Νίκησε η αξιοπιστία...

*ΣΤΗΝ ΕΝ ΠΟΛΛΑΙΣ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ ΠΕΡΙΠΕΣΟΥΣΑ SUPER LEAGUE *ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ ΜΕ 0-0 ΜΕΤΑΞΥ ΑΕΛ-ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2020 21:00

Στην εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Super League χθες κέρδισε η αξιοπιστία στα δύο παιχνίδια με βαθμολογικό ενδιαφέρον για τα πλέι άουτ. Δηλαδή αυτό που γινόταν στη Λάρισα μεταξύ ΑΕΛ και Ξάνθης και το άλλο στο Περιστέρι ανάμεσα σε Ατρόμητο και Πανιώνιο.


Οι δύο φιλοξενούμενοι ήθελαν νίκη για να ελπίζουν σε παραμονή μέσω αγώνα μπαράζ, αλλά τελικά «Χ»αμογέλασε η Ξάνθη που είχε πριν τους αγώνες το προβάδισμα του ενός βαθμού.
Τα δύο ισόπαλα παιχνίδια με 0-0 έφεραν την Ξάνθη σε αγώνα μπαράζ και τον Πανιώνιο να υποβιβάζεται, ενώ σίγουρα και οι δύο γηπεδούχοι, η ΑΕΛ και ο Ατρόμητος, μπορούν να περηφανεύονται ότι κατάφεραν να παραμείνουν αξιόπιστοι σε αγώνες που οι αποδόσεις του στοιχήματος προμήνυαν αντίθετες προβλέψεις.
Η ΑΕΛ σίγουρα έμεινε ευχαριστημένη από την ισοπαλία, καθώς δεν συμπλήρωνε ούτε δεκαοκτάδα και ο τεχνικός Μιχάλης Γρηγορίου μπορούσε να κάνει μόνο δύο αλλαγές.
Κατάφερε ειδικά στο δεύτερο μέρος να παίξει σαφώς καλύτερα από τον αντίπαλό της που ήταν κι ο άμεσα ενδιαφερόμενος για τη νίκη.
Το τέλος του πρωταθλήματος φέρνει την ΑΕΛ στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα σε μια περίοδο όπου ξεκίνησε με στόχο την παραμονή, βρέθηκε να διεκδικεί έξοδο στην Ευρώπη και τερμάτισε στη μέση της βαθμολογίας.

IMG 7003
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Με τα μεγάφωνα να παίζουν τον ύμνο του ΠΑΟΚ, το τραγούδι «Σουζάνα» σε όλες τις εκτελέσεις με τον στίχο να κυριαρχεί («Η πόρτα είναι κλειδωμένη, δεν είναι κανείς στο σπίτι, έχουν βγει όλοι, είμαστε ολομόναχοι. Σουζάνα») ο αγώνας αμέσως μπήκε σε ένταση...
Το τρολ της ΑΕΛ για το θέμα της πολυιδιοκτησίας και το «παρατσούκλι» Σουζάνα κυριαρχούν, αλλά παράλληλα η λαρισινή ομάδα κάνει την εμφάνισή της με φανέλα που ανέφερε ως μήνυμα «Σώστε την Αγιά Σοφιά».
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε το παιχνίδι με τη γνωστή τακτική 4-2-4 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κρίστινσον, στην άμυνα τους Μπέρτο (δεξιά), Ζίζιτς, Μάρκοβιτς (σέντερ μπακ), Φιλίπ (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ οι Σετσέροβιτς, Ηλιάδης και πιο μπροστά οι Τόρζε (αριστερά), Μιλοσάβλιεβιτς, Πινακάς, Βινίσιους (δεξιά).
Μάλιστα ο προπονητής αναγκάστηκε να κάνει μία αλλαγή ανάγκης πριν τον αγώνα, καθώς ο Παπάζογλου είχε δηλωθεί στο αρχικό σχήμα αλλά είχε πρόβλημα με τον προσαγωγό και τη θέση του πήρε ο Βινίσιους.
Η ομάδα της Ξάνθης μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι αλλά μετά την ευκαιρία που έχασε στο 3’ δεν μπόρεσε ποτέ να απειλήσει εντός περιοχής παρά την υπεροχή που είχε με 60% κατοχή μπάλας.
Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι έγινε ρουλέτα, με τους παίκτες να προσπαθούν να πετύχουν τέρμα αλλά περισσότερο με μακρινά σουτ, που όμως εξουδετερώνονταν από τους δύο τερματοφύλακες.
Οι αλλαγές «φρέσκαραν» την αμυντική διάταξη της ΑΕΛ (Μιχαήλ και Λουφάκης) που έδειξε ικανοποιημένη με το 0-0, ενώ οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο μέρος υπέστησαν καθίζηση.
Στο 90’+3’ λίγο έλειψε να γίνει το 1-0, όταν μακρινό σουτ του Φιλίπ αιφνιδίασε τον Αμπάντ που έβγαλε τη μπάλα κόρνερ.
ΦΑΣΕΙΣ
3’: Από λάθος του Ηλιάδη η μπάλα φθάνει στον Αμορίμ που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά αποκρούει ο Κρίστινσον.
8’: Σουτ του Τόρζε έξω από τη μεγάλη περιοχή, μπλοκάρει ο Αμπάντ.
16’: Σέντρα από δεξιά του Βινίσιους αλλά ο Μιλοσάβλιεβιτς δεν μπορεί να πιάσει κεφαλιά και η μπάλα καταλήγει άουτ.
45’+2’: Μακρινό σουτ του Κοβάσεβιτς, αλλά μπλοκάρει ο Κρίστινσον.
54’: Σουτ από μακριά του Κοβάσεβιτς, η μπάλα καταλήγει άουτ.
59’: Ο Τζουρίσκοβιτς μεταβιβάζει στον Κοβάσεβιτς, σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κοντράρει στο Ζίζιτς και καταλήγει στα χέρια του Κρίστινσον.
60’: Σέντρα από δεξιά του Σετσέροβιτς και ο Βινίσιους πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
62’: Σουτ του Σετσέροβιτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει απελπιστικά άουτ.
67’: Σουτ του Τόρζε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλοκάρει ο Αμπάντ.
90’+3’:Μακρινο σουτ του Φιλίπ, αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ ο Αμπάντ.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίοι ο Πινακάς με τον Τόρζε. Ο Πινακάς δείχνει πολλά υποσχόμενος και ίσως έπρεπε να πάρει και νωρίτερα κάποιες ευκαιρίες. Ο Τόρζε θα είναι ο παίκτης που θα στηριχθεί η ομάδα τη νέα χρονιά. Ο Κρίστινσον στο τελευταίο παιχνίδι έδειξε σταθερότητα για μια ακόμα φορά. Ο Μπέρτος πολύ καλός όπως και ο Φιλίπ, ενώ Μάρκοβιτς, Ζίζιτς και Μιχαήλ δεν είχαν προβλήματα.
Ο Σετσέροβιτς ήταν πολύ καλός, ενώ ο Ηλιάδης βελτιώνεται σε κάθε παιχνίδι. Ο Μιλοσάβλιεβιτς όπως πάντα εγγύηση, ενώ δεν ήταν άσχημος ο Λουφάκης. Ο Βινίσιους με την εμφάνισή του ίσως κάνει την ΑΕΛ να αναθεωρήσει τα πλάνα της που τον ήθελαν να φεύγει.
Από την Ξάνθη μας άρεσαν οι Κασάδο, Αμπάντ και Ντε Αμορίμ.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Καλή η διαιτησία του Αναστάσιου Σιδηρόπουλου (Δωδεκανήσου) που έδειξε κίτρινες κάρτες στους Σετσέροβιτς, Φίλιπ, Ηλιάδη, Τόρζε, Τζουρίτσκοβιτς και Κασάδο.
Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί, Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτω/νίας) και Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Ηλιάδης, Μιλοσάβλιεβιτς (76’ Λουφάκης), Τόρζε, Βινίσιους, Μάρκοβιτς (83’ Μιχαήλ), Ζίζιτς, Σεσέροβιτς, Μπέρτος, Πινακάς, Φίλιπ.
ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Αμπαντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Καρασαλίδης, Στάρτζεον, Τερκί, Ντε Αμορίμ (89’ Σόσα), Τζουρίτσκοβιτς (84’ Κάστρο), Κοβάτσεβιτς, Γκαργκαλατζίδης (70’ Φοσέ).

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 7ης αγωνιστικής των Play Out:
Λάρισα - Ξάνθη 0-0
Αστέρας Τρίπολης - Λαμία 1-1
(18’ Κρέσπι - 51’ Μπιανκόνι)
Ατρόμητος - Πανιώνιος 0-0
Παναιτωλικός - ΝΠΣ Βόλος 1-0
(31’ Ντουάρτε)
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
7. Αστέρας Τρίπολης 43 44-42
8. Ατρόμητος 42 41-43
9. Λάρισα 36 32-42
10. Λαμία 35 23-36
11. ΝΠΣ Βόλος 31 27-54
12. Παναιτωλικός 29 30-48
---------------------------------------
13. Ξάνθη 24 25-38
----------------------------------------
14. Πανιώνιος 23 20-48
* Ο Πανιώνιος άρχισε τη σεζόν με -6 βαθμούς.
* Η Ξάνθη έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση 12 (5+7 βαθμών).

 

Μ. Γρηγορίου: Κάναμε το καθήκον μας

Σε δηλώσεις του μετά το χθεσινό παιχνίδι ο τεχνικός της ΑΕΛ, Μιχάλης Γρηγορίου, επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Ζήσαμε έντονα μέχρι το τελευταίο παιχνίδι γιατί έτσι επιτάσσει η ιστορία μας. Μετά τον Βόλο ενώ ήμασταν βαθμολογικά αδιάφοροι, έπρεπε και πάλι να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Βάλαμε κάποια νέα παιδιά για να στηρίξουμε ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας μας. Είχαμε μόλις δύο αλλαγές. Καταλαβαίνετε πόσο μεγαλύτερη αξία παίρνει η προσπάθεια. Εμείς κάναμε το καθήκον μας. Είναι η τελευταία συνέντευξη γι’ αυτή τη σεζόν. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, τη διοίκηση, τον πρόεδρο αλλά και τον κόσμο. Εύχομαι από εδώ και πέρα τα παιχνίδια να διεξάγονται με κόσμο».
***
Από την πλευρά του ο τεχνικός της Ξάνθης Νίκος Καραγεωργίου σχολίασε: «Πολύ άγχος και πίεση, χωρίς να τα αξίζει αυτά η ομάδα. Πρέπει να αναφερθώ στο ότι αυτή η ομάδα κατάφερε να σωθεί, ενώ έχει 36 βαθμούς και όχι 24. Μια Ελλάδα ολόκληρη ενδεχομένως και το κράτος τα έβαλε με τη μικρή Ξάνθη. Η διαίσθησή μου είναι ότι έπρεπε να έχει μια καλύτερη συμπεριφορά απέναντί μας. Παρ’ όλες τις δυσκολίες καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Μερικοί από τους παίκτες κλαίγανε όχι επειδή σωθήκαμε αλλά από την πίεση και το άγχος όλων αυτών των ημερών. Αυτό το άγχος και η πίεση σε πνίγει. Το καταλαβαίνω γιατί μου έχει συμβεί και εμένα πολλές φορές όταν αγωνιζόμουν. Μπορεί ο κόσμος να μην μπορεί να το καταλάβει».

 

Το «ευχαριστώ» του Κρίστινσον

Συγκινημένος ήταν ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ, Όγκμουντουρ Κρίστινσον, ο οποίος είπε το δικό του «ευχαριστώ» στην ομάδα της Λάρισας, καθώς το χθεσινό ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με τους «βυσσινί». «Η Ξάνθη έπαιζε για τη ζωή της. Ήξερε στο β’ ημίχρονο πως πάει το παιχνίδι που την ενδιέφερε. Εμείς παίξαμε το παιχνίδι μας και νιώθουμε υπερήφανοι που κάναμε την προσπάθειά μας. Πέρασα δύο χρόνια εδώ, ευχαριστώ τους πάντες γι’ αυτά που έζησα στη Λάρισα. Θα αρχίσω να σκέφτομαι το μέλλον μου τώρα. Είχαμε παιχνίδια ως τώρα. Οι σκέψεις μου θα αρχίσουν από εδώ και πέρα».

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Αλεξ. Παπαγεωργίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass