ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ»

Καθυστέρηση χρηματοδότησης για τροφεία σε παιδικούς σταθμούς

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2016 8:22

 

Την καθυστέρηση της καταβολής των οφειλόμενων ποσών από τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» σε ιδιωτικές και δημοτικές δομές παιδικής φροντίδας (βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ), αναδεικνύουν με κοινή ερώτησή τους οι βουλευτές του Ποταμιού, κ.κ. Κώστας Μπαργιώτας (Λάρισας) και Κατερίνα Μάρκου (Β’ Θεσσαλονίκης), υποστηρίζοντας ότι: «Λόγω της εξαντλητικής γραφειοκρατικής διαδικασίας και της γνωστής αδυναμίας του ελληνικού δημοσίου να εκτελέσει έγκαιρα τις αποφάσεις και τους απαραίτητους ελέγχους, αλλά και λόγω της κακής διαχείρισης από κάποιους αναδόχους, δεν έχουν καταβληθεί τα προβλεπόμενα ποσά που ανέρχονται στο 30% επί του συνόλου και που θα έπρεπε να έχουν καταβληθεί από τον Δεκέμβριο 2015. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται εργαζόμενοι, αναμένεται να αποδεσμευθεί μόνο μέρος της χρηματοδότησης που αντιπροσωπεύει το 15 με 20% των δομών και δεν αφορά ωφελούμενες μητέρες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Οι καθυστερήσεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον οικογενειακό προγραμματισμό. Επιπλέον, οι ιδιωτικές δομές αντιμετωπίζουν προβλήματα κάλυψης και όλων των υπόλοιπων υποχρεώσεών τους όπως φορολογικών, ασφαλιστικών και τραπεζικών».

Το Ποτάμι ρωτά τους υπουργούς «σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να καταβληθεί η α’ δόση της χρηματοδότηση προς τους αναδόχους φορείς και δομές, πότε θα καταβληθούν οι επόμενες δόσεις και με ποιον τρόπο θα βελτιωθεί το υπάρχον καθεστώς ώστε να μην παρατηρούνται καθυστερήσεις αλλά και ανισότητες μεταξύ των ωφελούμενων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass