ΔΗΛΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΨΙΘΕΑ Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ

Δεβετζή: Θέλω να είμαι στους Μεσογειακούς

* «Στόχος μου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βερολίνο» * «Η Φανή Χαλκιά έχει προσφέρει πάρα πολλά»

Δημοσίευση: 17 Νοε 2008 2:56 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:57
«Θα είμαι στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, που είναι μια σημαντική διοργάνωση», δήλωσε από την Τερψιθέα η γνωστή Ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή, που επισκέφθηκε την κουμπάρα της, Κατερίνα Βόγγολη. Η Δεβετζή σχεδιάζει τους επόμενους αγωνιστικούς στόχους της, αναζητώντας το χρυσό μετάλλιο από μεγάλη διοργάνωση, που τόσο λείπει από τη συλλογή της (σ.σ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου είχε κερδίσει το αργυρό μετάλλιο).
Απλή, χαμογελαστή, μόλις μπήκε στο «Λυχνάρι» πήρε στην αγκαλιά της την κόρη τής Βόγγολη, τη χαριτωμένη Μαρία, ενώ χαιρέτησε εγκάρδια τον κόσμο που ήταν στην ταβέρνα και τη συνεχάρη για τις επιτυχίες της.
Ξεκουράστηκε για λίγα λεπτά και εν συνεχεία είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί της, την οποία και παραθέτουμε.
* Πηγή, μας έχεις δώσει μέχρι τώρα μεγάλες χαρές. Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σου;
«Φέτος θα ασχοληθώ μόνο με τον ανοικτό στίβο, για να είμαι όσο γίνεται πιο έτοιμη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βερολίνου. Θα αγωνιστώ για το μετάλλιο, επειδή έτσι έμαθα τα τελευταία χρόνια και έτσι συνήθισα και τους Έλληνες φιλάθλους. Μακάρι να έρθει το χρυσό», τόνισε και έβαλε στο παιχνίδι τη Θεσσαλονίκη: «Επιπλέον υπάρχει ο τελικός των γκραν πρι που θα γίνει στο «Καυταντζόγλειο», ενώ ήδη έχω ξεκινήσει διαδικασίες για να αγωνιστώ και στο μίτινγκ της Θεσσαλονίκης στις αρχές Ιουνίου. Γενικώς μου αρέσει πολύ η πόλη και θέλω να αγωνίζομαι στο «Καυταντζόγλειο». Το καλοκαίρι έζησα κάτι καταπληκτικό βλέποντας εκατοντάδες ανθρώπους να έρχονται στην άλλη πλευρά των κερκίδων για να δουν τον αγώνα μου στο τριπλούν. Έτσι μου έφτιαξαν την ψυχολογία και μου βγήκε η κορυφαία επίδοση του κόσμου (15,22 μέτρα)».
Απώτερος στόχος της πρωταθλήτριας από την Αλεξανδρούπολη είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, παρ’ όλο που το 2012 θα είναι 37 ετών: «Πιστεύω ότι μπορώ να φτάσω μέχρι το Λονδίνο, με την προϋπόθεση ότι θα βρίσκομαι σε επίπεδο διεκδίκησης μεταλλίου. Τουλάχιστον, θα προσπαθήσω για τις τελευταίες καλές εμπειρίες της καριέρας μου. Μετά θα αφοσιωθώ ήσυχη στην οικογένειά μου. Θέλω ένα παιδί και την ήσυχη ζωή. Αυτές τις μέρες, που δεν κάνω προπονήσεις, τις απολαμβάνω. Ουσιαστικά κάνω προπόνηση για τη ζωή μετά τον αθλητισμό».
* Ο ελληνικός αθλητισμός έχει πολύ μεγάλες επιτυχίες. Θεωρείς ότι θα συνεχιστούν τα επόμενα χρόνια, γιατί είχαμε πρόσφατα και κρούσματα ντόπινγκ.
«Θα είναι λίγο δύσκολο να συνεχίσουμε έτσι με επιτυχίες από δω και πέρα. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε εμείς οι μεγαλύτεροι, η Ομοσπονδία, αλλά και η Πολιτεία, είναι να κρατήσουμε πολύ κοντά τους νεότερους αθλητές που έρχονται από πίσω, για να φέρουν κι αυτοί αποτελέσματα. Πάντως, θα είναι λίγο δύσκολο γενικώς, μ’ αυτά που γίνονται, εάν δεν βοηθήσουμε όλοι».
* Έχουμε μια δική μας αθλήτρια, τη Λαρισαία Ολυμπιονίκη Φανή Χαλκιά. Ακούστηκαν και γράφηκαν πολλά. Η γνώμη σου ποια είναι; Πιστεύεις ότι υπάρχει και σκευωρία;
«Δεν θα ήθελα να μιλήσω εγώ γι’ αυτό το θέμα. Με τη Φανή από μικρά παιδιά μέναμε στο Ολυμπιακό Στάδιο, ζούσαμε μαζί, κάναμε παρέα, αλλά για την υπόθεσή της δεν θέλω να πω κάτι, ρωτήστε καλύτερα την ίδια.
Πάντως, η Φανή μάς έχει προσφέρει πάρα πολύ όμορφες στιγμές και πολλές επιτυχίες. Δεν θα πρέπει, λοιπόν, να καταδικάζουμε κανέναν».
* Η Λάρισα με το Βόλο πήραν τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013. Θεωρείς ότι θα βοηθήσουν για να αναπτυχθεί η περιοχή γενικότερα;
«Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντική διοργάνωση αυτή που πήραμε. Στους Μεσογειακούς Αγώνες, που γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια, συμμετέχουν πολλοί Έλληνες αθλητές και σίγουρα θ’ ανέβει η περιοχή. Προσωπικά χαίρομαι πάρα πολύ που η Λάρισα με το Βόλο πήραν τους Μεσογειακούς Αγώνες. Αν μπορέσω να φτάσω μέχρι τότε να έχω την ευκαιρία ν’ αγωνιστώ, αλλά και να μην αγωνιστώ θα είναι μια καλή ευκαιρία να έρθω στη διοργάνωση για να βοηθήσω».
* Έχεις κάνει ποτέ απολογισμό για να δεις τι κέρδισες και τι έχασες από την ενασχόληση με τον αθλητισμό;
«Με τον αθλητισμό ασχολούμαι 29 χρόνια. Είμαι 33 ετών και βρίσκομαι στα γήπεδα από μωρό. Ξεκίνησα με ενόργανη γυμναστική, πέρασα από το τμήμα βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και στο στίβο έκανα από 600 μέτρα μέχρι εμπόδια και πένταθλο, ώσπου να καταλήξω στο τριπλούν. Αυτό που έχασα είναι τα χρόνια πριν από το 2004. Θα μπορούσα να είχα πάρει και άλλες διακρίσεις. Κέρδισα, όμως πολλές εμπειρίες και ακόμη δεν νιώθω χορτάτη. Όταν πηγαίνω σε κάποιο μίτινγκ του εξωτερικού σκέφτομαι ότι τα χρόνια της αθλητικής μου καριέρας τελειώνουν και προσπαθώ να ευχαριστιέμαι τους αγώνες όσο μπορώ περισσότερο. Κέρδισα επίσης την αγάπη του κόσμου. Ανεκτίμητο...».
* Πόσα χρόνια ακόμη θα αγωνίζεσαι για να μας προσφέρεις όμορφες στιγμές;
«Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαι σε καλή κατάσταση μέχρι το 2012, που θα είναι ο επόμενός μου μεγάλος στόχος, και μετά ν’ αποχωρήσω. Εκτός αν κάτσω και το 2013 για τους Μεσογειακούς Αγώνες. Το βασικό για μένα είναι να είμαι γερή, να έχω υγεία και από κει και πέρα όλα τ’ άλλα, αν το θέλεις πραγματικά και το πιστεύεις, μπορούν να έρθουν».
ΒΟΓΓΟΛΗ: Η ΠΗΓΗ
ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΨΥΧΗ
Για την Πηγή Δεβετζή, η Κατερίνα Βόγγολη τόνισε τα εξής:
«Με την Πηγή γνωριζόμαστε από παλιά, είναι ένας άνθρωπος με πολύ μεγάλη ψυχή, κρατάμε σχέσεις και επαφές επειδή είναι και κουμπάρα μου.
Είναι μια πολύ καλή αθλήτρια, εύχομαι να είναι ευτυχισμένη στη ζωή της και γερή».
* Να σημειώσουμε ότι η Βόγγολη έχει πρακτορείο ΠΡΟΠΟ επί της Ιωαννίνων, με το σύζυγό της Αποστόλη Κουρτίδη, και αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η «μικρή» Μαρία θα μυηθεί και θα ξεπεράσει σε επιτυχίες τη μητέρα της, ασχολούμενη με τον αθλητισμό.
Όσον αφορά στο τι περιείχε το μενού στο «Λυχνάρι», ο πρώην ιδιοκτήτης των «Δύο Φεγγαριών», Νίκος Αστερίου, φρόντισε να περάσουν όλοι ένα αξέχαστο μεσημέρι στην Τερψιθέα.
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass