ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

Νέες αλλαγές στην ύλη των πανελληνίων εξετάσεων

* Στα μαθήματα ειδικοτήτων

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2016 0:13

 

Επανέρχεται στα περσινά δεδομένα, ο όγκος της ύλης των πανελληνίων εξετάσεων, σε μαθήματα ειδικότητας, για τους υποψήφιους των Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας.

Πρόκειται για εννιά πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα των ΕΠΑΛ, διαφόρων τομέων, για το 2016, η εξεταστέα ύλη των οποίων, είχε αυξηθεί στις αρχές της σχολικής χρονιάς με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, για να την αναιρέσει πριν δύο μέρες.

Ειδικότερα στην τελευταία ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας, αναφέρεται σε μείωση της ύλης μαθημάτων των ΕΠΑΛ, αλλά ουσιαστικά, σύμφωνα με δηλώσεις εκπαιδευτικών της τεχνικής εκπαίδευσης, γίνεται επαναφορά στον όγκο της περσινής εξεταστέας ύλης.

Η μείωσή της, αποφασίστηκε μετά από εισηγήσεις του ΙΕΠ και τη σύμφωνη γνώμη του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και αναλυτικά αφορά στα εξής

πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα: «Ηλεκτροτεχνία II», «Ηλεκτρικές μηχανές», «Προγραμματισμός υπολογιστών», «Δίκτυα υπολογιστών», «Στοιχεία μηχανών», «Ηλεκτροτεχνία», «Δενδροκομία», «Δομημένος προγραμματισμός» και «Δίκτυα υπολογιστών ΙΙ».

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ

Ή ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

Να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν με ποιο από τα δύο διαφορετικά συστήματα, των πανελληνίων εξετάσεων που θα ισχύσουν φέτος, επιθυμούν να εξεταστούν.

Αυτό υποχρεούνται να το δηλώσουν από αύριο Πέμπτη έως και τις

29 Φεβρουαρίου, σε ενυπόγραφη Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις στη σχολική μονάδα από την οποία αποφοίτησαν ή στην κοντινότερη στην κατοικία τους σχολική μονάδα, καθώς και σε ποια μαθήματα θα διαγωνισθούν πανελλαδικά.

Το δικαίωμα συμμετοχής με το νέο σύστημα το διατηρούν και για τα σχολικά έτη που έπονται του σχολικού έτους 2015-2016.

Το 10%

Ειδικά για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 δίνεται κατ’ εξαίρεση το δικαίωμα συμμετοχής στο 10% των θέσεων εισακτέων και σε όσους είχαν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων Λυκείων το έτος 2014. Οι θέσεις που αντιστοιχούν στο 10% του αριθμού εισακτέων κατανέμονται στους υποψήφιους του έτους 2014 σε ποσοστό 40% και στους υποψήφιους του έτους 2015 σε ποσοστό 60%. Οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τα συγκεκριμένα ποσοστά θέσεων χωρίς νέα εξέταση και με βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασής τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Επίσης ορίζεται ότι οι απόφοιτοι εσπερινού ΕΠΑΛ, σχολικού έτους 2015-2016, θα εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, με βάση το σύστημα που ίσχυσε το σχολικό έτος 2014-2015.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass