ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΜΕ ΣΚΟΡ 74-57

Λύγισε στο τέλος η ΑΕΛ ΓΣ

* ΕΜΦΑΝΩΣ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Δημοσίευση: 17 Νοε 2008 2:54 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:57
Αν και στο τελικό σκορ (74-57) δεν φαίνεται (λόγω των 17 πόντων της διαφοράς) η ΑΕΛ ΓΣ πάλεψε με κάθε τρόπο στο Ελληνικό κόντρα στον Πανιώνιο και αν είχε περισσότερες δυνάμεις στο τέλος τότε θα μπορούσε ακόμη και να κάνει ακόμα μία έκπληξη στην έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1. Οι «βυσσινί» έδειξαν σαφώς πιο βελτιωμένοι από τις προηγούμενες αγωνιστικές και σε αυτό βοήθησε η προσθήκη των τριών παικτών. Κόμματος, Ζάρρας και Λαμπρόπουλος βοήθησαν όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά πολύ περισσότερο στον ψυχολογικό τομέα και αυτό θα φανεί ιδιαίτερα στα παιχνίδια που θα αποτελέσουν κριτήρια για την παραμονή.
Όσον αφορά τώρα στο χθεσινό ματς οι παίκτες της ΑΕΛ ΓΣ είχαν ένα ξεκίνημα σκέτο... ποίημα, αφού λίγο πριν λήξει η πρώτη περίοδος το σκορ ήταν 6-16. Η συνέχεια δεν ήταν ίδια όμως στο δεύτερο δεκάλεπτο. Εκεί ο Πανιώνιος με τον Μπάξτερ να δίνει το σύνθημα κατάφερε να κάνει ένα σερί 9-1 και να ισοφαρίσει σε 17-17. Οι «κυανέρυθροι» πήραν μετά το προβάδισμα, αλλά χωρίς να φύγουν με μεγάλη διαφορά (34-28).
Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους το σκηνικό δεν άλλαξε ριζικά και ο Αποστολίδης ήταν ο κύριος λόγος που η ΑΕΛ ΓΣ κρατούσε πολύ καλή επαφή με το σκορ μιας και ο Φράνσις είχε να αντιμετωπίσει μια πολύ σκληρή άμυνα του Πανιωνίου. Έτσι με δύο κολλητά τρίποντα από Κόμματο και Παπανικολάου η διαφορά έπεσε στους 2 πόντους ακριβώς με τη λήξη του τρίτου δεκάλεπτου (48-46).
Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ο Μάιλς πήρε... το όπλο του (έχοντας μαζί του τους Κένταλ, Μπάξτερ και Γεωργαλή φυσικά) και από το τρίτο λεπτό άρχισε να δείχνει το δρόμο για τη νίκη, αφού η διαφορά άρχισε να μην αφήνει περιθώρια για ανατροπή (61-51) και για να έρθει το τελικό σκορ 74-57.
Τα δεκάλεπτα: 8-16, 34-28, 48-46, 74-57.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ξανθόπουλος (3 ριμπ., 1 ασ.,), Τσβέκτοβιτς 5 (1/1 βολ., 2/3 διπ., 0/2 τρ., 2 ριμπ., 2 κλ.), Ζαρόσκι 9 (3/4 βολ., 0/2 διπ., 2/4 τρ., 1 ριμπ., 2 ασιστ., 1 κλ.), Γεωργαλής 9 (3/3 διπ., 1/2 τρ., 8 ριμπ., 1 κλ.), Δρελιώζης, Νίκολιτς, Καλαμπόκης 2 (1/6 διπ., 0/1 τρ., 5 ριμπ., 1 ασιστ., 1 κλ.), Μάιλις 17 (7/7 βολ., 5/8 διπ., 0/1 τρ., 3 ριμπ., 1 ασιστ., 3 κλ.), Ραϊσεβιτς 2 (1/2 διπ.,), Μπάξτερ 17 (7/13 βολ., 5/3 διπ., 8 ριμπ), Κένταλ 13 (4/6 βολ., 3/8 διπ., 1/1 τρ., 6 ριμπ., 1 κλ.).
ΑΕΛ ΓΣ: Ματαλόν, Μέχια 7 (2/3 διπ., 1/4 τρ., 2 ριμπ.), Ζάρας 3 (1/1 τρ., 1 ριμπ.), Μπρόζος 6 (1/2 βολ., 1/1 διπ., 1/1 τρ., 1 ασιστ), Αποστολίδης 11 (2/2 βολ., 3/5 διπ., 1/4 τρ., 4 ασιστ., 1 κλ.), Κόμματος 3 (0/1 διπ., 1/2 τρ., 2 ασιστ., 1 κλ.), Παπανικολάου 4 (1/2 βολ., 2/6 διπ., 10 ριμπ., 1 ασιστ., 2 κλ.), Λάππας 4 (2/4 βολ., 4/3 διπ., 0/4 τριπ., 1 ριμπ.), Φράνσις 13 (3/5 βολ., 5/9 διπ., 9 ριμπ. 1 ασ.).
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ: «ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑΜΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ...»
Στην πίεση που δέχθηκε η ομάδα του και στο γεγονός της τεχνικής ποινής του Μέχια στάθηκε ο προπονητής της ΑΕΛ ΓΣ, Βαγγέλης Αλεξανδρής: «Αυτή είναι η ομάδα που στήσαμε από το καλοκαίρι, αλλά δυστυχώς για εμάς ήταν το πρώτο ματς που παίξαμε όλοι μαζί. Είμαι βέβαιος ότι αν ήμασταν όλοι μαζί από τη αρχή της σεζόν θα είχαμε κι άλλες νίκες. Ήρθαμε εδώ για τη νίκη. Για 35 λεπτά ήμασταν πολύ καλοί. Μας στοίχισε η αποβολή του Μέχια με την τεχνική ποινή την ώρα που πήγαινε στον πάγκο. Δεν αντέξαμε στην πίεση που άσκησε πάνω μας ο Πανιώνιος. Η διαφορά δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα. Δεν μου αρέσει να μην έχω δυνατότητα να εκφραστώ όπως θέλω. Τα δικά μου παιδιά είναι σημαδεμένα. Δεν ξέρω πότε είναι φάουλ και πότε δεν είναι. Γιατί να ισχύουν οι κανόνες για τη μία ομάδα και όχι για την άλλη ομάδα. Δεν λέω ότι δεν είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Δείτε τις βολές. Γιατί από τη μία πλευρά να γίνεται πίεση με σπρωξίματα στα χέρια και από την άλλη πλευρά να έχει ο Πανιώνιος 31 βολές με την άμυνα που παίξαμε εμείς; Εξηγήστε το εσείς».
Ο Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς από την πλευρά του τόνισε ότι η Ευρωλίγκα αφαιρεί πολύ από την ενέργεια της ομάδας, ενώ διευκρίνισε πως στόχος του είναι να εμβαθύνει το ροτέισον. Πιο συγκεκριμένα είπε: «Το μόνο που θα θυμόμαστε είναι το αποτέλεσμα. Η Ευρωλίγκα μας αφαιρεί μεγάλη ενέργεια από τους παίκτες ειδικά πνευματικά. Γενικά δεν είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία μας. Ήμασταν χαλαροί κι αυτό δεν μου άρεσε. Λειτουργήσαμε επιθετικά μόνο στο τέταρτο δεκάλεπτο. Είναι ομαδικό παιχνίδι και όλοι πρέπει να το έχουν στο μυαλό όχι μόνο 3-4 παίκτες. Πρέπει να το γνωρίζουν και να το κάνουν όλοι. Ηξερα ότι δεν θα είναι εύκολο ματς. Δεν είμαστε ομάδα που μπορεί να χαλαρώνει στα παιχνίδια και γι' αυτό είμαι εκνευρισμένος με τους παίκτες μου. Θα προσπαθήσουμε να επανέλθουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα και να παίξουμε όπως μπορούμε. Ο Ξανθόπουλος κάνει καλή δουλειά στην προπόνηση και στόχος μας είναι να εμβαθύνουμε περισσότερο το ρόστερ μας και να έχουμε επιλογές στο ροτέισον. Ξεκίνησε πολύ καλά, αλλά δεν τον ακολούθησαν οι υπόλοιποι, ή τουλάχιστον όχι όλοι».
ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΡΟΖΟΣ (παίκτης ΑΕΛ ΓΣ): «Δείξαμε μία αδυναμία στα τελευταία πέντε λεπτά να ελέγξουμε το καλάθι μας. Για 35 λεπτά ήμασταν πολύ καλοί αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο δώσαμε δεύτερες ευκαιρίες στον Πανιώνιο να πετύχει εύκολα καλάθια. Εκεί χάθηκε το παιχνίδι».
ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ (παίκτης Πανιωνίου): «Δεν παίξαμε καλά για ακόμα ένα ματς. Είχαμε κενά διαστήματα. Πρέπει να δουλέψουμε στις προπονήσεις για να γίνουμε καλύτεροι σε αυτά τα διαστήματα. Εχουμε δύσκολη συνέχεια».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass