ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΜΕ 78-69

Μία από τα ίδια η Ολύμπια

* ΠΛΕΟΝ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΓΔΟΗ ΘΕΣΗ

Δημοσίευση: 17 Νοε 2008 2:55 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:57
Μια από τα ίδια (δηλαδή όπως οι δύο τελευταίες) θα είναι για την Ολύμπια και αυτή η χρονιά μετά τη χθεσινή ήττα στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης από το Μαρούσι με 78-69. Η λαρισινή ομάδα γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα παρουσία εξακοσίων περίπου φιλάθλων και πλέον η μόνη θέση που μπορεί να διεκδικήσει είναι η όγδοη και αυτή υπό προϋποθέσεις...
Ο φετινός σχεδιασμός της Ολύμπια δεν πέτυχε προκειμένου να επιτευχθεί η βαθμολογική υπέρβαση μια και οι αρκετοί νεοαποκτηθέντες παίκτες αποδείχθηκαν κατώτεροι των προσδοκιών της διοίκησης και κυρίως της τεχνικής ηγεσίας κάτι που ανάγκασε και τον τεχνικό Γιώργο Μπαρτζώκα να κάνει την πρώτη αλλαγή που ήταν η αντικατάσταση του Τζαμέλ Τόμας με τον γνώριμο από το πέρασμα στους «πορτοκαλί» τα δύο τελευταία χρόνια Κόρεϊ Μπέλσερ.
Και το πιο αξιοσημείωτο ήταν ότι είναι η πρώτη φορά που ο Μπαρτζώκας στα δύο χρόνια της θητείας του έχασε από το Μαρούσι.
Το Μαρούσι χθες κέρδισε δίκαια εκμεταλλευόμενο την υπεροπλία στους ψηλούς, αφού ο Μαυροκεφαλίδης (24 πόντοι, 5 ριμπάουντ) έκανε πάρτι κάτω από τα δύο καλάθια και στο τρίτο δεκάλεπτο ένα σκορ 19-0 ήταν αρκετό για να αλλάξει κάθε ισορροπία και να δώσει τη νίκη στην αθηναϊκή ομάδα. Η Ολύμπια από δω και πέρα πρέπει να προσέξει αν δεν θέλει να μπλέξει σε περιπέτειες...
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της Ολύμπια, Γ. Μπαρτζώκας, ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Καστλ, Κινγκ, Μπέλσερ, Σούλτζε, Παπαϊωακείμ να μαρκάρουν αντίστοιχα τους Κις (πέρυσι παίκτης της ΑΕΛ ΓΣ), Χαραλαμπίδη, Στίβενσον, Καϊμακόγλου και Μαυροκεφαλίδη. Τα ίδια μαρκαρίσματα είχε και ο Μαρκόπουλος, προπονητής του Αμαρουσίου.
Το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο με τον Μπαρτζώκα κάποια στιγμή να έχει στο παρκέ την περσινή ομάδα (Μπατή, Μπέλσερ, Κϊνγκ, Αριγμπαμπου) ενισχυμένη με τον Σούλτζε. Ο τελευταίος κάνοντας εκπληκτικά πράγματα στην επίθεση και τον Μπέλσερ να έχει περάσει... «χειροπέδες» στον Στίβενσον κατάφερε να προηγηθεί με 36-27 στο 19΄ αλλά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι παίκτες του Μαρκόπουλου έκαναν πάρτι κάτω από τα δύο καλάθια και προηγήθηκαν με 51-37 στο 26΄.
Οι παίκτες της Ολύμπια δεν το έβαλαν κάτω και εκμεταλλευόμενοι ένα καλό διάστημα αρχικά του Παπαϊωακείμ και μετά του Κινγκ προηγήθηκαν στο 36΄ με 68-67. Αλλά στα τελευταία διόμισι λεπτά άσχημες επιλογές στην επίθεση και κακή άμυνα (το Μαρούσι έπαιρνε εύκολα το επιθετικό ριμπάουντ) έδωσε τη νίκη στην ομάδα της Αθήνας με 78-69.
ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ: 5-6 (3.30), 17-17 (10), 36-27 (19), 37-30 (ημίχρονο), 37-51 (26), 52-58 (30), 68-67 (36), 69-78 (τελικό)
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος από την Ολύμπια ήταν ο Σούλτζε που ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έπαιζε μόνος του το Μαρούσι. Ακολούθησε σε απόδοση ο Μάριος Μπατής και ο Αριγκμπάμπου που είναι συγκινητικός.
Ο Καστλ για μια ακόμα φορά όπως και ο Κούρτοβιτς λίγα πράγματα. Ο Σιγκούνας κάνει αυτό που μπορεί (δεν υπάρχουν και μεγάλες απαιτήσεις) ενώ ο Μπέλσερ παίζει τέλεια στην άμυνα και στην επίθεση παίρνει ελάχιστες πρωτοβουλίες και το γνωρίζουμε όλοι. Και πράγματι στην άμυνα ήταν πολύ καλός. Στα κρίσιμα τελευταία λεπτά φορτώθηκε με πέντε φάουλ. Ο Τανγκ φάνηκε στο δεύτερο μέρος.Τέλος ο Παπαϊωακείμ φάνηκε ελάχιστα στην επίθεση ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι δεν πήρε ούτε ένα ριμπάουντ αν και σέντερ.
Από το Μαρούσι κορυφαίος ο Μαυροκεφαλίδης και ακολούθησαν Καλάθης, Καϊμακόγλου και Χαραλαμπίδης. Δεν ήταν άσχημος και ο περσινός παίκτης της Ολύμπια ο Κουμπούρας.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Μαστραφτσής εφάρμοσε το γράμμα του νόμου (η τεχνική ποινή του Μπέλσερ σωστή, αλλά είναι αμφίβολο αν θα δινόταν σε ένα ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού) και χωρίς προβλήματα οι δύο άλλοι διαιτητές Σχινάς και Παφίλης.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΟΛΥΜΠΙΑ (Μπαρτζώκας) Καστλ 2 (2/2 βολές, 0/3 διπ., 0/2 τριπ., 2 ριμπ., 3 λάθη, 1 ασίστ), Κινγκ 13 (5/6 βολές, 1/5 διπ., 2/5 τριπ., 4 ριμπ., 1 λάθος, 1 ασίστ, 1 κλεψ.), Σούλτζε 19 (2/4 βολές, 1/1 διπ., 5/7 τριπ., 1 ριμπ., 2 λάθη, 1 ασιστ), Σπανός, Σιγκούνας (3 ριμπ., 1 λάθος), Μπέλσερ 3 (0/1 διπ., 1/1 τριπ., 3 ριμπ., 1 λάθος, 1 ασίστ), Γιαννουλάκος, Μπατής 13 (5/7 βολές, 4/17 διπ., 0/2  τριπ., 1 λάθος, 3 ασίστ, 3 κλεψ.), Αριγκμπάμπου 11 (4/4 βολές, 2/3 διπ., 1/1 τριπ., 5 ριμπ., 1 λάθος, 1 ασίστ), Καραγκιολίδης, Κούρτοβιτς 2 (1/2 διπ., 0/3 τριπ., 1 ριμπ., 2 λάθη, 1 κλεψ.), Παπαϊωακείμ 6 (3/3 διπ., 2 λάθη, 1 ασίστ).
ΜΑΡΟΥΣΙ (Μαρκόπουλος), Στίβενσον 8 (4/4 βολές, 2/5 διπ., 0/2 τριπ., 3 ριμπ.,, 2 λάθη, 3 ασίστ, 1 κλεψ.), Κις 6 (1/2 βολές, 1/3 διπ, 1/4 τριπ., 1 ριμπ., 1 λάθος, 1 κλεψ.), Χαραλαμπίδης 9 (4/4 βολές, 1/2 διπ., 1/2 τριπ., 1 ριμπ., 1 λάθος, 2 ασίστ), Τουντζιαράκης, Κουμπούρας 6 (2/3 βολές, 2/2 διπ., 0/2 τριπ., 3 ριμπ.), Χαφ, Στεφανίδης, Μαυροειδής (1 λάθος, 1 ασίστ, 1 κλεψ.), Μαυροκεφαλίδης 24 (4/6 βολές, 10/12 διπ., 0/1 τριπ., 5 ριμπ., 2 λάθη, 1 ασίστ), Καλάθης 10 (2/2 βολές, 4/15 διπ., 0/1 τριπ., 4 ριμπ., 1 λάθος, 2 κλεψ.), Γλυνιαδάκης 6 (2/4 βολές, 2/3 διπ., 3 ριμπ., 2 λάθη, 1 ασίστ, 1 κλεψ.), Καϊμακόγλου 9 (1/3 βολές, 4/5 διπ., 0/1 τριπ., 5 ριμπ., 1 λάθος, 1 ασίστ)
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Σ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ (τεχνικός Αμαρουσίου): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την απόδοσή τους και ιδιαίτερα για την αντίδρασή τους στο δεύτερο ημίχρονο. Η Ολύμπια είναι μια δύσκολη ομάδα και γίνεται ακόμα πιο δύσκολη όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ. Η Ολύμπια στο πρώτο μέρος είχε σε πολύ καλή μέρα τον Σούλτζε που πέτυχε 16 πόντους και εμείς μετά προσπαθήσαμε να τον σταματήσουμε. Είχαμε πολύ άσχημο ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα και γι’ αυτό παίξαμε μέσα στο καλάθι και δικαιωθήκαμε για την επιλογή μας».
Γ. ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ (Ολύμπια): «Δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες μου που προσπάθησαν και στο σημερινό (σ.σ. χθεσινό αγώνα) αλλά και στον αγώνα με τον Άρη. Σίγουρα είχαμε πολλά προβλήματα καθώς ο Σούλτζε έπαιξε με μία μόλις προπόνηση, ενώ και ο Μπατής είχε πρόβλημα τραυματισμού. Μας έλειπε ο Κολόκας, ενώ κάναμε και μία αλλαγή Αμερικανού και σε ομάδα όπως είναι η δικιά μας δεν μπορεί να υπάρχει άμεση προσαρμογή. Δεχθήκαμε στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου ένα σερί 19-0 που είναι αδικαιολόγητο μια και είχα πει τους παίκτες μου να προσέξουν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου».
Δηλώσεις έκαναν και δύο παίκτες εκατέρωθεν. Ο Γερμανός Σβεν Σούλτζε της Ολύμπια είπε: «Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο αλλά στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου πάθαμε ένα μπλακ άουτ αδικαιολόγητο για την ομάδα μας μια και έχουμε παίκτες πάνω από τριάντα χρονών που ξέρουμε πώς να λειτουργούμε. Μπήκαμε μετά στο παιχνίδι αλλά αυτό δεν έφθανε...Θα δούμε από δω και πέρα τι θα κάνουμε».
Ο Πατ Καλάθης του Αμαρουσίου είπε: «Στο δεύτερο ημίχρονο βγάλαμε πολύ ενέργεια και αυτό μας βοήθησε να κερδίσουμε και αν παίζουμε έτσι μπορούμε να κερδίζουμε κάθε αντίπαλο. Πρέπει να κάνουμε το ίδιο και την Τετάρτη πάλι εναντίον της Ολύμπια για να κερδίσουμε ξανά».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass