούμε ότι το ως άνω αίτημά μας αιτιολογείται τόσο από τη δυναμική της Ένωσης μας όσο και από την ιστορία και την πορεία του Π.Ο.Ε. Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων και αναμένουμε τη θετική εξέλιξη του αιτήματός μας».
2) Προς Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη Λευτέρη
 «Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Η κατάσταση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και δη στο ποδόσφαιρο μέρα με τη μέρα χειροτερεύει, με τους παράγοντες να λιγοστεύουν είτε λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων είτε χρόνου, με αποτέλεσμα η δύναμη των σωματείων των Ενώσεων να μειώνεται συνεχώς.
Σε αυτήν την κατάσταση ήρθε να βάλει ταφόπλακα η πανδημία του Covid-19 δημιουργώντας μια τραγική κατάσταση στα σωματεία και στους παράγοντες αυτών.
Η βιωσιμότητα πλέον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την οικονομική στήριξη της Πολιτείας, ώστε να μπορέσει να υπάρξει η επόμενη μέρα για το δημοφιλές αυτό άθλημα.  Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Λάρισας χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων και τα προνόμια που διαθέτει η διοίκησή της για τα σωματεία έχει καταφέρει να απαριθμεί 84 ενεργά σωματεία (για το ανδρικό πρωτάθλημα) και περισσότερα από 100 τμήματα στις ακαδημίες της.
Μετά όμως από τις τελευταίες εξελίξεις και τις συνεχόμενες αντιδράσεις των σωματείων αγωνιούμε ότι την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά θα καταγραφεί  κατακόρυφη πτώση στις δηλώσεις συμμετοχής, με αποτέλεσμα ολόκληρες περιοχές να εξαφανισθούν από τον ποδοσφαιρικό χάρτη του τόπου μας.
Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, σας καλούμε να ευαισθητοποιηθείτε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλες οι Ενώσεις και να παρέμβετε για άμεση επιχορήγηση του κράτους στα ερασιτεχνικά σωματεία.
Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων και αναμένουμε θετική εξέλιξη στο αίτημά μας συμβάλλοντας όσο μπορείτε και εσείς, ώστε να σώσουμε το αγαπημένο μας άθλημα». 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass