Νίκησε, αλλά μπορούσε και καλύτερα

*Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΘΕΣ ΤΗ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΜΕ 3-2

Δημοσίευση: 12 Απρ 2024 9:35

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φενέρμπαχτσε με 3-2 στο «Γ. Καραϊσκάκης» στον πρώτο μεταξύ

τους αγώνα για την προημιτελική φάση του Κόνφερενς Λιγκ και απόκτησε ένα μικρό πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς στην  Κωνσταντινούπολη, την ερχόμενη Πέμπτη (18/4, 22:00).
Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την πολύ μεγάλη ευκαιρία για να θέσουν βάσεις της πρόκρισης από το πρώτο κιόλας παιχνίδι, καθώς προηγήθηκαν με 3-0, έχοντας καθηλώσει την αντίπαλό τους, αλλά ένα ανεξήγητο πέναλτι του Ρέτσου ξανάβαλε την τουρκική ομάδα στο παιχνίδι και δυσκόλεψε τη ρεβάνς.
Στο 8ο λεπτό, ο Μασούρας πρέσαρε τον Σογιουντσού και τον ανάγκασε σε τυφλή απομάκρυνση, από την οποία επωφελήθηκε ο Φορτούνης και με συρτό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Λιβάκοβιτς για το 1-0.
Με τον Ολυμπιακό να ελέγχει τον ρυθμό στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ με την κεφαλιά-δυναμίτη του Κάρμο στο 27’, που απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ ο Κροάτης τερματοφύλακας.
Στο 32’ το «Γ. Καραϊσκάκης» σηκώθηκε ξανά όρθιο για να πανηγυρίσει το 2-0, προϊόν εξαιρετικής συνεργασίας των γηπεδούχων: Ο Ελ Κααμπί βρήκε με το κεφάλι τον Γιόβετιτς, εκείνος άνοιξε στον Φορτούνη, αυτός συνέκλινε και με έξοχη κάθετη ξαναβρήκε τον Γιόβετιτς, που εκτέλεσε για το 2-0.
Απέναντι σε έναν αντίπαλο που κυριαρχούσε, η Φενέρμπαχτσε ξαναφάνηκε στο παιχνίδι στο 45’+4’, όταν Τζολάκης απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι σουτ του Κρούνιτς. Με ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Μασούρας στο 46’ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Λιβάκοβιτς που απέκρουσε. Πέντε λεπτά αργότερα η ομάδα του Μεντιλίμπαρ είχε τη μεγάλη στιγμή για το 3-0, αλλά ο τερματοφύλακας των Τούρκων απέκρουσε με το πόδι το πλασέ του Ελ Κααμπί.
Ο Λιβάκοβιτς δεν ήταν όμως... χταπόδι να είναι παντού και στο 57’ δεν κατάφερε να κάνει απολύτως τίποτα στην έξοχη εκτέλεση με διαγώνιο σουτ του Τσικίνιο που έγραψε το 3-0, ύστερα από νέο θαυμάσιο πρέσινγκ του Έσε αυτήν τη φορά.
Κι ενώ ο Μεντιλίμπαρ φώναζε από τον πάγκο στους παίκτες του να μη γυρίζουν πίσω, ο Ρέτσος έκανε ένα αδιανόητο πέναλτι στον Οσάγι-Σάμουελ, που σχεδόν είχε βγει από το γήπεδο έχοντας κάνει ένα ακίνδυνο γύρισμα της μπάλας.
Ο Τάντιτς νίκησε από τα 11 βήματα τον Τζολάκη, μειώνοντας σε 3-1 στο 68’, ενώ σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ρέτσος είδε κίτρινη και χάνει τη ρεβάνς. Κι επειδή ενός κακού μύρια έπονται, ο Καχβετσί μείωσε κι άλλο σκοράροντας εξ επαφής το 3-2 στο 74’ και ξαναβάζοντας τους Τούρκους στο παιχνίδι της πρόκρισης.
Διαιτητής: Σάντρο Σέρερ (Ελβετία).
Κίτρινες: Ρέτσος, Μασούρας - Καχβετσί, Φρεντ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (84’ Ιμπόρα), Μασούρας (87’ Κίνι), Γιόβετιτς (82’ Όρτα), Φορτούνης, Ελ Κααμπί (87’ Ελ Αραμπί).
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ισμαήλ Καρτάλ): Λιβάκοβιτς, Οσάγι-Σάμουελ, Σογιουντσού, Μπεκάο (84’ Μπονούτσι), Ουστερβέλντε (45’ Καντίογλου), Ζάιτς (62’ Φρεντ), Κρούνιτς (62’ Γιουκσέκ), Σιμάνσκι, Καχβετσί, Τάντιτς, Τζέκο.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass