Ξεπέρασε τις προσδοκίες ο 5ος Κραυξίδειος Αγώνας Δρόμου στον Κραννώνα

Θανάσης Νασιακόπουλος: Ο αθλητισμός συναντά και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή

Δημοσίευση: 15 Απρ 2024 12:13

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή αθλητών, αθλητριών και παιδιών,

περισσότερων από κάθε προηγούμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκε ο 5ος Κραυξίδειος Αγώνας Δρόμου στον Κραννώνα του Δήμου Κιλελέρ. Εκατοντάδες αθλητές έτρεξαν για καλό σκοπό, αφού όλα τα έσοδα του αγώνα δόθηκαν για τους σκοπούς και τις δράσεις της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας - Παράρτημα Λάρισας. Τρεις διαδρομές έτρεξαν οι συμμετέχοντες. Η διαδρομή των 14 χλμ. κυκλική και οι αθλητές πέρασαν μέσα από το μοναδικό αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κραννώνας. Επίσης πραγματοποιήθηκαν δύο παράλληλες διαδρομές 5 χλμ. και 1000 μέτρων για παιδιά. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το όλο εγχείρημα και τόνισε ο Δήμος Κιλελέρ και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αθλητισμού θα είναι πάντοτε αρωγοί σε τέτοιες εκδηλώσεις. «Ο Κραυξίδειος Αγώνας Δρόμου κοινοποιεί το μήνυμα του «ευ αγωνίζεσθαι», αλλά και της διαρκούς αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο» τόνισε.
Συνεχάρη τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετείχαν στον αγώνα, τους διοργανωτές της εκδήλωσης, ιδιαίτερα την Τοπική Κοινότητα και τον Σύλλογο Γυναικών Κραννώνα, τους εθελοντές και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία του αγώνα. Στάθηκε ιδιαίτερα στο φιλανθρωπικό σκέλος της εκδήλωσης, τονίζοντας ότι όλα τα χρήματα από το συγκεκριμένο αγώνα θα διατεθούν στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία - Παράρτημα Λάρισας.
Τον 5ο Κραυξίδειο Αγώνα δρόμου συνδιοργάνωσαν, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Κιλελέρ, η Τοπική Κοινότητα Κραννώνα, ο Σύλλογος Γυναικών Κραννώνα και ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας.
Για την ιστορία οι 3 πρώτοι νικητές του 5ου Κραυξίδειου Αγώνα Δρόμου ήταν οι εξής:
- 14 Χιλιόμετρα Ανδρών
Γκουτζουρέλας Νικ., Δραγατζίκης Ιωαν., Τζανάκας Παν.
- 14 Χιλιόμετρα Γυναικών
Τζανάκα Θεοφ., Τσιγάρα Ιωαν., Μαλιαχόβα Δημ.
- 5 Χιλιόμετρα Ανδρών
Κουσκουρίδας Βας., Τρουμπούκης Αγγ., Προνοϊτης Βασ.
- 5 Χιλιόμετρα Γυναικών
Χατζή Αν., Παπαδημητρίου Μ., Τράικου Αθ.
- 1000μ. αγοριών
Τσιαμπαλής Στ., Αγορογιάννης Δημ., Μπακογιάννης Γιωρ.
- 1000μ. κοριτσιών
Μποντικούλη Βικ., Δουλούδη Ιωαν., Κωνσταντίνου Ευαγγ.ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ:
«Για άλλη μια χρονιά, ο Κραννώνας γίνεται τόπος συνάντησης του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της ευγενούς άμιλλας και της δύναμης ψυχής.
Όλες αυτές οι αρετές αναδεικνύονται στον Κραυξίδειο Αγώνα Δρόμου, που διοργανώνεται για 5η χρονιά στην ιστορική περιοχή, υποστηρίζοντας το αξιέπαινο έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Η δράση αυτή, γίνεται ακόμα σημαντικότερη, καθώς αναδεικνύεται η πολιτισμική μας κληρονομιά με την προβολή της αρχαίας Κραννώνας».
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής ΝΔ ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης του 5ου Κραυξίδειου Αγώνα, που διοργανώθηκε στον Κραννώνα.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ την ΠΈΔ, τον Σύλλογο Γυναικών Κραννώνα, την ΤΚ Καραννώνα και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας, για τη συνδρομή τους στη διοργάνωση της εκδήλωσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας – Παράρτημα Λάρισας, τονίζοντας: «Τα μέλη της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, επιτελούν σπουδαίο έργο και τους είμαστε ευγνώμονες. Σήμερα βρισκόμαστε όλοι εδώ, για να στηρίξουμε έναν ιερό σκοπό και να στείλουμε μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας σε ολόκληρη την κοινωνία. Η μαζική συμμετοχή σε αυτή την εθελοντική δράση, καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο, τη “δίψα” των ανθρώπων για προσφορά και συμμετοχή».  Τέλος, ο κ. Κέλλας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης συνεχάρη και βράβευσε νικητές διαδρομών του αγώνα, επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά, πως με τη συμμετοχή τους ενδυναμώνουν την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass