ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Εφτά Λαρισαίοι στο Πεκίνο

* ΧΑΛΚΙΑ, ΧΑΣΙΩΤΗΣ, ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΓΡΑΒΑΛΟΣ, ΔΗΜΟΤΣΙΟΣ ΚΑΙ ΠΙΤΣΙΛΚΑΣ

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2008 3:14 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:27
Πριν τέσσερα χρόνια, στην Ολυμπιάδα της Αθήνας, είχαμε τη μεγαλύτερη λαρισινή εκπροσώπηση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς συμμετείχαν περίπου είκοσι Λαρισαίοι (γεννηθέντες ή καταγόμενοι) και μάλιστα εξ αυτών η Φανή Χαλκιά αναδείχθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στα 400 μέτρα με εμπόδια. Η μεγαλύτερη επιτυχία τού σύγχρονου λαρισινού αθλητισμού και δεν είναι τυχαίο ότι ο Δήμος Λαρισαίων έκανε και συνοικία Λαρισαίων Ολυμπιονικών, με αφορμή την επιτυχία τής Χαλκιά.
Και η φετινή εκπροσώπηση δεν είναι αμελητέα, καθώς θα μετάσχουν επτά εκπρόσωποι του λαρισινού αθλητισμού, έξι Λαρισαίοι αθλητές και ένας διαιτητής.
Ας δούμε αναλυτικά ποιοι θα είναι οι πρεσβευτές τού λαρισινού αθλητισμού στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.
ΦΑΝΗ ΧΑΛΚΙΑ
(Στίβος)
Η Λαρισαία χρυσή Ολυμπιονίκης πήρε το εισιτήριο για το Πεκίνο εν μέσω αντιδράσεων (κυρίως της συναθλήτριάς της Χριστίνας Χατζή, που υποστήριζε ότι είχε καλύτερο χρόνο απ’ αυτήν και έπρεπε να συμμετάσχει στη διοργάνωση), αλλά πηγαίνει με στόχο να υπερασπιστεί τα κεκτημένα, το χρυσό μετάλλιο της Αθήνας.
Η μεγαλύτερη αθλήτρια στην ιστορία τού λαρισινού αθλητισμού έχει γεννηθεί στις 2 Φεβρουαρίου 1979 στη Λάρισα, έχει ύψος 1,76, βάρος 64 κιλά και θα αγωνιστεί στα 400 μ. με εμπόδια. Έχει ατομικό ρεκόρ 52.77, προπονητής της είναι ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος και ανήκει στον Ολυμπιακό (όταν αναδείχτηκε Ολυμπιονίκης ήταν αθλήτρια του Πελασγού). Είναι αξιωματικός τής Πολεμικής Αεροπορίας και χόμπι της είναι η ζωγραφική (έχει κάνει... πινακοθήκη το σπίτι της).
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΣΙΩΤΗΣ
(Κολύμβηση)
Θα μετάσχει για πρώτη φορά στην Ολυμπιάδα και για να το πετύχει ο Λαρισαίος κολυμβητής (γεννήθηκε 27 Ιουνίου 1986) έπρεπε να συντρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ. Έκανε 1’59’’.93 και πάει με το «σπαθί» του να κολυμπήσει στον «κύβο του νερού», το υπερσύγχρονο κολυμβητήριο που έκαναν οι Κινέζοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχει ύψος 1,86, βάρος 80 κιλά, ξεκίνησε από το Λαρισαϊκό, πήγε στο Ν.Ο.Λ. και μετά στον Ολυμπιακό, όπου προπονείται με τον Νίκο Γέμελο. Είναι φοιτητής στα ΤΕΦΑΑ Τρικάλων και έχει για χόμπι του το ποδόσφαιρο (οπαδός τής Α.Ε.Λ.) και τον κινηματογράφο.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΗΜΟΤΣΙΟΣ
(Στίβος)
Για δεύτερη φορά θα συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4x400 μ.
Γεννήθηκε στις 13 Νοεμβρίου 1974 στη Λάρισα και ξεκίνησε την καριέρα του από το Γ.Σ.Λ. πριν πάει στον Ολυμπιακό.
Έχει ύψος 1,81, βάρος 85 κιλά και προπονητής του είναι ο Γιώργος Μιχμίζος.
Ο Δήμος Λαρισαίων τον τίμησε, αφού δύο φορές (2004 και 2006) άναψε το βωμό τής Ολυμπιακής Φλόγας στο πέρασμα που έκανε από τη Λάρισα.
Μεγαλύτερές του επιτυχίες είναι η 6η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (2004) και η 7η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (2003), με την ομάδα 4x400 μ.
Είναι πτυχιούχος Τ.Ε.Ι. του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και έχει χόμπι τα αυτοκίνητα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
(Στίβος)
Έχει γεννηθεί στη Λάρισα 18 Ιουνίου 1973 και ασχολείται με το άθλημα της σφυροβολίας. Προπονήθηκε ένα διάστημα με τον Αλέκο Κατσαρέλη, πριν ο στρατιωτικός πατέρας του πάρει μετάθεση στην Αθήνα.
Ανήκει στο σύλλογο της Α.Ε.Κ. και συμμετέχει σε τρίτη Ολυμπιάδα (προηγήθηκαν του Σίδνεϊ και της Αθήνας).
Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά (δύο κορίτσια και ένα αγόρι).
Προπονητής του είναι ο Γιώργος Γεωργιάδης και έχει ατομικό ρεκόρ 80.45.
Μεγαλύτερη επιτυχία του είναι η τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2002, ενώ είναι υπόδειγμα οικογενειάρχη, μια και το δρομολόγιο της... ζωής του είναι προπόνηση - σπίτι - δουλειά (είναι δημόσιος υπάλληλος).
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΑΒΑΛΟΣ
(Στίβος)
Έχει γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 18/4/1984, αλλά η καταγωγή του είναι από τη Βερδικούσια (τιμήθηκε μάλιστα από το νομάρχη Λάρισας, όταν ήρθε πρώτος το 2003 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων.
Θα μετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4x400 μ. και ανήκει στον Πανελλήνιο.
Προπονήτριά του είναι η Πηνελόπη Παρχαρίδου, είναι άγαμος, φοιτητής των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και χόμπι του είναι ο κινηματογράφος.
Συμμετείχε πάλι με την ομάδα 4x400 μ. και στην Ολυμπιάδα της Αθήνας.
Το ατομικό του ρεκόρ είναι 45.84.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
(Μπάσκετ)
Θα είναι ο μοναδικός Λαρισαίος εκπρόσωπος σε ομαδικό άθλημα, το μπάσκετ.
Γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου 1982 στη Λάρισα, έχει ύψος 1,93 και είναι ο πρώτος Λαρισαίος που έπαιξε στο ΝΒΑ (και τέταρτος Έλληνας) με συμβόλαιο έξι εκατομμυρίων δολαρίων για τρία χρόνια.
Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Κεραυνό (όπου γρήγορα εθίστηκε στους τίτλους, αφού κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων το 1999, που έγινε στο Βόλο) και μετά πήγε στο Γ.Σ.Λ., στο Μαρούσι, στον Παναθηναϊκό, στους Χιούστον Ρόκετς, για να επιστρέψει ξανά στον Π.Α.Ο. Ήταν μέλος τής Εθνικής ομάδας και στους Ολυμπιακούς Αγώνες τού 2004, που η Εθνική πήρε την πέμπτη θέση.
Δευτεραθλητής κόσμου με την Εθνική μπάσκετ το 2006 και πρωταθλητής Ευρώπης το 2005. Του λείπει από τη συλλογή του μόνο ένας ευρωπαϊκός συλλογικός τίτλος.
ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΣΙΛΚΑΣ
(Μπάσκετ)
Η Λάρισα θα εκπροσωπηθεί και με το διεθνή διαιτητή τού μπάσκετ Νίκο Πιτσίλκα, που μέχρι τώρα έχει διαιτητεύσει 23 τελικούς διεθνών διοργανώσεων και ανάμεσά του τον τελικό τής Ολυμπιάδας του Σίδνεϊ (2000) και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Ινδιανάπολης (2002).
Αυτή είναι η τελευταία Ολυμπιάδα που θα μετάσχει ο Πιτσίλκας (λόγω ορίου ηλικίας) και φιλοδοξία του είναι ο τελικός (αν βέβαια δεν προκριθεί η Ελλάδα, και εύχεται και ο ίδιος να... χάσει τον τελικό για χάρη τού αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος).
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass