ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ Θ. ΤΣΟΥΧΛΟΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ:

«Το μέλλον μας είναι ζοφερό...»

* Ενημέρωσε τους καθηγητές της Λάρισας για όσα προβλέπει το νέο ασφαλιστικό

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2016 5:38

«Η νεομνημονιακή συγκυβέρνηση πλήττει με σφοδρότητα τον κλάδο των λειτουργών της Δημόσιας Εκπαίδευσης, αλλά και το σύνολο των εργαζομένων στους τομείς του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού-μισθολογικού», υποστήριξε ο κ. Θεοδ. Τσούχλος, μέλος της διοίκησης της ΟΛΜΕ, σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ Λάρισας, με θέμα το νέο ασφαλιστικό.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, που έγινε στο αμφιθέατρο του 6ου Λυκείου Λάρισας, ο κ. Τσούχλος, ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς για τα προβλεπόμενα του νέου ασφαλιστικού που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ συζητήθηκε παράλληλα και ο σχεδιασμός δράσης κινητοποιήσεων της ΕΛΜΕ.

Αναλυτικότερα ο κ. Θ. Τσούχλος, ενημερώνοντας για το τι περιλαμβάνει το νέο ασφαλιστικό για τον κλάδο τους, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Μειώνονται έως 30% οι νέες συντάξεις, προβλέπεται πρόστιμο για το ποσό της εθνικής σύνταξης σε περίπτωση πρόωρης συνταξιοδότησης, επιβάλλεται αύξηση των εισφορών στον κλάδο των επικουρικών συντάξεων, οι οποίες κινδυνεύουν με νέα μείωση, συρρικνώνεται εκ νέου το παρεχόμενο εφάπαξ, η ίδρυση του υπέρ-ταμείου κοινωνικής ασφάλισης οδηγεί σε μια υποτυπώδη, υποβαθμισμένη κρατική δομή, αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης στην ηλικία των 67 ετών, με το ενιαίο μισθολόγιο του 2011 υπήρξαν σημαντικότατες μειώσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών, με το νέο μισθολόγιο θα υπάρξουν μειώσεις σε όσους έχουν 4-7, 10-13, 16-23, 23-35 έτη προϋπηρεσίας, όσοι έχουν μικρή αύξηση θα την λάβουν τμηματικά, συνεχίζεται η απάλειψη των δώρων, κάθε επιδόματος, ακόμα και αυτό του γάμου, οι μισθοί μας είναι από τους πλέον χαμηλούς στις χώρες της ευρωζώνης, θα εργαζόμαστε περισσότερο, στα όρια των αντοχών μας και οι περισσότεροι δεν θα λάβουμε την παραμικρή αύξηση στις πενιχρές αποδοχές μας.

Όλα αυτά θα μας οδηγήσουν τάχιστα σε εργασιακές συνθήκες αδιέξοδες, στην εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους, σε καμιά ελπίδα βελτίωσης. Το μέλλον και οι προοπτικές των σημερινών εργαζομένων, αλλά και των ανέργων-υποαπασχολούμενων-ετεροαπασχολούμενων καθίσταται ιδιαίτερα αβέβαιο και ζοφερό».

Επίσης και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας κ. Νίκος Παναγιώτου υποστήριξε: «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο κατεδαφίζει ό,τι δεν πρόλαβαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Πλήττει όλους τους εν ενεργεία ασφαλισμένους εργαζόμενους , τους ήδη συνταξιούχους, τη νεολαία. Κατεδαφίζει τις συντάξεις (κύριες, επικουρικές), το εφάπαξ, τα μερίσματα, ισοπεδώνει όλες τις παροχές σε χαμηλότερα επίπεδα , αυξάνει τα όρια ηλικίας και τις εργοδοτικές εισφορές. Μας οδηγεί από το δημόσιο στο ιδιωτικό καθεστώς ασφάλισης.

Αγωνιζόμαστε για το δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, και ζητούμε την άμεση απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη γενική απεργία της Πέμπτης 4 Φλεβάρη».

Να σημειωθεί ότι μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ, με το μέλος της ΟΛΜΕ κ. Τσούχλο, επισκέφθηκαν σχολεία της Λάρισας, όπου συζήτησαν με το εκπαιδευτικό τους προσωπικό.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass