Τηλεοπτικά και περαιτέρω μείωση φορολογίας

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ SUPER LEAGUE

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2020 21:22

Περίπου 3,5 ώρες κράτησε χθες το μεσημέρι η τηλεδιάσκεψη της Super League, μετά το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων με τον ΠΣΑΠ για τις μειώσεις των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών. Σε αυτήν συμμετείχαν οι Μηνάς Λυσάνδρου (ΑΕΚ), Αλέξης Κούγιας

(ΑΕΛ), Θεόδωρος Καρυπίδης του Α. (Αρης), Δημήτρης Μποροβήλος (Αστέρας Τρίπολης), Κάτια Κοξένογλου (Ατρόμητος), Παναγιώτης Λούτσος (Βόλος), Άρης Πιαλόγλου (Ξάνθη), Τάκης Αγραφιώτης (Ολυμπιακός), Ηλίας Πουρσανίδης (ΟΦΗ), Γιάννης Αλαφούζος-Λεωνίδας Μπουτσικάρης (Παναθηναϊκός), Φώτης Κωστούλας (Παναιτωλικός), Νίκος Ζαμάνης (Πανιώνιος), Μάκης Γκαγκάτσης (ΠΑΟΚ), Σάκης Τσικνής (Λαμία) και ο Στέργιος Αντωνίου εκ μέρους της ΕΠΟ. Υπέρ της επιστροφής στην αγωνιστική δράση τάχθηκε ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος, αίτημα για οικονομική ενίσχυση από την Πολιτεία ήταν η πρόταση του Άρη, εν μέσω αβεβαιότητας στα οικονομικά δεδομένα σε συνάρτηση με το επίσης αβέβαιο τηλεοπτικό περιβάλλον (η NOVA εξέδωσε σχετική ανακοίνωση νωρίτερα χθες).
ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Στην τηλεδιάσκεψη, ο πρόεδρος της Super League Μηνάς Λυσάνδρου προανήγγειλε ότι θα αποχωρήσει στο τέλος της θητείας του, ενώ ο Αλέξης Κούγιας εξέφρασε την επιθυμία του να αναλάβει πρόεδρος της Λίγκας, εφόσον έχει τη στήριξη των τεσσάρων μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου!
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, ο Μηνάς Λυσάνδρου προανήγγειλε την αποχώρησή του από την προεδρία όταν ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος 2019-20 θεωρώντας ότι λήγει η θητεία του που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο, διαδεχόμενος τον Βαγγέλη Μπαταγιάννη, ο οποίος είχε παραιτηθεί. Ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες είχε εκφράσει ενδιαφέρον για την προεδρία της Λίγκας, το επανέλαβε ξεκάθαρα και στο συμβούλιο.
ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΣΕΖΟΝ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ
Όταν ήρθε η σειρά του Γιάννη Αλαφούζου να πάρει τον λόγο, ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού πήρε σαφή θέση υπέρ της ολοκλήρωσης της σεζόν τονίζοντας πως οι ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων έχουν επιστρέψει σε προπονήσεις ανά γκρουπ (από τη στιγμή που επετράπη αυτό από την κυβέρνηση), εξηγώντας πως αυτός είναι ο λόγος της αλλαγής της στάσης του. Ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν υπέρμαχος της διακοπής από την πρώτη τηλεδιάσκεψη του Απρίλη.
«Πρέπει να παίξουμε. Οι ποδοσφαιριστές επέστρεψαν και προπονούνται. Δεν πήραμε απόφαση όταν έπρεπε να την πάρουμε» υποστήριξε στην παρέμβασή του ο Γιάννης Αλαφούζος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Ο Θεόδωρος Καρυπίδης, από πλευράς Άρη, πρότεινε να ζητηθεί οικονομική βοήθεια από την Πολιτεία. Η συγκεκριμένη πρόταση βρήκε σύμφωνο και τον Μηνά Λυσάνδρου. Στη συνέχεια, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, πήρε εκ νέου τον λόγο επισημαίνοντας πως θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ' όψη το αβέβαιο τηλεοπτικό περιβάλλον που θα προκύψει την επόμενη σεζόν που ίσως σημάνει μειώσεις τηλεοπτικών συμβολαίων για τις συμμετέχουσες ΠΑΕ.
ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Εν συνεχεία, οι εκπρόσωποι των ομάδων της Super League συζήτησαν τρόπους αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορονοϊού και μεταξύ άλλων προτάθηκε να ζητηθεί ακόμη μεγαλύτερη μείωση της φορολογίας στα συμβόλαια των παικτών από το 22%, στο οποίο μειώθηκε πρόσφατα. Στο τραπέζι έπεσε και η πρόταση να μην αποδίδεται το 5% από τα συμβόλαια των ομάδων της Super Leagaue στην ΕΠΟ. Ο Θεόδωρος Καρυπίδης εξέφρασε την πεποίθηση πως παρουσιάζεται η ανάγκη να διοχετευθεί στις ομάδες μέρος του ποσού των 4.000.000 ευρώ που δίνει η ευρωπαϊκή (UEFA) στην ελληνική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) ως έκτακτη ανάγκη. Συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο για διεκδίκηση ποσοστού από το Στοίχημα, κάτι που αποτελεί διαχρονικό αίτημα των ομάδων. Αναφορικά για το φλέγον θέμα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις υπέρ και κατά, ενώ υπήρξαν κάποιες ομάδες που ζήτησαν από τον πρόεδρο της Super League, Μηνά Λυσάνδρου, να έρθει σε επαφή με τηλεοπτικούς σταθμούς.
ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ
Μέσα στις (αρκετές) στιγμές έντασης της χθεσινής τηλεδιάσκεψης της Super League, υπήρξε κι ένας σύντομος, αλλά πολύ σημαντικός διάλογος του προέδρου της Λίγκας, Μηνά Λυσάνδρου με τον αντιπρόεδρο κι εκπρόσωπο του Ολυμπιακού, Τάκη Αγραφιώτη, κατά τον οποίο ο επικεφαλής του συνεταιρισμού, γνωστοποίησε προς όλους την κατάθεση επίσημου αιτήματος προς το Υφυπουργείο Αθλητισμού, για να ξεκινήσουν και οι ομαδικές προπονήσεις.
Ένα αίτημα που ουσιαστικά αφορά στο επόμενο στάδιο του πλαισίου «επανεκκίνησης» του πρωταθλήματος, με τις ομάδες της Λίγκας να περιμένουν (εν όψει του επόμενου Δ.Σ. που προγραμματίστηκε για τη Δευτέρα 18/05) τις κυβερνητικές και υγειονομικές αρχές για να ξεκινήσει -μετά την ατομική- και η ομαδική εκγύμναση των παικτών, από τις 20 Μαΐου και μετά. Προκειμένου ακολούθως να καταστεί εφικτή (εφόσον όλα πάνε κατ' ευχήν) η επανέναρξη του πρωταθλήματος με τα πλέι-οφ και τα πλέι-άουτ μέχρι τα μέσα Ιουνίου.
Η Λίγκα αναμένει επίσης και τη θέση-εισήγηση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής του Υφυπουργείου Αθλητισμού για το τι θα ισχύσει στο πρωτόκολλο «επιστροφής», εάν υπάρξει κάποιο κρούσμα κορονοϊού εντός των ομάδων.
Αν δηλαδή θα υπάρξει καραντίνα όλης της ομάδας για 14 ημέρες -ελαχιστοποιώντας έτσι τις πιθανότητες ομαλής ολοκλήρωσης των πλέι-οφ/πλέι-άουτ- ή θα ακολουθηθεί το «γερμανικό μοντέλο», με κατ' οίκον καραντίνα 14 ημερών μόνο του προσώπου που θα έχει προσβληθεί από τον ιό Covid-19. Για το δε θέμα των τεστ, στα οποία θα πρέπει να υποβάλλονται οι παίκτες, ο Ολυμπιακός ζήτησε να κάνει η Λίγκα όλες τις εξετάσεις σε ένα αξιόπιστο εργαστήριο, με τον Μηνά Λυσάνδρου να επισημαίνει πως έχει βρεθεί ήδη εργαστήριο με κόστος εξετάσεων 75 ευρώ για κάθε άτομο.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΣΤΟ «WORKING GROUP»
Όσο «μαραθώνια» ήταν η χθεσινή νέα τηλεδιάσκεψη των μελών της Super League, άλλο τόσο «λιτή» ήταν η επίσημη ανακοίνωση του συνεταιρισμού, μετά την ολοκλήρωση του Δ.Σ. Συγκεκριμένα, η επίσημη ενημέρωση της Λίγκας αναφέρει:
«Kατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της Super League ενημερώθηκαν οι ΠΑΕ-Μέλη για τη διαπραγμάτευση με τον Π.Σ.Α.Π. και συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα.
Οι ΠΑΕ Λαμία και ΠΑΕ ΟΦΗ, διά των εκπροσώπων τους κ.κ. Τσικνή και Πουρσανίδη, θα μετέχουν στην ομάδα εργασίας (working group) της Super League, στη θέση των παραιτηθέντων μελών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass