ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ ΣΚΟΡ 2-0

Αρχηγική... νίκη της ΑΕΛ

ΖΟΥΡΑΦΣΚΙ, ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ (ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ) ΚΑΙ ΣΟΛΑΝΟ (ΑΣΙΣΤ) ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΑΤΣ

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2008 3:55 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:30
Ρεπορταζ: Κ. Γκιάστας
Νύχτα... αρχηγών η χθεσινή για την ΑΕΛ, που κέρδισε σε φιλικό παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό τον Ολυμπιακό Βόλου με σκορ 2-0. Η λαρισινή ομάδα με γκολ του φυσικού της αργηγού Νίκου Νταμπίζα και αρχηγού της Εθνικής ομάδας της Πολωνίας Ματσέι Ζουράφσκι σε συνδυασμό με την εκτέλεση κόρνερ ασίστ του επί χρόνια αρχηγού της Εθνικής ομάδας του Περού Νολμπέρτο Σολάνο στην πρώτη του εμφάνιση με τη βυσσινί φανέλα έδειξε πως αν μη τι άλλο στο φετινό πρωτάθλημα δεν θα έχει πρόβλημα... ηγετών. Το χθεσινό τεστ δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος χαρακτηρίζεται θετικό αφού η ομάδα κατόρθωσε να δείξει για αρκετά λεπτά πως βρίσκεται σε καλό δρόμο. Το γεγονός πως έγιναν πολλές αλλαγές βέβαια δεν επέτρεψε στους 3000 περίπου φιλάθλους να απολαύσουν όπως θα ήθελαν το ματς αλλά αποσκοπούσε στο να δουν οι δύο τεχνικοί τις αδυναμίες αλλά και τα δυνατά σημεία των συνόλων τους.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης χρησιμοποιήσε συνολικά 22 παίκτες. Η ΑΕΛ έπαιξε με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια υπήρχε στο ξεκίνημα ο Κοτσόλης. Κεντρικά μπακ ήταν ο Κώτσιος με τον Φεράρι. Στα πλάγια ο Βενετίδης με τον Βέμπερ. Στο κέντρο βρίσκονταν ο Κυριακίδης, Σαρμιέντο και Φωτάκης ενώ μπροστά στην κορυφή αγωνιζόταν ο Τσίγκας με πλάγιους τους Πάρα και Ζουράφσκι. Από την άλλη ο Ολυμπιακός Βόλου έπαιζε ένα σύστημα 4-4-2 (για πρώτη φορά το έκανε αυτό ο Μπουμπένκο) και δεν έδειξε ότι του πάει και πολύ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Θεμελής με την αμυντική τετράδα να αποτελείται από τους Κατσικά, Κοντέων, Ραγκουέλ και Γεροντίδη. Στο κέντρο έπαιζαν οι Μάγιενικ, Στεφανίδης, Σκρατσίλας και Γκαρσία. Το επιθετικό δίδυμο ήταν οι Ράμι και Ιωάννου.
Για το πρώτο δεκάλεπτο και λίγο παραπάνω οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο ορεξάτοι και ανάγκασαν τον Στέφανο Κοτσόλη να πέσει δύο – τρεις φορές για να υπερασπιστεί την εστία του. Από κει και πέρα όμως τίποτα. Η ΑΕΛ σκόραρε με τον Ζουράφσκι στο τέταρτο και από εκείνη τη στιγμή φάνηκε η διαφορά των δύο ομάδων. Οι παίκτες του Ουζουνίδη πήραν τον έλεγχο στα πόδια τους και κατάφεραν να δημιουργήσουν αρκετές ευκαιρίες. Ειδικά τα σουτ του Πάρα ήταν απειλητικά.
Στο δεύτερο μέρος και για είκοσι λεπτά περίπου και παράλληλα με την είσοδο του Σολάνο η ΑΕΛ ανέβασε ακόμη περισσότερο τον ρυθμό της κάνοντας τους φίλους της στην κερκίδα να φωνάζουν πιο δυνατά.
«ΣΜΙΞΑΝ ΤΑ ΑΗΔΟΝΙΑ»....
Ο Σολάνο στην επίθεση αρχικά έπαιξε από τα δεξιά ενώ μετά από λίγα λεπτά μεταφέρθηκε στην άλλη πλευρά αλλάζοντας με τον Πάρα. Στο δεκάλεπτο της επανάληψης Περουβιανός παίκτης έστειλε την μπάλα κατευθείαν στο κεφάλι του Νταμπίζα και θύμισαν εποχές... ανθρακωρύχων και όλοι θυμήθηκαν πώς συνεργάζονταν όταν έπαιζαν στη Νιούκαστλ. Ο Νταμπίζας έκανε το 2-0 και αμέσως οι παίκτες έτρεξαν να αγκαλιαστούν.
ΕΠΕΣΕ Ο ΡΥΘΜΟΣ
Από το 70΄ και μετά όμως ο ρυθμός έπεσε φυσιολογικά και οι αλλαγές ήταν τόσες πολλές που δεν επέτρεψαν να γίνουν και ευκαιρίες για να αλλάξει κάτι στο σκορ. Τόσο οι παίκτες της ΑΕΛ όσο και αυτοί του Ολυμπιακού Βόλου σκέφτονταν πολύ απλά τη συνέχεια της δύσκολης προετοιμασίας.
ΦΑΣΕΙΣ - ΓΚΟΛ
3΄ Μακρινό ευθύβολο σουτ του Ράμι έδιωξε σε κόρνερ ο Κοτσόλης πέφτοντας εντυπωσιακά.
5΄ Επικίνδυνο μπάσιμο του Μάγιερνικ, έκανε την κοντινή σέντρα παράλληλα στη γραμμή αλλά έδιωξε σε κόρνερ ο Φεράρι.
7΄ Από σέντρα του Γκαρσία, ο Ράμι έπιασε μια κεφαλιά αλλά η μπάλα πήρε ύψος και κατέληξε άουτ.
10΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Στεφανίδη, όμως μπλόκαρε ο Κοτσόλης.
17΄ Ωραία σκαστή σέντρα από τον Τσίγκα που βρίσκει τον Ζουράφσκι στο κέντρο της αντίπαλης ομάδας και με εύστοχο σουτ άνοιξε το σκορ για την ΑΕΛ (0-1).
20΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φωτάκη πέρασε αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
22΄ Ατομική ενέργεια του Στεφανίδη από δεξιά, προσπάθησε να απειλήσει τον Κοτσόλη αλλά ο τελευταίος έδιωξε σε κόρνερ.
23΄ Δυνατό σουτ του Πάρα χτύπησε στην εξωτερική μεριά των διχτύων του Ολυμπιακού.
25΄ Κι άλλο σουτ του Πάρα από τη δεξιά πλευρά, βγήκε άουτ.
34΄ Μακρινό σουτ του Στεφανίδη έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
47΄ Σέντρα του Κατσιαρού, κεφαλιά του Σολάνο έδιωξε σε κόρνερ ο Βεζυρίδης.
52΄ Μακρινό σουτ του Ιγγλέσιας βρίσκει στα δάχτυλα του Βεζυρίδη, καταλήγει κόρνερ.
53΄ Από κόρνερ του Σολάνο ο Ιγγλέσιας έπιασε καρφωτή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και μπλόκαρε στη γωνία ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.
55΄ Ο Σολάνο εκτελεί το κόρνερ από τα δεξιά βρίσκει τον Νταμπίζα και αυτός με το κεφάλι του κάνει το 2-0.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μπουμπένκο): Θέμελης (46΄ Βεζυρίδης), Γεροντίδης (62΄  Γουσούλης), Γκαρσία (46΄ Μαρτσέλο), Ιωάννου (62΄ Διαμάντης), Κατσικάς, Κοντέων Μάγερνικ, Ραγκουέλ, Ραμί (62΄ Τσουλάκος), Σκαρτσίλας (46΄ Γιακάκογλου), Στεφανίδης.
ΑΕΛ (Ουζουνίδης): Κοτσόλης (59΄ Βράνιτς), Κώτσιος (46΄ Ααράμπ), Φεράρι (46΄ Νταμπίζας), Βενετίδης (46΄ Κατσιαρός), Βέμπερ (75΄ Μπουκουβάλας), Κυριακίδης (46΄ Ιγκλέσιας), Σαρμιέντο (75΄ Παστόρ), Φωτάκης (75΄ Βλασόπουλος), Πάρα (71΄ Λαμπρόπουλος), Τσίγκας (83΄ Μπανούσης), Ζουράφσκι (46΄ Σολάνο).
Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Ο Κοτσόλης όποτε χρειάστηκε να επέμβει το έκανε και πολύ καλά μάλιστα. Ο Κώτσιος με τον Φεράρι θέλουν λίγο χρόνο για να συνεργαστούν καλύτερα με τον δεύτερο να είναι λίγο αργός. Ο Βέμπερ (με λίγα κιλά παραπάνω) έψαχνε να βρει αυτό που έπρεπε να κάνει και λίγες επιθέσεις ξεκίνησαν από την πλευρά. Οι περισσότερες επιθέσεις ξεκινούσαν από την πλευρά του Βενετίδη (και κατέληγαν από τη διαγώνια πλευρά του Πάρα) ο οποίος έκανε πολλά χιλιόμετρα. Κυριακίδης, Σαρμιέντο και Φωτάκης (ο οποίος πλέον απαλλάσσεται από τη μόνιμη εκτέλεση των στημένων φάσεων με την έλευση του Σολανο) μόλις βρήκαν ρυθμό είχαν καλές πάσες και σωστές. Ο Τσίγκας τώρα στην επίθεση δεν μπόρεσε να πάρει κάποιες μπαλιές για να φανεί αν και η πάσα ασίστ στη φάση του πρώτου γκολ ήταν υπέροχη. Ο Πάρα δεν δίστασε καθόλου να σουτάρει ενώ ο Ζουράφκσι παραμένει γεμάτος ποιότητα.
Ο Ααράμπ με τον Νταμπιζα δεν είχαν δύσκολο έργο στο δεύτερο μέρος. Ο Κατσιαρός φάνηκε ορεξάτος (τελικά αυτήν η πλευρά της ΑΕΛ είναι για... φίλημα). Ο Ιγγλέσιας δείχνει πολύ πιο σίγουρος από πέρυσι και φαίνεται ότι ο χρόνος λειτουργεί ιδανικά για τον συγκεκριμένο.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass