ΜΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Έφτασε χθες ο Νολμπέρτο Σολάνο

* ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ * ΣΕ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΕ ΑΕΛ

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2008 3:06 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:28
Η μεγαλύτερη φετινή μεταγραφή και μία από τις καλύτερες, που έκανε η ΠΑΕ ΑΕΛ, ολοκληρώνεται σήμερα καθώς ο διεθνής Περουβιανός (και αρχηγός της εθνικής Περού) για μεγάλο διάστημα Νολμπέρτο Σολάνο έφθασε χθες μαζί με την οικογένειά του στην Αθήνα όπου τον παρέλαβε άνθρωπος της ΑΕΛ (ο Σωτήρης Μάρκου) και σήμερα πρόκειται να υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη λαρισινή ομάδα.
Ο ποδοσφαιριστής θα ενσωματωθεί στην ΑΕΛ με την άφιξη της αποστολής από την Ιταλία, στην οποία οι ποδοσφαιριστές της λαρισινής ομάδας κάνουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.
Μάλιστα η μεταγραφή του Σολάνο στην ΑΕΛ έχει κάνει ως είδηση το γύρο του κόσμου και ασχολούνται με αυτή πολλά ξένα μαζικής ενημέρωσης. 
Σε συνέντευξη που έδωσε σε Μ.Μ.Ε. της πατρίδας του ο Σολάνο μίλησε για τη μεταγραφή του αλλά και το ρόλο που έπαιξε σε αυτήν ο επί πέντε χρόνια συμπαίκτης του στη Νιούκαστλ και τώρα στην ΑΕΛ, Νίκος Νταμπίζας, με τον οποίο συνδέονται και με οικογενειακές σχέσεις όπως έγραψε και χθες η «Ε».
«Είμαι σίγουρος για την απόφασή μου. Μπορεί στη Νότια Αμερική να είναι λίγο άγνωστη η ΑΕΛ, αλλά εδώ στην Ευρώπη και ειδικά στο πρωτάθλημα Ελλάδας, είναι μία σημαντική ομάδα μετά τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ», είπε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια στάθηκε και στην πρόταση των Λος Άντζελες Γκάλαξι του Ντέιβιντ Μπέκαμ και την επιλογή του.
«Είναι μία απόφαση της οικογενείας μου και για το λόγο αυτό έρχομαι στην Ελλάδα. Ευχαριστώ τη Νιούκαστλ στην οποία έζησα την καλύτερη φάση της καριέρας μου. Παράλληλα όμως ευχαριστώ τόσο την Άστον Βίλα όσο και τη Γουέστ Χαμ».
Τέλος στάθηκε και στην παρουσία τού πρώην συμπαίκτη του στην Νιούκαστλ, Νίκου Νταμπίζα, στη Λάρισα, λέγοντας:
«Ο Νταμπίζας έπαιξε σημαντικό ρόλο. Ήμασταν φίλοι σε οικογενειακό επίπεδο παρότι έφυγε από τη Νιούκαστλ πριν από μένα.
Το ποδόσφαιρο πάντα δίνει ευκαιρίες και τώρα μου προσέφερε τη δυνατότητα να ξαναπαίξουμε μαζί. Ήταν σημαντικό ότι με εμπιστεύτηκαν στα 33 μου χρόνια και μου προσέφεραν συμβόλαιο για δύο χρόνια. Ελπίζω να τους ανταμείψω με τον καλύτερο τρόπο και με τα καλύτερα αποτελέσματα».
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΠΑΣΤΟΡ...
Επόμενη μεταγραφή της ΑΕΛ θα είναι ο Ρουμάνος Μάριους Παστόρ, που δοκιμάζεται αυτή την περίοδο στους «βυσσινί» και έχει ικανοποιήσει τον τεχνικό Μαρίνο Ουζουνίδη με τη μέχρι τώρα απόδοσή του στις προπονήσεις και στα φιλικά που χρησιμοποιήθηκε ,κάτι που δεν συμβαίνει και με τον Κροάτη τερματοφύλακα Βράνιτς που μάλλον θα απορριφθεί.
Έτσι, λοιπόν, θα αποκτηθεί σίγουρα ένας τερματοφύλακας, αλλά και δύο ακόμα παίκτες ένας εκ των οποίων θα είναι δεξί μπακ μια και ο Κριστιάν Βέμπερ μέχρι τώρα δεν έχει ικανοποιήσει, παίκτης που προορίζονταν για αντικαταστάτης του Γιώργου Γκαλίτσιου. Άγνωστο είναι αν θα αντικατασταθεί με τον Τσέχο Λούκας Ντόσεκ που παίζει στην ίδια θέση και δοκιμάζεται αυτή την περίοδο από τον Ουζουνίδη.
«ΔΙΧΤΥΑ» ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ
Γράφαμε χθες για το ταξίδι-μυστήριο της τριπλέτας Πηλαδάκη (προέδρου), Κωνστάντου (αντιπροέδρου) και Ουζουνίδη (τεχνικού) στην Ελβετία ή την Αυστρία την περασμένη Τετάρτη προκειμένου να δουν ή να συζητήσουν με παίκτη που ενδιαφέρει τη λαρισινή ομάδα.
Τελικά πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται αλλά ούτε και διαψεύδονται από την ΠΑΕ ΑΕΛ αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη τριπλέτα πήγε στην Ελβετία και συγκεκριμένα στο Μπελονζένι για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση του ελβετικού πρωταθλήματος μεταξύ Μπελονζένι- Ααράου 1-1 και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ενδιαφέρον για παίκτη της Αράου χωρίς όμως να είναι απόλυτα σίγουρο. Ίσως είναι και ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων. Είναι άγνωστο αν ο συγκεκριμένος παίκτης που παρακολούθησαν ικανοποίησε έτσι ώστε να  αρχίσουν διαδικασίες απόκτησής του οι «βυσσινί». Αυτό θα φανεί τις επόμενες μέρες ενώ δεν αποκλείεται να ξαναδεί τον συγκεκριμένο παίκτη ο Ουζουνίδης.       
ΦΛΥΑΡΗ ΚΑΤΟΧΗ
Τα πρώτα συμπεράσματα για την αγωνιστική παρουσία τής ΑΕΛ στο νέο πρωτάθλημα άρχισαν σιγά-σιγά να βγαίνουν και πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τεχνικός Μαρίνος Ουζουνίδης μπορεί να ικανοποιήθηκε από την εικόνα της ομάδας στο προχθεσινό φιλικό με τη δυνατή ιταλική ομάδα Παλέρμο αλλά τον προβλημάτισε ότι, ενώ η ομάδα έχει κατοχή μπάλας για μεγάλο διάστημα, δεν μπορεί να δημιουργήσει φάσεις για γκολ. Είναι χαρακτηριστικό ότι προχθές με συντριπτική κατοχή μπάλας στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα έκανε μόνο μία ευκαιρία.
Σήμερα η ΑΕΛ θα μεταβεί στην πόλη Αλεσάντρια, όπου θα συμμετάσχει σε τουρνουά με αντιπάλους την Τζένοα και την τοπική ομώνυμη ομάδα (η U.S. Alessandria 1912, που αγωνίζεται φέτος στην C2 κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου). Για την ακρίβεια, θα παίξει από ένα 45λεπτο (πρώτο και τρίτο) κόντρα στις δύο ομάδες, σε μια διοργάνωση που θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ., ώρα Ελλάδας.
Μάλιστα, η αποστολή της ΑΕΛ θα διανυκτερεύσει σήμερα στην Αλεσάντρια και αύριο θα μεταβεί στο Μιλάνο (για να γίνουν και τα απαραίτητα ... «ψώνια»), απ’ όπου στις 7.35 το πρωί της Δευτέρας θα «πετάξει» για Αθήνα και στη συνέχεια η λαρισινή ομάδα θα επιστρέψει στη βάση της...
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass