ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Μ.Α. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ

Ο δικαστής Σάκο μπαίνει στη ζωή των Λαρισαίων

* ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΗΣ Δ.Ε.Μ.Α. * ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΞΕΝΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2008 0:12 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:47
Η πιο σημαντική απόφαση που πήρε η Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, στην τελευταία συνεδρίαση που έγινε στην Πεσκάρα της Ιταλίας, που θα γίνουν οι Μεσογειακοί Αγώνες 2009, και ενδιέφερε άμεσα τη Λάρισα και το Βόλο (τόπος διεξαγωγής των Μεσογειακών Αγώνων 2013) ήταν ο ορισμός τού δικαστή Λίνο Φαρούτζια Σάκο ως υπεύθυνου για τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.
Ο Σάκο είναι Μαλτέζος, με πλούσια δραστηριότητα στον αθλητικό χώρο και σημαντική διεθνή εμπειρία.
Ήταν από το 1986 - 1996 αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Μάλτας και από το 1997 και μετά πρόεδρος.
Γνωρίζει πολύ καλά από μάρκετινγκ, μια και ήταν μέλος της Επιτροπής αυτής των Μεσογειακών Αγώνων την περίοδο 2004 - 2005 και η δράση του τον έκανε το 2005 πρόεδρο της συγκεκριμένης Επιτροπής (με μέλη τον Λίβυο Μαγκούρ, τον Σλοβένο Πιντάρ, τον Λιβανέζο Σουκαΐρ και τον Έλληνα Γερόλυμπο) και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων.
Ανέπτυξε σημαντική δράση για την ανάπτυξη του αθλητισμού των μικρών κρατών και γενικά αφιερώθηκε στην ανάπτυξη των σπορ.
Το τένις, όπως γράψαμε και χθες, είναι το άθλημα που αγαπά (χαράς ευαγγέλια για τους λαρισινούς συλλόγους του τένις, καθώς θα δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το διεθνές τενιστικό κέντρο) και ήταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας της χώρας του από το 1990 έως το 1999 (διετέλεσε και μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας).
Ο Σάκο θα έρχεται αρκετά συχνά σε Λάρισα - Βόλο, για να παρακολουθεί τη δράση τού επιχειρησιακού σχεδίου, που παρουσιάστηκε, και την ταύτιση των ημερομηνιών στο χρονοδιάγραμμα που τέθηκε από την ελληνική Πολιτεία.
Από το 2000 μέχρι σήμερα είναι μέλος της Ανώτατης Δικαστικής Επιτροπής Αθλητικών Διαφορών (CAS).
Να αναφέρουμε ότι εκτός του Σάκο, ενδιαφέρον είχε δείξει και ο Τούρκος Τογάρι Μπαγιατλί (πρόεδρος Ολυμπιακής Επιτροπής της Τουρκίας), που ήταν καθαρά άνθρωπος του Τύπου, καθώς διετέλεσε και πρόεδρος της AIPS (Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητικών Συντακτών).
Η επιλογή του Σάκο (ομόφωνα, όπως διέρρευσε, αφού ο Μπαγιατλί δεν επέμεινε) σηματοδοτεί και μια αυστηρή πολιτική της Δ.Ε.Μ.Α., μια που δεν θέλει να έχει το άγχος της Πεσκάρα, που δημιούργησε προβλήματα με τα χρονοδιαγράμματα.
Οι Μεσογειακοί Αγώνες στην Πεσκάρα θα έχουν διάρκεια δέκα ημερών και θα γίνουν από 26 Ιουνίου 2009 έως 5 Ιουλίου 2009.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass