Κυπελλούχος Ιταλίας η Νάπολι

*ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΗ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 4-2

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2020 20:45

Κυπελλούχος Ιταλίας για 6η φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η Νάπολι. Στον τελικό του Coppa Italia, που διεξήχθη στο άδειο «Ολίμπικο», η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο επιβλήθηκε στα πέναλτι με 4-2 στη Γιουβέντους.


Στη δέκατη παρουσία της στον τελικό η ομάδα του ιταλικού νότου έφτασε την κατάκτηση του τροπαίου και με τον τρόπο αυτό «έσωσε» με τον ιδανικότερο τρόπο τη χρονιά, καθώς στο πρωτάθλημα έχει μείνει εδώ και καιρό πολύ πίσω στη μάχη του τίτλου, ενώ διεκδικεί την πρόκρισή της στους προημιτελικούς του Champions League (έχει αναδειχθεί ισόπαλη 1-1 με την Μπαρτσελόνα στο «Σαν Πάολο», στην πρώτη αναμέτρηση για τη φάση των «16»).
Στέφθηκαν για τελευταία φορά κυπελλούχοι Ιταλίας το 2014, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δύο χρόνια νωρίτερα είχαν νικήσει τη Γιουβέντους στον τελικό της διοργάνωσης.
Η «βέκια σινιόρα» απέτυχε να πάρει το 13ο τρόπαιο στους 19 τελικούς που έχει δώσει έως τώρα. Οι «μπιανκονέρι» προηγούνται στη βαθμολογία της Serie A (σ.σ. με 63 βαθμούς σε 26 παιχνίδια, έναντι 62 της δεύτερης Λάτσιο), ενώ διεκδικούν και την πρόκρισή τους στους προημιτελικούς του Champions League (ηττήθηκαν 1-0 στη Γαλλία από τη Λιόν στην πρώτη αναμέτρηση για τη φάση των «16»). Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κύπελλο που κατέκτησε το 2018 η Γιουβέντους ήταν το τέταρτο διαδοχικό για την ομάδα του Τορίνο.
Στη διαδικασία των πέναλτι ο Μερέτ απέκρουσε το πρώτο τού Ντιμπάλα, ενώ στη συνέχεια ο Ντανίλο έστειλε την μπάλα άουτ. Οι παίκτες της Νάπολι (Ινσίνιε, Πολιτάνο, Μακσίμοβιτς και Μίλικ) ευστόχησαν και στα 4 πέναλτι που εκτέλεσαν.
Επιπλέον, Κώστας Μανωλάς και Ορέστης Καρνέζης (αμφότεροι ήταν στον πάγκο) πανηγύρισαν τον πρώτο τους τίτλο στη γειτονική χώρα.
ΝΑΠΟΛΙ: Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Μακσίμοβιτς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί (81’ Χισάι), Φαμπιάν Ρουίθ (80’ Άλαν), Ντέμε, Ζιελίνσκι (88’ Ελμάς), Καγεχόν (66’ Πολιτάνο), Μέρτενς (67’ Μίλικ), Ινσίνιε
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Κουαδράδο (85’ Ράμσεϊ), Ντε Λιχτ, Μπονούτσι, Σάντρο, Μπεντανκούρ, Πιάνιτς (74’ Μπερναρντέσκι), Ματουιντί, Ντάγκλας Κόστα (66’ Ντανίλο), Ντιμπάλα, Ρονάλντο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass