Η ΑΕΛ ΜΕ ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΟΦ ΣΤΟ 96' ΠΗΡΕ ΒΑΘΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Γεννα…διος την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα

* Με δέκα παίκτες οι «βυσσινί» από το 40’ παρέμειναν αήττητοι για 23 αγώνες

Δημοσίευση: 29 Νοε 2015 10:38

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Ο Γκενάντιι (Γεννάδιος) Ξενοδόχοφ που έμαθε τη θέση του τερματοφύλακα στην Ελλάδα (αν και γεννήθηκε στην Τυφλίδα της Γεωργίας) ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της χθεσινής ισοπαλίας που πήρε η ΑΕΛ στην Πάτρα με 1-1 από την Παναχαϊκή χάρη στο γκολ που πέτυχε με κεφαλιά στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Η λαρισινή ομάδα παρέμεινε αήττητη για 23 αγώνες (από την αρχή της προετοιμασίας) και φυσικά είναι πρώτη στη βαθμολογία και το μεγάλο φαβορί για άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα των Πατρών προηγήθηκε με γκολ του Λαρισαίου Κώστα Χατζή στο 67’ το οποίο δεν πανηγύρισε δείχνοντας και τη συναισθηματική φόρτιση που είχε στο συγκεκριμένο παιχνίδι (είχε φορέσει τη φανέλα της ΑΕΛ πριν μερικά χρόνια).

Ο βαθμός αυτός κρατάει την ΑΕΛ στην πρώτη θέση με διαφορά ασφαλείας έξι βαθμών από την τρίτη Κέρκυρα και αν συνεχίσει η ΑΕΛ να έχει αυτή την αποτελεσματικότητα βαθμών τότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Χθες παίζοντας με δέκα παίκτες από το 40’ λόγω αποβολής του Γιοβάνοβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα έπαιξε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και ειδικά στα τελευταία λεπτά.

Η ΑΕΛ λοιπόν χωρίς να πιάνει σπουδαία απόδοση έχει το μυστικό να παίρνει τους βαθμούς και αυτοί είναι που οδηγούν μια ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. Τα τελευταία λεπτά αποδεικνύονται και ιδανικά για τους παίκτες του Ράτκο Ντόστανιτς μια και πήρε μέχρι τώρα πολύτιμους βαθμούς. Δείχνει ότι μπορεί να ξεπερνάει και τα προβλήματα καρτών χάρη στις εναλλακτικές λύσεις που έχει σαν ομάδα με αρκετούς καλούς ποδοσφαιριστές.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ράτκο Ντόστανιτς δεν επιφύλαξε κάποια έκπληξη στο αρχικό σχήμα και προτίμησε την επιστροφή Μπουντόπουλου από τον Κουτσιανικούλη. Ακολούθησε τη γνώριμη τακτική 4-2-3-1 με τερματοφύλακα τον Ξενοδόχοφ, στην άμυνα τους Νικολακάκη (δεξιά), Βέρτζο, Γιοβάνοβιτς (σέντερ μπακ), Μονιάκη (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Αναστασόπουλο, Ναγιάρ και πιο μπροστά τους: Πάτο (δεξιά), Ουρτάδο, Μπουντόπουλο (αριστερά) και στην επίθεση τον Μαρουκάκη.

Την ίδια τακτική ακολούθησε και ο τεχνικός της Παναχαϊκής Δημήτρης Σπανός.

Στο πρώτο μέρος η Παναχαϊκή είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά χωρίς να απειλεί την εστία της ΑΕΛ με εξαίρεση μια φάση στο 36’ που ο Στεργίδης δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ.

Στο 40’ οι «βυσσινί» έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Γιοβάνοβιτς με τον Ντόστανιτς να περνάει στον αγωνιστικό χώρο τον Κομεσίδη αντί του Μπουντόπουλου.

Στο δεύτερο μέρος ο Πάτο κάνει το πρώτο σουτ για την ΑΕΛ αλλά ο Λαρισαίος Κώστας Χατζής κάνει το 1-0 στο 67’ στην πρώτη καλή ευκαιρία των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος.

Στη συνέχεια η ΑΕΛ παίρνει τα ηνία του αγώνα (γίνεται πιο επιθετική με την είσοδο του Βασίλη Κουτσιανικούλη και στη συνέχεια του Μπόγιοβιτς) και στο 85’ ο Μπόγιοβιτς αποτυγχάνει να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Αθανασόπουλο. Ο Ξενοδόχοφ μετά από υπέροχη εκτέλεση κόρνερ του Μονιάκη κάνει το 1-1 στην τελευταία φάση αφήνοντας όλους τους παίκτες της Παναχαϊκής στο έδαφος που δεν πίστευαν ότι έχασαν τους δυο βαθμούς από τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ που τον άφησαν αφύλακτο.

Το τελικό 1-1 βάσει ευκαιριών δεν κρίνεται άδικο αλλά η Παναχαϊκή το μόνο που μπορεί να ισχυριστεί είναι ότι είχε αρκετή κατοχή μπάλας (62%-38%). Αλλά όπως αποδείχθηκε λογάριαζαν χωρίς τον… Ξενοδόχοφ.

ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ

18’: Μακρινό σουτ του Σιατραβάνη η μπάλα καταλήγει άουτ.

22’: Γύρισμα από αριστερά του Πέδρο μέσα στη μικρή περιοχή θα κόψει τελευταία στιγμή ο Βέρτζος σε κόρνερ πριν η μπάλα φθάσει στον Στρεγίδη

23’: Ο Τζίλας προσπαθεί να τροφοδοτήσει τον Στεργίδη που βρίσκεται μόνος μέσα στη μικρή περιοχή αλλά αποκρούει ο Μονιάκης.

26’: Ο Σιατραβάνης εκτελεί φάουλ από καλό σημείο αλλά η μπάλα θα κοντράρει στον Ναγιάρ και θα καταλήξει κόρνερ

29’: Ωραία προσπάθεια και σουτ του Χατζή από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα θα περάσει ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ξενοδόχοφ

36’: Μεγάλη ευκαιρία για την Παναχαϊκή. Ο Στεργίδης με προβολή ύστερα από μπαλιά του Πέδρο δεν μπορεί να νικήσει τον Ξενοδόχοφ που στέλνει την μπάλα κόρνερ.

46’: Μακρινό σουτ του Πάτο η μπάλα θα καταλήξει άουτ

61’: Σέντρα από δεξιά του Στεργίδη ο Τζίλας πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

67’: Ο Πέδρο εκτελεί κόρνερ από δεξιά, ο Κάργιας πιάνει κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Χατζής με την... κοιλιά σε κενή εστία κάνει το 1-0.

80’: Φάουλ του Ναγιάρ ο Κομεσίδης πιάνει κεφαλιά, όμως η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Αθανασόπουλου.

85’: Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΛ να ισοφαρίσει με τον Μπόγιοβιτς που μόνος απέναντι από τον Αθανασόπουλο στέλνει την μπάλα άουτ ύστερα από ωραία ενέργεια και πάσα του Κουτσιανικούλη

90’+6’: Ο Μονιάκης εκτελεί κόρνερ από δεξιά με αριστερό πόδι και ο Ξενοδόχοφ με κεφαλιά ισοφαρίζει για την ΑΕΛ

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Κορυφαίοι από την ΑΕΛ ο Ξενοδόχοφ και ο Πάτο. Από κει και πέρα ο Νικολακάκης με τον Μονιάκη είχαν καλές στιγμές (ο τελευταίος εκτέλεσε το καλοχτυπημένο κόρνερ με το οποίο ισοφάρισε η λαρισινή ομάδα) ενώ ο Βέρτζος εγγύηση στην άμυνα. Δεν πήγε καλά ο Γιοβάνοβιτς αντίθετα με τον Κομεσίδη. Ναγιάρ και Αναστασόπουλος κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα όπως και ο Ουρτάδο. Ο Μπουντόπουλος έδειξε να είναι εκτός ρυθμού ενώ ο Μαρουκάκης πάλευε μόνος του.

Ο Κουτσιανικούλης πολύ καλός ενώ ο Μπόγιοβιτς αν έβαζε το γκολ θα ήταν ήρωας της αναμέτρησης (του πήρε τη δόξα ο Ξενοδόχοφ).

Από την ομάδα της Παναχαϊκής καλύτεροι οι: Πέδρο, Σιατραβάνης, Χατζής και Χούσα.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής κ. Μιχαηλίδης (Βοιωτίας) στο πρώτο μέρος έδειξε να παίζει… «έδρα» αλλά στο δεύτερο ημίχρονο τα σφυρίγματά του ήταν σωστά. Επίσης ορθά κράτησε και τα αρκετά λεπτά των καθυστερήσεων. Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δυο βοηθοί κ.κ. Κωνστάντιος (Εύβοιας), Σοφός (Βοιωτίας).

Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Τζίλας (19’), Σιατραβάνης (51’), Πινδώνης (59’), Κάργας (77’), Αθανασόπουλος (90’), Μπουντόπουλος (11’), Γιοβάνοβιτς (14’), Πάτο (19’), Μαρουκάκης (30’) ενώ με δεύτερη κίτρινη κάρτα αποβλήθηκε ο Γιοβάνοβιτς (40’).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Αθανασόπουλος, Χούσα (88’ Χαρτσιάς), Ασίγκμπα, Κάργας, Λαμπρόπουλος Γ., Πινδώνης, Χατζής, Στεργίδης (90’ +3’ Καρβουνιάρης), Πέδρο (78’ Ντελέκος), Σιατραβάνης, Τζίλας.

ΑΕΛ: Ξενοδόχοφ, Νικολακάκης, Μονιάκης, Βέρτζος, Γιοβάνοβιτς, Αναστασόπουλος, Ναγιάρ, Πάτο, Μπουντόπουλος (43’ Κομεσίδης), Ουρτάδο (65’ Κουτσιανικούλης), Μαρουκάκης (72’ Μπόγιοβιτς)

ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΦ

Ήρωας δεν είμαι εγώ…

Μετά το τέλος του αγώνα ο ήρωας της χθεσινής αναμέτρησης Γεννάδιος Ξενοδόχοφ σεμνά και ταπεινά δήλωσε: «Δεν έχω ξανασκοράρει. Ήρωας δεν είμαι εγώ, αλλά όλη η ομάδα, γιατί παίζαμε από το 40’ με δέκα παίκτες και πήραμε την ισοπαλία. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς ένα τέτοιο παιχνίδι, αλλά το κάναμε, κλείσαμε τους χώρους και πήραμε τον βαθμό στο τέλος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass