ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Κέρδος η εμπιστοσύνη των φιλάθλων

* ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΤΣΟΛΗ

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2008 3:25 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:39
 Δύο αγωνιστικές συμπληρώθηκαν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα και η ΑΕΛ έχει μια πολύ καλή βαθμολογική συγκομιδή (τέσσερις βαθμούς), χάρη στην εντός έδρας νίκη επί του Θρασύβουλου με 3-0 και την ισοπαλία προχθές στην Τρίπολη από τον Αστέρα με 0-0. Το σημαντικό δεν είναι ότι η ΑΕΛ βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, αήττητη για δυο αγώνες (και χωρίς να έχει δεχθεί γκολ!), αλλά ότι παίζει καλό ποδόσφαιρο. Στο παιχνίδι με τον Θρασύβουλο οι φίλαθλοι έφυγαν «χορτασμένοι» από το γήπεδο, κάτι που έγινε και στο πρώτο μέρος με τον Αστέρα.Από τις δύο πρώτες αγωνιστικές, κερδισμένος είναι ο τεχνικός Μαρίνος Ουζουνίδης, καθώς απέκτησε την εμπιστοσύνη των φιλάθλων ότι κάτι καλό κάνει, που φαίνεται πολύ γρήγορα με την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας.
Μάλιστα, την εμπιστοσύνη στην ομάδα την απέκτησε εν μέσω προβλημάτων, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει στη διάθεσή του δύο πολύτιμα «εργαλεία», τον Ζουράφσκι και τον Μπένζα, ενώ ο Περουβιανός σταρ Σολάνο προχθές έπαιζε μόλις 20’ εξαιτίας της κόπωσης από το υπερατλαντικό ταξίδι για τις υποχρεώσεις με την Εθνική Περού. Επίσης, ο Ρομπέρ ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί.
Αν αυτοί οι τέσσερις βρεθούν στην κατάσταση που θέλει ο Ουζουνίδης, τότε είναι βέβαιο ότι η ΑΕΛ θα παίξει πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο.
Μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι ο Ουζουνίδης «έδεσε» νωρίς την ομάδα και είναι χαρακτηριστική μια κίνηση που γίνεται στα εντός έδρας παιχνίδια. Η αποστολή φεύγει με πούλμαν από το ξενοδοχείο, που καταλύει η ομάδα, και επιστρέφει πάλι με το πούλμαν στο ξενοδοχείο για να πάρουν οι παίκτες τα αυτοκίνητα.
Οι ρυθμοί προπόνησης δεν έχουν σχέση με πέρυσι και φάνηκε και χθες. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα έπαιζε μακριά (Τρίπολη), ο Ουζουνίδης δεν χάρισε σ’ όλους την προπόνηση και αυτοί που δεν έπαιξαν προπονήθηκαν κανονικά.
Τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής των «βυσσινί» είναι πολύ καλά και αν συνεχίσει έτσι η ΑΕΛ (ενωμένη και χωρίς μεμψιμοιρίες), μπορεί φέτος να τη δούμε στην πρώτη πεντάδα.
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
ΚΟΤΣΟΛΗ
Η ΑΕΛ είναι η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος που δεν έχει δεχθεί γκολ μέχρι τώρα και μεγάλο μέρος της επιτυχίας, εκτός από την πολύ καλή αμυντική γραμμή, έχει ο τερματοφύλακας Στέφανος Κοτσόλης, που φέτος έχει μεταμορφωθεί προς το καλύτερο.
Ο Κοτσόλης δείχνει ότι δουλεύει και αμείβεται γι’ αυτό. Κέρδισε ήδη τη θέση στην ενδεκάδα των «βυσσινί» και αν συνεχίσει έτσι θα επιστρέψει και στην Εθνική ομάδα. Ο Κοτσόλης των δύο πρώτων αγωνιστικών αποτελεί εγγύηση κάτω από τα δοκάρια.
Και μια και αναφερόμαστε σε παίκτες, παρακολουθούμε ότι ο Ουζουνίδης προσαρμόζει την ομάδα ανάλογα με τον αντίπαλο. Στο παιχνίδι με τον Θρασύβουλο άφησε εκτός ενδεκάδας τον Φωτάκη, ενώ προχθές έκανε το ίδιο και με τον Ιγγλέσιας. Όλοι στην προπόνηση, για να έχουν θέση στην ενδεκάδα, θα πρέπει να προσπαθούν και να τα δίνουν όλα. Ο Ουζουνίδης μέχρι τώρα έχει το χαρακτηρισμό του... δίκαιου από παίκτες που μιλάνε αναφερόμενοι στον Εβρίτη τεχνικό.
ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ
Επόμενος αντίπαλος της ΑΕΛ είναι το ερχόμενο Σάββατο η Ξάνθη, στις 4.45 μ.μ. («ζωντανά» από τον ALPHA) και η προετοιμασία για το συγκεκριμένο παιχνίδι θ’ αρχίσει από σήμερα.
Τα προβλήματα είναι γνωστά (Ζουράφσκι, Μπένζε), αλλά ίσως ο Ουζουνίδης να έχει ένα λιγότερο, καθώς ο Ζουράφσκι μάλλον θα τεθεί στη διάθεσή του.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass