Κεκλεισμένων των θυρών για έναν χρόνο;

*ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ PREMIER LEAGUE

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2020 20:10

Το ιατρικό συμβούλιο της Premier League άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, ακόμη και για χρονικό διάστημα ενός έτους από την επανέναρξη του κορυφαίου πρωταθλήματος.


Οι σύλλογοι της Premier League συνεχίζουν τις προπονήσεις εφαρμόζοντας το σχετικό πρωτόκολλο ασφαλείας, με τους παίκτες να γυμνάζονται πλέον σε μικρές ομάδες. Ωστόσο, η ημερομηνία για την επανέναρξη του αγγλικού πρωταθλήματος δεν έχει καθοριστεί και η αβεβαιότητα παραμένει.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο "Guardian", από το ιατρικό συμβούλιο της Premier League εκτιμάται ότι, ακόμη και αν το πρωτάθλημα ξαναρχίσει, δεν θα επιτραπεί στους φιλάθλους να επιστρέψουν στα στάδια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και ο λόγος είναι ότι, σύμφωνα με αρκετούς ειδικούς, η κατάσταση της υγείας δεν θα αλλάξει τους επόμενους 6 ή 12 μήνες, και πως ο κόσμος πρέπει να το κατανοήσει.
Ο γενικός διευθυντής της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς, που ζήτησε να επιβεβαιώσει την απουσία φιλάθλων από τις κερκίδες για μεγάλο χρονικό διάστημα, σχολίασε λακωνικά: «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε».

ΕΞΙ ΘΕΤΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ
Εν τω μεταξύ, έξι άνθρωποι από τρεις ομάδες βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19, επί συνόλου 748 παικτών και προσωπικού, που υποβλήθηκαν σε τεστ ανίχνευσης του ιού, όπως ανακοίνωσε χθες η Premier League.
«Οι παίκτες ή το προσωπικό που βρέθηκαν θετικοί στον ιό θα τεθούν σε πλήρη απομόνωση για τις επόμενες 7 ημέρες» αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η διοργανώτρια αρχή και προσθέτει: «Δεν θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες, τόσο για τις ομάδες ή για τα άτομα... λόγω νομικών και λειτουργικών απαιτήσεων».
Συνεχίζει η ανακοίνωση: «Η Premier League παρέχει αυτή την ενημέρωση, για λόγους ακεραιότητας και διαφάνειας του πρωταθλήματος. Καμία άλλη λεπτομέρεια, τόσο για τους συλλόγους ή τους ανθρώπους δεν θα δοθεί από τη Λίγκα και τα αποτελέσματα των τεστ θα δημοσιοποιούνται κατ’ αυτόν τον τρόπο μετά από κάθε διαδικασία».
Προχθές η Premier League έδωσε την άδεια στους συλλόγους να ξεκινήσουν ομαδικές προπονήσεις σε μικρά γκρουπ, χωρίς σωματική επαφή, με κάποιους να ξεκινούν χθες. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η απόφαση για τις προπονήσεις με σωματική επαφή, με την ελπίδα ότι το πρωτάθλημα θα επαναρχίσει τον Ιούνιο, μετά τη διακοπή του από τις 13 Μαρτίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass