ΤΙ ΕΙΠΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Ουζουνίδης: Μπορούμε να κερδίσουμε σε κάθε έδρα...

* ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΡΟΜΠΕΡ, ΝΕΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΡΑΝΚ ΓΚΟΥΕΛΑ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2008 2:52 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:58
«Έχουμε αποδείξει ότι ως ομάδα έχουμε τις δυνατότητες να κερδίσουμε σε οποιαδήποτε έδρα». Αυτό ήταν το βασικό σχόλιο του τεχνικού της ΑΕΛ Μαρίνου Ουζουνίδη στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου αναφερόμενος στο παιχνίδι της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα ενώ η μεγαλύτερη επιθυμία του (ίσως και ενόψει... Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς) είναι να έχει σύντομα στη διάθεσή του τον Ιβοριανό Φρανκ Γκουέλα.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε τη συνέντευξη με ένα μονόλογο αναφερόμενος στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Είπε τα εξής:
«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ καλό αντίπαλο, που κάνει μέχρι στιγμής μια πάρα πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα και στην έδρα του - έχοντας τον κόσμο στο πλευρό του - είναι ακόμα πιο δυνατός. Εμείς από την πλευρά μας, όμως, έχουμε αποδείξει ότι ως ομάδα έχουμε τις δυνατότητες να κερδίσουμε σε οποιαδήποτε έδρα. Ξέρουμε, ωστόσο, ότι δεν είναι καθόλου εύκολο. Πρέπει να μπούμε καλά προετοιμασμένοι και αγωνιστικά, αλλά και ψυχολογικά για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουμε στην Τούμπα και να φέρουμε το ματς στο δικό μας ρυθμό».
* Ποιος είναι ο ρυθμός που θα ήθελε η ΑΕΛ;
«Ο ΠΑΟΚ μπαίνει πάντα πολύ δυνατά στα παιχνίδια, γι’ αυτό κι εμείς θα πρέπει να μην χάνουμε εύκολα την μπάλα και να την κυκλοφορούμε καλά, ώστε να δημιουργήσουμε νευρικότητα στον αντίπαλο. Αν το καταφέρουμε αυτό, από κει και πέρα θα βρούμε τις ευκαιρίες για γκολ. Ο ΠΑΟΚ ξεκινά πολύ καλά, ειδικά στα εντός έδρας ματς, και το κυριότερο που πρέπει να προσέξουμε είναι να μην κάνουμε λάθη, που θα του δώσουν το δικαίωμα για περισσότερες επιθέσεις».
Στη συνέχεια ο Μαρίνος Ουζουνίδης απαντώντας στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου μίλησε για:
* Με πόσους βαθμούς θα είστε ευχαριστημένος στον πρώτο γύρο;
 «Μακάρι να τους πάρουμε όλους τους βαθμούς μέχρι το τέλος (σ.σ. γέλια), αλλά βλέπουμε όλοι μας ότι είναι πολύ ιδιαίτερο το φετινό πρωτάθλημα. Δεν μπορείς να κερδίσεις εύκολα οποιονδήποτε αντίπαλο κι από την άλλη οποιοσδήποτε αντίπαλος μπορεί να σε κερδίσει. Κοιτάτε τι γίνεται, ο Παναθηναϊκός χάνει από τον Εργοτέλη και ο Εργοτέλης χάνει από τον Θρασύβουλο. Το σίγουρο είναι ότι μας έχουν στοιχίσει οι απώλειες στην έδρα μας. Με τρεις βαθμούς περισσότερους θα ήμασταν στα φυσιολογικά επίπεδα, σύμφωνα με την αγωνιστική παρουσία που έχουμε δείξει μέχρι τώρα».
* Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ;
«Ο Κυριακίδης έκανε ένα μεγάλο μέρος της σημερινής (σ.σ. χθεσινής) προπόνησης και προληπτικά επιλέξαμε να τον βγάλουμε στο τέλος όπως και ο Κοτσόλης. Το καλό είναι ότι επέστρεψαν υγιείς από τον αγώνα με την εθνική Ελπίδων και χωρίς προβλήματα, οι διεθνείς Λαμπρόπουλος και Μπουκουβάλας».
* Μια και μιλάτε γι’ αυτούς, τους υπολογίζετε; Πότε θα τους δούμε να αγωνίζονται; Υπάρχει περίπτωση να παίξουν με τον ΠΑΟΚ;
«Ποτέ δεν ξέρεις, αν και δύσκολα».
* Θα επηρεαστεί η αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ από απουσίες βασικών στελεχών και ειδικά αυτή του Κοντρέρας που στην άμυνα προσφέρει πολλά;
«Όταν λείπουν καλοί παίκτες από τον αντίπαλο αυτό είναι καλό για μας. Όμως, η πολύ καλή αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ δεν οφείλεται σε μόνο έναν παίκτη, αλλά σε συλλογική δουλειά. Ο ΠΑΟΚ συνολικά λειτουργεί σωστά στο συγκεκριμένο τομέα κι αυτό είναι το δυνατό του σημείο. Ακόμη και ο Μουσλίμοβιτς - που θεωρείται ένας πολύ καλός επιθετικός ποδοσφαιριστής - ξέρει να πιέζει πολύ καλά τους αντίπαλους αμυντικούς. Γενικά ο ΠΑΟΚ πιέζει πολύ ψηλά τον αντίπαλο και δεν είναι εύκολο για καμιά ομάδα, ειδικά μέσα στην Τούμπα».
* Καλλιεργείται μια εχθρική συμπεριφορά εναντίον της ΑΕΛ αλλά και εναντίον του προέδρου της Σούπερ Λίγκα κ. Πηλαδάκη συνδυάζοντας; διάφορα γεγονότα με την ΑΕΛ. Ειδικά για το θέμα της απολογίας του Γκαρσία Θα επηρεάσει την ομάδα;
«Δε νομίζω ότι θα συναντήσουμε εχθρικό κλίμα. Δεν υπάρχει λόγος. Άλλος ο ρόλος του προέδρου μιας ομάδας κι άλλος ο ρόλος του προέδρου της Super League. Έτσι κι αλλιώς ο Γκαρσία δεν θα έπαιζε στο μεταξύ μας παιχνίδι λόγω αποβολής. Εξάλλου, θεωρώ ότι ο κ. Πηλαδάκης όχι μόνο δεν έχει δείξει την παραμικρή διάθεση να εκμεταλλευτεί καταστάσεις λόγω της θέσης του, αλλά αντίθετα είναι ο μοναδικός που βγήκε δημόσια και είπε ότι δεν θέλει σε καμία περίπτωση η ομάδα του να ευνοείται από τη διαιτησία. Είναι λάθος να υπάρχει τέτοια εντύπωση».
* Να ρωτήσουμε για τα μεταγραφικά. Οι στόχοι της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου προέρχονται από την εγχώρια ή τη διεθνή αγορά;
«Πάντα οι μεταγραφές έχουν ρίσκο. Και σε άλλες ομάδες έχουν πάει μεγάλα ονόματα, τα οποία μπορεί να μην απέδωσαν τα αναμενόμενα. Δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλοί ποδοσφαιριστές. Προσπαθούμε να βρούμε περιπτώσεις από την ελληνική αγορά – ποιος δεν θα το ‘θελε – αλλά δεν είναι εύκολο, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με το οικονομικό κομμάτι. Δεν υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι παίκτες που μένουν ελεύθεροι κι αν μπεις σε διαδικασία αγοράς από άλλη ομάδα, ενδεχομένως χρειαστεί να πληρώσεις περισσότερα από την πραγματική του αξία. Έχουν εντοπιστεί στόχοι και γίνεται προσπάθεια. Είναι δύσκολο να πάρεις ποδοσφαιριστή που παίζει βασικός γιατί στο μέσο της χρονιάς η ομάδα του θα πρέπει να τον αντικαταστήσει. Θα χρειαστεί να δώσεις ενδεχομένως πολλά χρήματα για να τον αποκτήσεις. Πάντως, είναι διαφορετικά σε σύγκριση με το καλοκαίρι. Τώρα έχουμε καλύτερη, πιο ολοκληρωμένη αγωνιστική εικόνα για την ομάδα».
* Ο Φρανκ Γκουέλα υπάρχει περίπτωση να αγωνιστεί σύντομα;
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να αγωνιστεί στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, υπάρχει η πιθανότητα να γίνει κάτι πριν από τον Ιανουάριο. Ίσως ξέρουμε κάτι περισσότερο την προσεχή εβδομάδα. Θα θέλαμε πολύ να γίνει αυτό, γιατί οι λύσεις μας λιγοστεύουν λόγω τραυματισμών και τιμωριών».
*Η ομάδα λόγω του γεγονότος ότι έχει σταθερό σχήμα είναι προβλέψιμη στο παιχνίδι της;
«Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό. Από αγώνα σε αγώνα έχουμε διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης. Συγκρίνετε, για παράδειγμα, τους αγώνες με Εργοτέλη και Παναθηναϊκό. Θεωρώ ότι σε κάθε ματς κάνουμε φάσεις και βγάζουμε ευκαιρίες».
* Μια ερώτηση χιλιοειπωμένη. Με τον Ρομπέρ τι γίνεται. Με δεδομένες τις απουσίες των Φωτάκη, Κυριάκου υπάρχει περίπτωση να αγωνιστεί με τον ΠΑΟΚ;
«Αν ένας παίκτης μου δείξει στην προπόνηση ότι πρέπει να παίξει, δεν μπορώ να τον χρησιμοποιήσω. Το κακό με την περίπτωση του Ρομπέρ είναι ότι υπάρχουν μέρες, που δείχνει πράγματα στην προπόνηση ανάλογα της αξίας του κι άλλες που είναι σαφώς κατώτερος. Δεν βλέπω διάρκεια, δηλαδή. Υπάρχουν φορές που βλέπεις έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή κι άλλες που αναρωτιέσαι αν είναι αυτός ο Ρομπέρ. Το έχουμε κουβεντιάσει και μου έχει απαντήσει ότι προσπαθεί. Αν θέλουν κάποιοι πρώτοι απ’ όλους να μπει και να μας βοηθήσει αυτοί είμαστε εμείς, οι προπονητές και οι άνθρωποι της διοίκησης».
* Η αγωνιστική εικόνα της ομάδας σας ευχαριστεί;
«Στα τελευταία ματς είμαστε καλύτεροι σε σύγκριση με την αρχή που παίρναμε περισσότερους βαθμούς. Ο Εργοτέλης μας κέρδισε κάνοντας τρεις ευκαιρίες και την επόμενη αγωνιστική έκανε τόσες φάσεις, είχε δοκάρια, αλλά έχασε από τον Θρασύβουλο».
* Βλέπουμε μια σειρά αλλαγών στον πάγκο των ομάδων της Σούπερ Λίγκα. Εσείς νιώθετε σιγουριά στον πάγκο της ΑΕΛ;
«Η ΑΕΛ είναι μια ομάδα που έχει διαφορετικό σκεπτικό λειτουργίας στο συγκεκριμένο τομέα κι αυτό το έχει αποδείξει σε πολλές περιπτώσεις. Μπορεί να έχει από πίσω της μια ολόκληρη πόλη που ζει και αναπνέει για την ομάδα, αλλά επιτρέπει στον εκάστοτε προπονητή να δουλέψει όπως εκείνος θέλει. Κάθε ομάδα έχει τη δική της λογική. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να απομακρυνθεί ένας προπονητής. Μπορεί να απομακρυνθεί για λόγους διαφορετικής φιλοσοφίας, για λόγους συμπεριφοράς ή ακόμη και γιατί μια αλλαγή μπορεί να βοηθήσει στην ψυχολογία της ομάδας. Αν και εγώ προσωπικά πιστεύω πολύ στον επαγγελματισμό. Ναι μεν, παίζει ρόλο και η ψυχολογία, αλλά θεωρώ ότι μπορεί να φέρει μόνο πρόσκαιρα αποτελέσματα για ένα η δύο παιχνίδια αλλά μετά μετράει τι πραγματικά αξίζει μία ομάδα».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass