ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ:

Εκλογές με τα όρια που έχουν ψηφιστεί

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ *ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΗ SUPER LEAGUE 1

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2020 20:00

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας χθες στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε και στην απόφαση η διεξαγωγή των εκλογών στις Ομοσπονδίες να γίνει το φθινόπωρο ξεκαθαρίζοντας ότι αυτές θα γίνουν με τα ηλικιακά όρια που έχουν ήδη ψηφιστεί. Επίσης, επισήμανε πως εξετάζεται πρωτόκολλο για ομαδική προπόνηση στη Super League 1.

Τα κυριότερα αποσπάσματα από όσα είπε στην κρατική τηλεόραση:
-Για τις εκλογές στις Ομοσπονδίες: «Έγινε μία ενημέρωση του Πρωθυπουργού για όλα τα ζητήματα του αθλητισμού στην οποία αναφέρθηκε και αυτό το θέμα. Αναλύθηκαν τα επιχειρήματα και όλα τα δεδομένα που υπάρχουν και καταλήξαμε σε αυτήν την απόφαση. Οι εκλογές των 48 Ομοσπονδιών θα γίνουν το φθινόπωρο. Η διάταξη θα κατατεθεί ταχύτατα και θα ισχύσουν οι θητείες και τα όρια ηλικίας που έχουμε ψηφίσει ήδη και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν. Όλα θα αναφέρονται στη διάταξη που θα φέρουμε σύντομα».
-Για τις εκλογές στην ΕΠΟ: «Το πόρισμα αναμενόταν να έρθει από μέρα σε μέρα, αλλά λόγω του κορονοϊού όλα πήγαν πιο πίσω. Η επίσημη ενημέρωση που έχουμε είναι ότι αυτός ο οδικός χάρτης θα είναι έτοιμος στα μέσα Ιουνίου. Αναμένουμε από τη μία τις προτάσεις της UEFA, ενώ από την άλλη η διάταξη προβλέπει εκλογές το φθινόπωρο».
-Για την επανεκκίνηση του αθλητισμού: «Σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο, εξετάζεται πρωτόκολλο για ομαδική προπόνηση. Το πρωτόκολλο αυτό ήρθε από την επιτροπή της Super League 1 και τους γιατρούς των 14 ομάδων και εξετάζεται από τους επιστήμονες της επιτροπής της ΓΓΑ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ώστε έτσι να υπάρχει μία απάντηση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σιγά σιγά στο επόμενο στάδιο. Δηλαδή, τις ομαδικές προπονήσεις. Πάντα μιλάμε σε ανοικτούς χώρους. Μέχρι σήμερα ήταν μεν προπόνηση 6-8 ατόμων, αλλά ήταν ατομική. Βέβαια, εκείνοι αποφασίζουν σύμφωνα με τη διάταξη που έχουμε περάσει από τη Βουλή. Όποια απόφαση κι αν παρθεί θα είναι σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ και την αρμόδια επιτροπή της ΓΓΑ».
* Ακολούθως, ο Λευτέρης Αυγενάκης συμπλήρωσε: «Έχουμε μπει στην τρίτη φάση, έχουμε από 13 ετών όλους τους αθλητές όλων των σωματείων να μπορούν να κάνουν ατομικές προπονήσεις σε ανοικτές ή κλειστές εγκαταστάσεις. Όχι ομαδικές προπονήσεις αλλά ναι στην προπόνηση με μπάλα λένε οι ειδικοί. Τα κολυμβητήρια θα λειτουργήσουν, ποσοτικοί περιορισμοί θα υπάρχουν. Σε ανοικτούς χώρους μεγάλους ως 80 άτομα, σε μικρά ανοικτά γήπεδα ή κλειστά, ένα άτομο ανά 30 τ.μ. τουλάχιστον, θα υπάρχουν περιορισμοί και στις πισίνες. Θα υπάρχει πρόβλεψη για να μπουν στα γήπεδα και οι υποψήφιοι για τις πρώην σχολές ΤΕΦΑΑ, τις στρατιωτικές και της αστυνομίας. Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία της ΚΥΑ για να σταλεί στα αθλητικά κέντρα από τη Δευτέρα, το αργότερο την Τρίτη».

 

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Η ΕΠΟ...
Για «πλήρη αθέτηση των συμφωνηθέντων» με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, κάνει λόγο η ΕΠΟ, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, προκειμένου να τοποθετηθεί επί των δηλώσεων του υφυπουργού για τις εκλογές της Ομοσπονδίας τον προσεχή Οκτώβριο. Η ΕΠΟ κάνει λόγο για «αιφνίδια υπαναχώρηση της Αθλητικής Ηγεσίας», η οποία «εγείρει ερωτηματικά», γνωστοποιεί ότι ενημέρωσε τις υπερκείμενες διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές και υπογραμμίζει ότι η νέα αυτή εξέλιξη παραβιάζει το αυτοδιοίκητο του αθλήματος.

 

...ΚΑΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
Λίγο αργότερα ακολούθησε ξεκάθαρη τοποθέτηση-απάντηση από την πλευρά του Υφυπουργείου Αθλητισμού προς την ΕΠΟ, με την επισήμανση πως η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση που ανακοινώθηκε από το Υφυπουργείο, αποτελεί κυβερνητική απόφαση, ενώ παράλληλα τονίζεται πως υπήρξε ενημέρωση προς τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές πριν την ανακοίνωση. Ενημέρωση κατά την οποία συζητήθηκε η εκκρεμότητα των εκλογών που υπήρχε από την υπογραφή του μνημονίου με τις FIFA-UEFA από τις 25 Φεβρουαρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass