Λαρισαϊκός: Χτίζει γερές βάσεις για το μέλλον

ΧΡ. ΓΑΤΟΣ: Η ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ - ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2023 13:20

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Αν και η άνοδος δεν αποτέλεσε βασικό στόχο του Λαρισαϊκού, η ομάδα έφτασε μία ανάσα από την υπέρβαση συμμετέχοντας στα πλέι οφ του 2ου Ομίλου της Β’ ΕΠΣΛ και ως εκ τούτου η χρονιά κρίθηκε άκρως ικανοποιητική για τους «πράσινους». Η ουσία είναι ότι οι υπεύθυνοι της ιστορικής ομάδας χτίζουν γερές βάσεις για το μέλλον, με στόχο ο Λαρισαϊκός να είναι το ίδιο ανταγωνιστικός και κυρίως να συνεχίσει την ανοδική του πορεία ως προς το αγωνιστικό κομμάτι.


Η επόμενη μέρα βρίσκει την ομάδα έτοιμη να υπηρετήσει τη βασική της φιλοσοφία που είναι «η ανάδειξη των παιδιών της γειτονιάς», όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος του Λαρισαϊκού Χρήστο Γάτος, ο οποίος μιλώντας στην «Ε» επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Ξεκινώντας τη χρονιά είχαμε θέσει ως στόχο αφενός η ομάδα να μην κινδυνέψει σχετικά με την παραμονή της στην κατηγορία και αφετέρου να κινηθεί μέσα στην τετράδα με το σκεπτικό ότι εάν μας δίδονταν η ευκαιρία ανόδου να μην την αφήναμε ανεκμετάλλευτη.
Πράγματι, καταφέραμε να αποβάλουμε γρήγορα το άγχος της παραμονής, ενώ βαθμολογικά η ομάδα ήταν μέσα στην τετράδα όπως θέλαμε, κερδίζοντας μία θέση στα πλέι οφ του 2ου Ομίλου της Β’ ΕΠΣΛ. Όμως, παρά την προσπάθεια που καταβάλαμε, δεν καταφέραμε -ουσιαστικά για έναν βαθμό- να κερδίσουμε τη 2η θέση και να διεκδικήσουμε την άνοδο στα μπαράζ των δευτεραθλητών. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία της ομάδας στο Πρωτάθλημα, αφού η άνοδος δεν ήταν αυτοσκοπός για μας. Η ομάδα κινήθηκε σε υψηλά βαθμολογικά επίπεδα, έδειξε ανταγωνιστικό πρόσωπο και κυρίως ότι έχει πολύ μεγάλη δυναμική. Καταφέραμε με παιδιά της γειτονιάς να δημιουργήσουμε μια ομάδα με ταυτότητα, η οποία ήξερε τι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό οφείλεται στην προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας και φυσικά του προπονητή μας Θοδωρή Γεωργούλα» επισήμανε ο κ. Γάτος και πρόσθεσε τα ακόλουθα:
«Η επόμενη μέρα θα είναι η ίδια. Δεν θα αλλάξει κάτι στον Λαρισαϊκό. Η φιλοσοφία μας και οι σκέψεις μας θα παραμείνουν οι ίδιες. Θέλουμε να μείνουν όλοι οι ποδοσφαιριστές και να δώσουμε ευκαιρίες στα παιδιά της γειτονιάς. Σίγουρα θα γίνουν μεταγραφές, σύμφωνα πάντα με τα πλάνα και τις υποδείξεις του προπονητή μας. Έχουμε ένα ηλικιακό κενό με τα παιδιά της Ακαδημίας μας που δεν μπορούν να προωθηθούν στην ανδρική ομάδα, αλλά κάνουμε υπομονή και τους περιμένουμε».
Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
Σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής περιόδου, ο πρόεδρος του Λαρισαϊκού σημείωσε τα εξής:
«Ο προπονητής μας Θοδωρής Γεωργούλας ανανέωσε για την καινούργια χρόνια και τον ευχαριστούμε πολύ.
Παράλληλα, ανανεώθηκε η συνεργασία με τους περισσότερους παίκτες της περσινής περιόδου, όπως είναι οι Αλέξανδρος Πατέτσος, Μάριος Καρλιγκιώτης, Κώστας Κωνσταντάς, Ραφαήλ Πατέτσος, Απόστολος Παράφορος, Ραφαήλ Σκέντζας, Δημήτρης Μικερτζής, Σάκης Κουλούρης, Μίμης Κουρούκας, Ιωάννης Σαράφης, Κώστας Γούπος και συνεχίζουμε. Αυτό σημαίνει ότι ο βασικός κορμός της περσινής περιόδου θα διατηρηθεί ο ίδιος. Από κει και πέρα, θα προχωρήσουμε σε στοχευμένες μεταγραφικές κινήσεις, προκειμένου να συγκροτήσουμε ένα δυνατό ρόστερ».
ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
Ο Λαρισαϊκός συγκέντρωσε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος 30 βαθμούς, τερματίζοντας στην 3η θέση με 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και 6 ήττες. Η διαφορά των τερμάτων ήταν 24-26 και μάλιστα είχε την 3η καλύτερη άμυνα. Στα πλέι οφ διατήρησε την 3η θέση, κερδίζοντας 7 βαθμούς, με 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες, και γκολ 7-13. Ήταν η μόνη ομάδα που ανάγκασε την πρωταθλήτρια του 2ου Ομίλου Ανθούπολη στη μοναδική της ισοπαλία σε ολόκληρη την περσινή σεζόν (1-1 στο γήπεδο Ανθούπολης, στην πρεμιέρα των πλέι οφ). Πρώτος σκόρερ του Λαρισαϊκού αναδείχτηκε ο Μίμης Κουρούκας με 10 γκολ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass