ΤΟΝΙΣΕ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ Α.Ε.Λ. ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΟΦΗ

«Δύναμη, ηρεμία και κόσμος θα μας οδηγήσουν στη νίκη»

* ΜΕ ΔΕΚΑ ΒΑΘΜΟΥΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟΝ ΑΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2008 3:38 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:44
«Παρότι είναι νωρίς, το πρωτάθλημα ακόμα, θεωρώ το αυριανό παιχνίδι με τον ΟΦΗ (16.45), ίσως το πιο σημαντικό του πρώτου γύρου. Για αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ, να δείξουμε μεγάλη αποφασιστικότητα και διάθεση, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς», τόνισε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος και επισήμανε τα εξής:
«Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο, άλλωστε κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο, όμως έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα σαν σύνολο, αλλά και στους παίκτες σαν άτομα.
Πιστεύω λοιπόν ότι θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, για να πάρουμε το ματς.
Περιμένω πολύ μεγάλη βοήθεια και από τον κόσμο, πιστεύω ότι θα έρθει κοντά μας και θα μας βοηθήσει πάρα πολύ, για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε».
Ακολούθησαν ερωτήσεις και ο προπονητής της ΑΕΛ, τόνισε τα εξής:
* Γιατί θεωρεί σημαντικό το παιχνίδι με τον ΟΦΗ: «Μια πιθανή νίκη, θα μας πάει στους δέκα βαθμούς και θα μας δώσει άλλον αέρα για τη συνέχεια και νομίζω ότι θα λειτουργήσουν πολύ καλύτερα τα πράγματα για εμάς.
Ο ΟΦΗ παρότι ξεκίνησε με μια ήττα στην έδρα του, στα επόμενα παιχνίδια πήρε καλά αποτελέσματα, δυο ισοπαλίες εκτός έδρας και μια κόντρα στον Ολυμπιακό. Δεν με φοβίζει η εικόνα της σκληρής ομάδας που έδειξε κόντρα στον Ολυμπιακό, γιατί το συγκεκριμένο ήταν ματς με πολλές ιδιαιτερότητες και υψηλό κίνητρο. Συν τοις άλλοις ο τρόπος με τον οποίο θα παίξει μια ομάδα καθορίζεται σε μεγάλο ποσοστό από το διαιτητή. Είναι κάτι που οι παίκτες θα πρέπει να μάθουν να αντιλαμβάνονται στη διάρκεια ενός αγώνα και να προσαρμόζονται αναλόγως. Σε όσα ματς βρέθηκε πίσω στο σκορ – όπως για παράδειγμα σε αυτά με Πανιώνιο και Ηρακλή - και χρειάστηκε να ανεβάσει την απόδοσή του για να ισορροπήσει, τα κατάφερε. Γι΄ αυτό και χρειάζεται να επιδείξουμε συγκέντρωση, αποφασιστικότητα και διάρκεια, όπως κάναμε στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό.
Έχει καλή ψυχολογία σαν ομάδα, πήρε παίκτες που έχουν τον αέρα μεγάλης ομάδας από τον Παναθηναϊκό. Είναι γενικά μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει δυνατή άμυνα και ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι θα γίνει μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση».
* Αν θα είναι ίδιο το ματς όπως με την Ξάνθη: «Δεν ξέρω αν θα είναι ίδιο, ελπίζουμε εμείς να μην είμαστε εμείς ίδιοι, τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά του αγώνα.
Περιμένω από την ομάδα να μπει πολύ πιο δυνατά στο παιχνίδι, πολύ πιο αποφασισμένη να πάρει το αποτέλεσμα, αλλά κυρίως περιμένω να έχει και μεγαλύτερη ηρεμία, γιατί στο παιχνίδι με την Ξάνθη ήμασταν υπερβολικά νευρικοί, με αποτέλεσμα να γίνουν πολλά λάθη».
* Μιλώντας για το βαθμό ετοιμότητας των ποδοσφαιριστών μίλησε για μια μικροενόχληση του Πάρα στους προσαγωγούς, πρόβλημα που δεν φαίνεται ικανό να του στερήσει τη συμμετοχή στον αγώνα του Σαββάτου. Για τον Μπενζά είπε ότι «έχει ανεβάσει πάρα πολύ τους ρυθμούς και από βδομάδα αναμένεται να μπει στο κανονικό πρόγραμμα με μπάλα». Όσο για τον Ρομπέρ: «Είναι πολύ πιο βελτιωμένος και στα πατήματά του και στον τομέα της φυσικής κατάστασης».
* Σε ερώτηση για την αγωνιστική παρουσία του Σολάνο στο ματς με τον Πανσερραϊκό ο Μαρίνος Ουζουνίδης είπε: «Όλοι δικαιούνται να έχουν μια κακή μέρα, να μην τους πάει ένα παιχνίδι. Δεν έχει νόημα να μπούμε σε ατομική ανάλυση του κάθε ποδοσφαιριστή. Με ενδιαφέρει η συνολική λειτουργία της ομάδας, η οποία φυσικά επηρεάζεται από την απόδοση συγκεκριμένων παικτών. Δεν θέλω να φτιάξω μια ομάδα που θα έχει ως βάση έναν ή δύο παίκτες, αλλά μια ομάδα που θα στηρίζεται στο σύνολο και μέσα από το σύνολο θα αναδεικνύονται οι ποδοσφαιριστές. Δύσκολα ένας παίκτης κάνει την ομάδα. Αντίθετα η ομάδα κάνει τους παίκτες».
* Για τις κλήσεις των Μπουκουβάλα-Λαμπρόπουλου στην Εθνική Ελπίδων και τα περιθώρια ευκαιριών που υπάρχουν στην ΑΕΛ τόνισε: «Σίγουρα είναι πολύ ευχάριστο και μακάρι σύντομα να έρθουν κλήσεις και για την Εθνική Ανδρών. Οι ευκαιρίες που θα πάρουν εξαρτώνται πρωτίστως από τους ίδιους. Πάντως, είναι προτιμότερο τα νέα παιδιά να τα βάζεις σε περίοδο που η ομάδα έχει αποκτήσει αγωνιστική σταθερότητα. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν θεωρώ ότι οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές είναι ανέτοιμοι. Ίσα, ίσα στις προπονήσεις δουλεύουν πολύ σκληρά».
* Ερωτηθείς σε ποια ποδοσφαιρική κλίμακα κατατάσσει την ΑΕΛ ο Μαρίνος Ουζουνίδης απάντησε: «Εξυπακούεται ότι την κατατάσσω στις μεγάλες ομάδες. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να λειτουργεί μέσα στην ομάδα και να τη θεωρεί μικρή».
 * Επίσης, ο τεχνικός των «βυσσινί» ανέφερε ότι μέχρι στιγμής καμία ομάδα δεν ήταν καλύτερη από την ΑΕΛ και όσον αφορά στους στόχους, θα μιλήσει μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, εφόσον με το καλό κερδηθεί ο αγώνας.
 * Κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος λόγω της εθνικής, όπως ανέφερε ο κ.Ουζουνίδης η ομάδα θα δώσει μάλλον κάποιο φιλικό παιχνίδι.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass