ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ Γ.Γ.Α. ΣΤΗΝ ΕΡΑΣ. Α.Ε.Λ.

Η Α.Ε.Λ. αποκτά το «βυσσινί σπίτι»

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2008 3:55 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:50
Η Α.Ε.Λ. αποκτά το δικό της... «κεραμίδι», κοινώς το δικό της γήπεδο, αφού χθες έγινε ένα ιστορικό βήμα με την υπογραφή τής παραχώρησης έκτασης 143.500 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή της Νεάπολης, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (εκπροσωπήθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Ιωαννίδη) στην Ερασιτεχνική Α.Ε.Λ. (εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο και το γραμματέα της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Λ., κ. Ηλία Φασούλα και Ζήση Χελιδόνη, αντίστοιχα).
Ήταν μια εκδήλωση στην οποία το όνειρο έγινε αληθινό, όπως έγραφε και το κεντρικό σύνθημα, αλλά υπήρχαν και ομιλίες με ενδιαφέρον, όπου ορισμένοι έβγαλαν και την... πίκρα τους για όσα, κακώς υποστήριξαν, τους είχαν καταλογίσει (π.χ. ο δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Κώστας Τζανακούλης), ενώ ο πρόεδρος της Α.Ε.Λ., κ. Κωστής Πηλαδάκης, μετά την κατασκευή του γηπέδου ανακοίνωσε και το στόχο του 2011 - 2012, που είναι... πρωτάθλημα στο νέο γήπεδο.
Βέβαια, οι φίλαθλοι που παρευρέθηκαν (αρκετοί, αλλά όλοι περίμεναν πιο πολλούς... ) έθεσαν τα ερωτήματα: Τι γίνεται από δω και πέρα; Πότε θα χτιστεί το γήπεδο;
Οι ενέργειες που απομένουν είναι να υπογραφεί μια νέα σύμβαση μεταξύ της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Λ. και της «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» (εταιρία που θα έχει τα δικαιώματα του γηπέδου), υπό την έγκριση της Γ.Γ.Α. (προβλέπεται η υπογραφή αυτή να μπει σε δεκαπέντε περίπου μέρες.
Στη συνέχεια, όπως ανακοίνωσε και ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρίας «DIMAND», Δημήτρης Ανδριόπουλος (παλαίμαχος παίκτης της Παναχαϊκής), θα γίνει η μελέτη εφαρμογής και μέσα σε δύο μήνες θα παρουσιαστεί το σχέδιο του γηπέδου της Α.Ε.Λ., που θα είναι χωρητικότητας 17.000 θέσεων και θα είναι ουσιαστικά μέρος αθλητικού κέντρου, αφού θα περιλαμβάνεται, στην έκταση που παραχωρείται από τη Γ.Γ.Α., ξενώνας, γήπεδα τένις (θα τα έχει η Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. για 15 χρόνια), εμπορικοί χώροι και τεράστιο πάρκινγκ.
Το γήπεδο θα αρχίσει να κτίζεται τους πρώτους μήνες του 2009 (δεν διευκρινίστηκε ποιον) και θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2010.
Η χρηματοδότησή του... Πληροφορίες θέλουν η Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. να έχει συμφωνήσει με τη MARFIN BANK, που θα εκδώσει ομολογιακό δάνειο (άγνωστο με τι τοκομερίδιο και άγνωστο αν θα είναι μετατρέψιμες οι ομολογίες ή όχι).
Πάντως, ο κ. Ανδριόπουλος τόνισε ότι σε δύσκολους οικονομικά καιρούς προχωρά ένα μεγάλο εγχείρημα, που θα τελειώσει πιο νωρίς και από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Η εκδήλωση ξεκίνησε με πρώτο ομιλητή τον υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Γιάννη Ιωαννίδη (ήρθε στη Λάρισα μαζί με το διευθυντή Μελετών της Γ.Γ.Α., κ. Γ. Παγάνη).
Ο κ. Ιωαννίδης τόνισε τη σχέση του με τη Λάρισα (υπήρξε προπονητής στο Γ.Σ.Λ. την περίοδο 1979 - 80, που ανέβηκε, αήττητος, στην Α’ Εθνική) και τη χαρακτήρισε κοιτίδα του αθλητισμού.
Θα είναι ένα έργο ανάπτυξης, είπε, για τη Λάρισα και τη Θεσσαλία, που θα βοηθήσει σημαντικά και στην επιτυχία των Μεσογειακών Αγώνων το 2013.
Τόνισε ότι ήταν ευχής έργο που η τροπολογία για την κατασκευή του γηπέδου πέρασε το καλοκαίρι, γιατί τώρα φοβούνται όλοι να βάλουν την... υπογραφή τους (σ.σ. υπόθεση Βατοπαιδίου... ).
Στη συνέχεια μίλησε για τον αθλητισμό και τόνισε ότι είναι η μοναδική αξιοκρατική έκφραση της κοινωνίας, όπου ο γιος του θυρωρού (προφανώς επηρεασμένος από την ομιλία του πρώην υπουργού Επικρατείας, Θ. Ρουσόπουλου, που μίλησε για... γιο ταχυδρόμου) μπορεί να συναγωνιστεί οποιονδήποτε και να κερδίσει.
Είπε, επίσης, ότι στόχος είναι να αθλούνται τα παιδιά στο σχολείο, γι’ αυτό και τα απογεύματα θα έχουν την ευκαιρία να προπονούνται σ’ οποιοδήποτε άθλημα θέλουν.
Επίσης, τόνισε την ανάγκη της άθλησης, καθώς η παχυσαρκία στην Ελλάδα κυριαρχεί, είναι 42% έναντι 38% που είναι ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τέλος, είπε ότι είναι υπέρ της αποκέντρωσης και έπλεξε το εγκώμιο του υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Γιώργου Σουφλιά, για τον οποίο είπε ότι είναι ευλογία για τη Λάρισα και τον τόπο.
Ο Φ. ΓΚΟΥΠΑΣ
Κατόπιν, το λόγο πήρε ο περιφερειάρχης, κ. Φώτης Γκούπας, που είπε ότι όλοι οι φορείς βοήθησαν σημαντικά για να αποκτήσει η Λάρισα γήπεδο, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Λαρισαίου υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., κ. Γιώργου Σουφλιά, που είπε ότι για να μην υπάρχουν σκάνδαλα, θα πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί και ο κάθε φάκελος να είναι πλήρης. Και ο κ. Σουφλιάς έκανε ως υπουργός το καθήκον του και βοήθησε να γίνει αυτό το γήπεδο.
Αναφέρθηκε στη βοήθεια του βουλευτή Κώστα Αγοραστού (είπε ότι διακρίνεται για την υπερβολική του αγάπη για την ομάδα), του πολιτευτή Γ. Γαρουφαλιά και του δημάρχου Κώστα Τζανακούλη. Επίσης, εξήρε και τη συμμετοχή του Κ. Πηλαδάκη.
Ο Κ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ
Ο δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Κώστας Τζανακούλης, έκανε μια ομιλία εντυπωσιακή. Είπε ότι χάρη στη Δημοτική Αρχή ο κ. Πηλαδάκης πείστηκε να μη γίνει το γήπεδο της Α.Ε.Λ. στο Αλκαζάρ, αλλά στη Νεάπολη. Τόνισε ότι σημαντικό ρόλο για να φθάσει στην υπογραφή της σύμβασης έπαιξε το γεγονός ότι η Λάρισα πήρε τους Μεσογειακούς Αγώνες, που είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που έγινε στη Λάρισα.
Το συγκεκριμένο γήπεδο μπήκε στο φάκελο των Μεσογειακών και ήταν ένα σημαντικό βήμα για να γίνει. «Ορισμένοι, τόνισε, δημιούργησαν προβλήματα και έστρεψαν τον κόσμο εναντίον του Δήμου. Το γιατί δεν ξέρω, όταν ο Δήμος ήταν μπροστάρης σε θέματα της Α.Ε.Λ., όχι μόνο τώρα στα εύκολα, αλλά και στα πέτρινα χρόνια, τότε επί προεδρίας του Δ. Αδαμόπουλου (σ.σ. παρών), που κανείς, εκτός του Δήμου, δεν βοηθούσε και τρέχαμε σε όλα τα χωριά. Κάποτε οι αλήθειες πρέπει να λέγονται. Όχι αυτοί που κάνουν αντιπολίτευση τώρα να εμφανίζονται τιμητές».
Είπε, επίσης, ότι ο λόφος του Μεζούρλου είναι το μέλλον της Λάρισας, καθώς θα υπάρχει ένα άλσος 400 στρεμμάτων, κτίριο Βιοϊατρικής και κτίριο Βιοχημείας. Πρέπει, είπε, να κτιστεί ένα ακόμη ξενοδοχείο στη Λάρισα.
Και έκλεισε λέγοντας την επιτυχία του εγχειρήματος της παραχώρησης του πρώην «Ξενία» σε ιδιώτη (κατασκευάστηκε το ξενοδοχείο «Imperial»), που φέρνει κέρδη 300.000 ευρώ στο Δήμο και θα μείνει μετά από 15 χρόνια.
Ο ΗΛΙΑΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ
Επόμενος ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Λ., Ηλίας Φασούλας, που είπε τα ακόλουθα: «Είναι η κορυφαία στιγμή για το λαό της Λάρισας, για την πόλη και για την ομάδα. Είναι φοβερά τα συναισθήματα που νιώθουμε. Πριν 7 χρόνια όντας στο τιμόνι του Ερασιτέχνη, ήμασταν με το ένα πόδι στο γκρεμό. Σήμερα πιστεύω ότι πατάμε στην κορυφή. Παλέψαμε, δεχτήκαμε κατηγορίες αλλά συνεχίσαμε με υπομονή, με συζήτηση και χωρίς να δημοσιοποιούμε πράγματα για να φτάσουμε στη σημερινή ξεχωριστή ημέρα. Θέλω να ευχαριστώ τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Ιωαννίδη, όπως και τον προκάτοχό του (σ.σ. Γιώργο Ορφανό), και φυσικά όλους τους φορείς που συνέβαλλαν σε αυτή τη διαδρομή. Και κάτι άλλο: Αυτούς που πολέμησαν μέχρι τελευταία στιγμή αυτό το εγχείρημα, τους αγαπάμε. Αλλά δεν τους ξεχνάμε. Ο Ερασιτέχνης είναι εδώ για να στηρίζει και να προστατεύει τα συμφέροντα της οικογένειας της Α.Ε.Λ.».
Ο ΚΩΣΤΗΣ ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ
Τον κύκλο των ομιλητών έκλεισε ο πρόεδρος της Α.Ε.Λ., Κωστής Πηλαδάκης, που, αφού μίλησε για το νέο γήπεδο, έθεσε και τον επόμενο στόχο που είναι ένα πρωτάθλημα με την Α.Ε.Λ. σ’ αυτό το καινούργιο γήπεδο 
Είπε τα εξής: «Κατά σύμπτωση, σήμερα συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη μέρα που παρουσιάσαμε για πρώτη φορά το όραμά μας για την Α.Ε.Λ. Τέσσερα χρόνια με εντάσεις, με στεναχώριες, με διαφωνίες, με διαβουλεύσεις. Η Α.Ε.Λ. είναι ένα τεράστιο κοινωνικό φαινόμενο που απασχολεί όλη την περιοχή της Λάρισας, όλη την Ελλάδα και εύχομαι να συνεχίσει να την απασχολεί ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Ήθελε ο Θεός, προφανώς, η σύμβαση αυτή να υπογραφεί από ένα άνθρωπο που έχει γράψει τη δική του ιστορία σε αυτή την πόλη, ώστε το νέο γήπεδο να έχει γερά θεμέλια για να αντέξει και όσα πέρασε και όσα πρόκειται να περάσει. Γιατί μη νομίζετε ότι η υπόλοιπη Ελλάδα είναι ενθουσιασμένη που η Α.Ε.Λ. ανδρώνεται και δυναμώνει. Αλλά και η Άρτα ταλαιπωρήθηκε και το γεφύρι υπάρχει ακόμα. Αυτό το έργο πνοής ξεκινάει πρώτα ο Θεός από σήμερα γιατί ό,τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια ήταν η προετοιμασία. Ας κρατάμε όλοι στο μυαλό μας ότι με τα έργα και τις πράξεις κλείνουμε τα στόματα όλων αυτών που θέλουν να δημιουργούν προβλήματα. Έχουμε τη χρυσή ευκαιρία, από σήμερα που ξεκινά η διαδικασία υλοποίησης, να μην αφήσουμε να αιωρείται καμία αμφιβολία για το ποιος στήριξε το εγχείρημα. Εγώ από την πλευρά μου ίσως με μεγαλύτερο ενθουσιασμό κι εσείς από τη δικιά σας με την υποχρέωση να τηρήσετε τους νόμους και τις διαδικασίες. Αυτό το έργο πνοής γίνεται σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο. Είναι σημαντικό να έχουμε στο νου μας ότι αυτό το έργο θα δώσει δουλειά σε πάρα πολύ κόσμο - όχι μόνο σε κατασκευαστές, αλλά κυρίως σε ανθρώπους του μεροκάματου - και θα επαναλάβω τη δέσμευσή μου ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν τα χρήματα που θα επενδυθούν να μείνουν στην πόλη μας. Βεβαίως, μπορεί η κατασκευαστική εταιρία να είναι εκτός Λάρισας, αλλά όσο περνάει από το χέρι μου θα προσπαθήσω να επιβάλλω οι εργολάβοι, οι εργάτες και γενικά όσοι δουλέψουν για να γίνει το νέο γήπεδο, να είναι από εδώ, από την πόλη μας. Τα έργα πνοής στην περιφέρεια δεν χρειάζονται μόνο την τυπική διαδικασία για να λέμε ότι είναι έργα της πόλης. Πρέπει τα χρήματα να ξοδευτούν εδώ και να μείνουν εδώ για να ωφεληθεί η πόλη.
Θα μιλήσω για ένα κομμάτι του νέου γηπέδου, το μουσείο του γηπέδου θα πρέπει να θυμίζει σε μένα, σε εσάς και τα παιδιά σας την ιστορία που δημιουργήσατε εσείς τότε, χωρίς εμένα. Θα πρέπει να βρίσκονται εκεί μόνιμα οι φωτογραφίες του προέδρου του κ. Καντώνια - ήταν ανάμεσα στο ακροατήριο - και της ομάδας που έκανε τη μεγάλη επιτυχία τη δεκαετία του ’80, να βρίσκονται φωτογραφίες από τότε που κλείσατε τους δρόμους το ’88 και είμαι σίγουρος ότι θα το ξανακάνατε, αν χρειαζόταν. Αυτό το μουσείο θα είναι η παρακαταθήκη μας. Το Αλκαζάρ έγραψε τη δική του ιστορία αυτά τα χρόνια και κανείς δεν θα το ξεχάσει. Θα το έχουμε όλοι στο μυαλό μας γιατί εκεί ζήσαμε μεγάλες στιγμές.
Τώρα ξεκινάει η μεγάλη δουλειά. Θέλω όλοι να σκεφτόμαστε ένα πράγμα: Αυτό που έχει σημασία είναι τι κάνουμε από σήμερα και μετά για να κλείσουμε τα στόματα όσων δεν ήθελαν αυτό το έργο. Εύχομαι όλα όσα συνέβησαν να οφείλονταν σε συγκυρίες. Είναι πιθανό να συνέβη κι αυτό. Το μόνο που θέλω να ευχηθώ είναι, αυτή την ευλογία που έζησε ο κ. Καντώνιας και οι συνεργάτες του να τη ζήσουμε κι εμείς στο καινούριο γήπεδο κερδίζοντας ένα πρωτάθλημα».
ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκτός των ομιλητών ο βουλευτής Κώστας Αγοραστός, ο πρώην βουλευτής Γ. Γαρουφαλιάς, ο βοηθός νομάρχη Γ. Φακής, ο αντιδήμαρχος Χρ. Κέλλας, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη πρωτοσύγκελος Αχίλλειος Τσούτσουρας, ο πρόεδρος του Α.Ο.Δ.Λ., Γ. Οικονόμου, ο πρόεδρος της πρωταθλήτριας Α.Ε.Λ. Στέλιος Καντώνιας, ο πρώην πρόεδρος της Α.Ε.Λ. Διαμαντής Αδαμόπουλος, ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Λ. Μιχάλης Παπαγεωργίου μαζί με τους διοικητικούς Ζ. Γρηγορίου, Στ. Πουλαράκη, ο προϊστάμενος της ΥΠΠΕ Θεσαλίας Περικλής Πολύζος, ο διευθυντής πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Μπατζηλιώτης, από το Ε.Α.Κ. οι κ. Γ. Στουκογεώργος(πρόεδρος), Κοντοθανάσης (αντιπρόεδρος), Μπέτσιος (διοικητικός), o προϊστάμενος του γραφείου Φυσικής Αγωγής Βασίλης Κούργιας, ο πρώην διευθυντής αγωνιστικού αθλητισμού Γιώργος Τσιτρούλης, οι παλαίμαχοι παίκτες της Α.Ε.Λ. Τάκης Παραφέστας, Νίκος Αργυρούλης, Δημήτρης Ζάμπας και άλλοι.  
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass