Θετικός ο Αυγενάκης για κόσμο στα γήπεδα

*ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ *ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2020 20:20

Για τη μετάθεση των εκλογών της ΕΠΟ το φθινόπωρο μίλησε μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Αυγενάκης, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επόμενη σεζόν να έχει ποσοστό... κόσμου στα γήπεδα.


Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης δικαιολόγησε την απόφαση της κυβέρνησης για μετάθεση των εκλογών της ΕΠΟ από τον Ιούλιο στον Οκτώβριο λέγοντας ότι λήφθηκε επειδή FIFA και UEFA δεν ήταν έτοιμες λόγω κορονοϊού για να καταθέσουν τον «οδικό χάρτη» του ποδοσφαίρου.
Δήλωσε ότι βλέπει με «καλό μάτι» το ενδεχόμενο παρουσίας 20% του προβλεπόμενου αριθμού φιλάθλων στα γήπεδα, όπως ακριβώς θα ισχύει σε παραστάσεις και θεάματα.
«Είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση» σχολίασε ο κ. Αυγενάκης, αλλά πρόσθεσε πως «αυτό μπορούμε να το συζητήσουμε από την επόμενη σεζόν, από τον Σεπτέμβριο», καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να «έχουμε πισωγυρίσματα».
Παράλληλα, «η απόφαση της διοργανώτριας αρχής που την εξέφρασε εγγράφως, προτείνει για τις 6-7 Ιουνίου» την επανεκκίνηση της Super League επιβεβαίωσε ο κ. Αυγενάκης, παρότι «τον πρώτο λόγο έχουν τα στελέχη της υγειονομικής επιτροπής του Υπουργείου Αθλητισμού και οι εμπειρογνώμονες του Υπουργείου Υγείας». «Όλα φαίνεται ότι εξελίσσονται κατά γράμμα» σχολίασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, εστιάζοντας και στα ειδικά πρωτόκολλα που έχουν εκπονηθεί ανά άθλημα.
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο υιοθέτησης του γερμανικού πρωτοκόλλου για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, «δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο» τόνισε ο κ. Αυγενάκης. Ο ίδιος παραδέχτηκε πως «καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε άλλα κράτη, όπως στη Γερμανία, τις ενσωματώνουμε στο δικό μας πρόγραμμα. Δεν υπάρχει το τέλειο, το ιδανικό και εκείνοι παλεύουν απέναντι στον αόρατο εχθρό και εμείς το ίδιο κάνουμε».
Απαντώντας σχετικά με τις αντιδράσεις για τη μετάθεση της ημερομηνίας εκλογών της ΕΠΟ, «προκαλούν σε κάποιους αντιδράσεις, ναι το βλέπω» τόνισε ο κ. Αυγενάκης, αλλά «μας ενδιαφέρει να είμαστε απόλυτα εναρμονισμένοι με τους κανόνες που οι UEFA και FIFA έχουν θέσει». Λόγω του κορονοϊού δεν ήταν έτοιμες οι UEFA και FIFA να καταθέσουν τον οδικό χάρτη για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα «η απόφαση κεντρικά, κυβερνητικά είναι οι εκλογές των ομοσπονδιών, ολυμπιακών και μη, να γίνουν το φθινόπωρο».
Επιπλέον, «ανοίγουμε την πλατφόρμα, που το κάθε ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο μπορεί να εγγραφεί απευθείας» γνωστοποίησε ο Υφυπουργός, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για την «πρώτη καταγραφή του κάθε ερασιτεχνικού σωματείου σε όλα τα αθλήματα πανελλαδικά». «Αυτό το μητρώο θα είναι προσβάσιμο προς όλους» τόνισε ο κ. Αυγενάκης και εξήγησε πως θα πρόκειται για την πρώτη πλήρη αποτύπωση, καθώς το «υβριδικό μητρώο που υπήρχε μέχρι πρότινος, καταστράφηκε από την κυβερνοεπίθεση στο Υπουργείο στα τέλη του χρόνου, κατέληξε ο υφυπουργός.


ΕΠΟ: ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Επιστολή προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, απέστειλε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, με την οποία αιτείται να συμπεριληφθούν όλα τα ενεργά ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας (ανέρχονται σε 2.599) στα μέτρα στήριξης των αθλητικών σωματείων.
Ο κ. Αυγενάκης, στην απάντησή του, σημειώνει ότι από νωρίς χθες το πρωί τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα προεγγραφής των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων όλης της χώρας και όλων των αθλημάτων, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, για τη δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων» στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Υπενθυμίζει, δε, ότι τα μέτρα στήριξης θα ενεργοποιηθούν, αφού προηγουμένως ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΑ τα κατατεθέντα δικαιολογητικά από κάθε ερασιτεχνικό σωματείο.
Παράλληλα, επισήμανε προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ ότι οι υπηρεσίες παραμένουν στη διάθεση των διοικήσεων των ερασιτεχνικών σωματείων για αιτήματα λήψης ειδικής αθλητικής αναγνώρισης από την ΓΓΑ, ώστε στη συνέχεια να μπορούν να εγγραφούν και επίσημα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. «Βάζουμε τάξη στο ερασιτεχνικό σωματειακό αθλητικό τοπίο και η συμβολή όλων είναι απαραίτητη» καταλήγει ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass