Οι νέες ημερομηνίες για τα Προολυμπιακά Τουρνουά

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ ΒΙΚΤΟΡΙΑ

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2020 20:10

Η FIBA έκανε γνωστές τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Προολυμπιακών Τουρνουά, με την Ελλάδα να παίρνει μέρος διεκδικώντας την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Επιβεβαίωσε τη δυναμική της για ακόμα μια φορά, αφού κατάφερε να συνεχίσει τις συζητήσεις με τη ΔΟΕ έτσι ώστε να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε ό,τι έχει να κάνει με το καλεντάρι που έχει διαμορφωθεί πλέον εντελώς διαφορετικά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Από τα πιο σημαντικά ζητήματα λοιπόν ήταν τα Προολυμπιακά Τουρνουά που θα δώσουν τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με την παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ να ανακοινώνει επίσημα τις νέες ημερομηνίες.


Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 29 Ιουνίου ως τις 4 Ιουλίου 2021 και υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Ανδρών έχει κληρωθεί στον όμιλο της Βικτόρια, μαζί με τον Καναδά (οικοδεσπότης), την Τουρκία, την Τσεχία, την Κίνα και την Ουρουγουάη, ενώ τα άλλα τρία τουρνουά θα γίνουν σε Κροατία, Λιθουανία και Σερβία.
Οι νικητές θα πάρουν μέρος στους Αγώνες του Τόκιο που θα διεξαχθούν, αν όλα πάνε καλά, από τις 23 Ιουλίου ως τις 8 Αυγούστου 2021.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση της FIBA αναφέρεται η μεγάλη προσπάθεια που έγινε τόσο από την πλευρά της, όσο και από τη ΔΟΕ έτσι ώστε να μην διαταραχθούν τόσο πολύ τα προγράμματα των εθνικών ομάδων αλλά και των εθνικών πρωταθλημάτων. Εν τέλει, η ΔΟΕ ενέκρινε τις ημερομηνίες που πρότεινε η FIBA και μάλιστα ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Χαμάνι Νιάνγκ, και ο γενικός γραμματέας, Ανδρέας Ζαγκλής, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, όπως και στην Εκτελεστική Επιτροπή. Η FIBA κατάφερε να εξασφαλίσει μία μικρή παράταση στην ημερομηνία που είχε ορίσει η ΔΟΕ ως καταληκτική για την ολοκλήρωση των τουρνουά και ήταν η τελευταία ημέρα του Ιουνίου.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία εβδομάδα, η οποία θα βοηθήσει την ομαλή διεξαγωγή των εθνικών πρωταθλημάτων, ενώ θα χαρίσει και ένα μικρό διάστημα ξεκούρασης στους παίκτες.
Οι τέσσερις όμιλοι:
*ΣΕΡΒΙΑ (Βελιγράδι)
Group A: Δομινικανή Δημοκρατία, Νέα Ζηλανδία,
Σερβία
Group B: Πουέρτο Ρίκο, Ιταλία, Σενεγάλη
*ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Κάουνας)
Grooup A: Λιθουανία, Κορέα, Βενεζουέλα
Group B: Πολωνία, Σλοβενία, Αγκόλα
*ΚΡΟΑΤΙΑ (Σπλιτ)
Group A: Γερμανία, Ρωσία, Μεξικό
Group B: Τυνησία, Κροατία, Βραζιλία
*ΚΑΝΑΔΑΣ (Βικτόρια)
Group A: ΕΛΛΑΔΑ, Κίνα, Καναδάς
Group B: Ουρουγουάη, Τσεχία, Τουρκία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass