ΚΑΝΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ (ΠΡΑΪΣ - ΜΑΚΙΒΕΡ) ΔΕΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ

Πάμε γι’ άλλον...

* ΗΤΤΗΘΗΚΕ Η ΑΕΛ ΓΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΜΕ ΣΚΟΡ 84-71

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2008 3:58 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:39
Δείγμα... αρνητικό αποτέλεσε η αγωνιστική παρουσία των δύο κοντών Αμερικανών που δοκιμάζονται αυτό το διάστημα από την ΑΕΛ ΓΣ και ήδη ο Βαγγελης Αλεξανδρής ψάχνει για άλλον. Ούτε ο Μπρους Πράις, αλλά ούτε και ο Ρόμπερτ Μακίβερ κατάφεραν να πείσουν πως αξίζουν να έχουν μια θέση στους «βυσσινί» και αποτέλεσαν παρελθόν πριν καν... αποκτηθούν. Αφορμή φυσικά αποτέλεσε και η χθεσινή τους παρουσία στο ματς με το Αιγάλεω που έγινε στο πλαίσιο της δεύτερης και τελευταίας ημέρας του τουρνουά της ΑΕΛ ΓΣ που ήταν αφιερωμένο στον αδικοχαμένο Κυριάκο Χατζηβασιλείου. Η λαρισινή ομάδα ηττήθηκε από το καλύτερο Αιγάλεω με σκορ 84-71 δείχνοντας πως φυσικά χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ ΓΣ ξεκίνησε τον αγώνα με βασικό σχήμα τους Πράις, Αποστολίδη, Καραδολάμη, Λαμπρόπουλο και Φράνσις ενώ από την άλλη μεριά ο Σκουρτόπουλος είχε σαν αρχικό σχήμα τους Τσαρ, Γκολντγουάιρ, Μαγκούνις, Καλλινικίδη και Πάτερσον. Στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες πηγαίναν πόντο - πόντο αλλά μόλις άρχισε να δουλεύει τα σκριν η ομάδα του Αιγάλεω πήρε μια διαφορά οκτώ πόντων (14-22). Η ΑΕΛ ΓΣ πραγματικά «μάτωνε» για να βάλει ένα καλάθι σε εκείνο το διάστημα ενώ οι φιλοξενούμενοι το καταφέρναν με χαρακτηριστική ευκολία.
Το Αιγάλεω έχοντας αυτό το αβαντάζ (με παίκτες όπως ο Γκολντγουάιρ και ο Πάτερσον που παρά το ύψος του έχει τρομερή ευστοχία από τη γραμμή των τριών πόντων) κατάφερε να διατηρεί ένα προβάδισμα που σε κάποιο σημείο έφτασε και τους 18 πόντους (49-67 μετά από δύο τρίποντα πραγματικές «κεραμίδες» από Κουπίδη και ένα από Γκολντγουάιρ).
Το τελικό σκορ χαρακτηρίζεται πέρα για πέρα πραγματικό καθώς οι δύο ομάδες φάνηκαν πως έχουν μεγάλες διαφορές τόσο στους Αμερικανούς (εκπληκτικός στις διεισδύσεις ο Τσαρ και στην περιφέρεια ο Κουπίδης), όσο και στην ετοιμότητα. Βέβαια μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος υπάρχει χρόνος.
ΤΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ...
Ας ξεκινήσουμε από αυτά που δεν κρατάμε από το χθεσινό ματς. Φυσικά τους δύο Αμερικανούς, όπως δήλωσε και ο τεχνικός της ΑΕΛ ΓΣ, Πράις και Μακίβερ (αν και αυτός ήταν καλύτερος από τον πρώτο). Ο Πράις σε 13 λεπτά έβαλε 6 πόντους (0/2 βολές, 0/1 δίποντα, 2/5 τρίποντα),είχε 3 κλεψίματα, 1 ασίστ και ένα λάθος. Από την άλλη ο Μακίβερ σημείωσε 13 πόντους (2/2 βολές, 1/2 δίποντα, 3/5 τρίποντα), είχε 1 ασίστ και 3 λάθη.
Τη νωθρότητα του Λαμπρόπουλου που έχει συνηθίσει σε άλλες εμφανίσεις. Δεν κρατάμε επίσης την επιπολαιότητα του Φράνσις σε σίγουρα καλάθια, όπως και τα λάθη του Ματαλόν στην τρίπλα, αλλά ούτε τον δισταγμό του Ζάρα σε κάποια σημεία.
Αντίθετα αυτά που κρατάμε είναι τα εξής:
Το γεγονός πως ενώ πήγε να δημιουργηθεί επεισόδιο ανάμεσα στον Αγγελόπουλο και Ματαλόν, παρά το γεγονός ότι ο νεαρός δεν προκάλεσε σε καμία περίπτωση, ο «τίγρης» τον έκανε αλλαγή δείχνοντας πως πάνω από όλα μετράει ο σεβασμός προς το άθλημα. Οι ασίστ που μοιράζει διαρκώς ο Λάππας. Τα κοψίματα του Τσαϊρέλη που είναι μακράν ο καλύτερος παίκτης από τους νεαρούς. Έχει μέλλον και φαίνεται. Η δύναμη του Παπακώστα (που αν διορθωθεί λίγο στην τελική προσπάθεια θα βοηθήσει πολύ) και τέλος η σταθερότητα του Παπανικολάου (αυτό που του ζητάει ο Αλεξανδρής στον χρόνο που τον βάζει, αυτό θα κάνει) και το βελτιωμένο του σουτ από την περιφέρεια.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
20-26, 37-45, 50-67, 71-84
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ ΓΣ (Αλεξανδρής): Ματαλόν 3, Πράις 6(2), Ζάρας, Καραδολάμης 2, Αποστολίδης 3(1), Μακίβερ 13(3), Παπανικολάου 8(2), Λαμπρόπουλος 4, Τσαϊρέλης 8, Λάππας 8(2), Φράνσις 8, Παπακώστας 7
ΑΙΓΑΛΕΩ (Σκουρτόπουλος): Τσαρ 13, Μαρίνο, Γκολντγουάιρ 16(4), Κουπίδης 11(3), Χόχλερ 2, Μαγκούνις 10(1), Αγγελόπουλος Ν. 4, Γεωργακίου, Καλλινικίδης 10(2), Αγγελόπουλος Δ. 2, Πάτερσον 16(3).
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΠΑΟΚ 74-87
Στο άλλο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ νίκησε τα Τρίκαλα με σκορ 87-74.
Τα δεκάλεπτα: 20-23, 39-46, 55-66, 74-87.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Πέρκος): Μπόγδανος 13 (4), Νικολαϊδης 11 (2), Κατσαρές 7 (1), Τζικάνοβιτς 9, Φούντας 5 (1), Κακλαμάνος 12 (2), Μάσι 5, Χαρισμίδης 2, Παπαχρήστος 7 (1).
ΠΑΟΚ (Πεδουλάκης): Καυκής 9, Κυρίτσης 14, Μαρμαρινός 2, Τσιάρας 11 (2), Βασιλειάδης 27 (5), Τομάσεβιτς 15, Ψαθάς 2, Σίμτσακ 2, Χαρίσης 5, Δεμερτζής, Γαλαζούλας, Καλαμπάκας. 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ: «ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ...»
Λίγο μετά τη λήξη του αγώνα οι δύο προπονητές δήλωσαν τα παρακάτω. Αλεξανδρής: «Χθες οι παίκτες μου ήταν καταπληκτικοί, σήμερα ήταν πολύ κακοί. Αυτά τα ξέρω, τα γνωρίζω και να είστε σίγουροι πως δεν φώναξα τα παιδιά, απλά τους είπα πως η Α1 είναι σκληρή και πως πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι. Πιστεύω πως τους λείπει η εμπειρία και αυτό φάνηκε και σήμερα. Ενώ σε κάποια φάση ελέγχαμε το παιχνίδι από ένα σημείο και μετά δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε. Δεν πειράζει, εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας».
Εν συνεχεία μιλώντας για τους Αμερικανούς ανέφερε: «Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι ικανοποιημένος από κανέναν και το πιο πιθανό είναι να κοιτάξουμε κάποια άλλη λύση. Είναι νέα παιδιά στην ομάδα μου και νέοι είναι και οι Αμερικάνοι. Αυτό δεν βοηθάει...»
Σκουρτόπουλος: «Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα και η κούραση είναι μεγάλη. Έχουμε όμως καλή λειτουργία και θα βελτιωθούμε περισσότερο. Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι είναι ακόμη ανέτοιμος, η ΑΕΛ ΓΣ θέλει πίστωση χρόνου για να γίνουν πρωταγωνιστές οι νεαροί παίκτες που έχει και τέλος τα Τρίκαλα είναι θέμα το πόσο γρήγορα θα προσαρμοστούν στην κατηγορία».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass