ΕΠΙΣΚΕΨΗ 36ου ΚΑΙ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ενημέρωση για τη μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2016 7:14

 

Θερμή υποδοχή περίμενε τους μαθητές των 36ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Λάρισας, από τη διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του 5ου Γυμνασίου Λάρισας, για να γνωρίσουν το σχολείο, στο οποίο θα φοιτήσουν την επόμενη σχολική χρονιά.

Η διευθύντρια και οι υποδιευθύντριες συναισθανόμενες την αγωνία των παιδιών για τη μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο, ξεκίνησαν την ξενάγηση από τα γραφεία του σχολείου που βρίσκονται στο ισόγειο, ώστε να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του σχολείου και να νιώσουν ασφαλή στο νέο περιβάλλον. Στη συνέχεια οδήγησαν τα παιδιά στη βιβλιοθήκη, όπου τους μίλησαν για τις αρχές και τις αξίες που διέπουν το συγκεκριμένο σχολείο, όπως η συνεργασία, ο εθελοντισμός, η αγάπη για το περιβάλλον και την τέχνη,και το προσωπικό ενδιαφέρον όλων (καθηγητών, μαθητών, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού, συλλόγου γονέων, προέδρου Σχολικής Επιτροπής, Δήμου…) για τη συνεχή βελτίωση της ποιότητάς του.

Την ξενάγηση στους διαδρόμους οι οποίοι διδάσκουν με τα έργα καλλιτεχνών, τη γωνιά της φιλοσοφίας και τις δραστηριότητες των μαθητών, καθώς και στις ειδικά φιλοτεχνημένες αίθουσες ανέλαβαν οι υπεύθυνοι για τη διαμόρφωσή τους εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Στάθηκαν στην αίθουσα με θέμα την «ανακύκλωση», «τον μικρό πρίγκιπα», τις «αξίες», «τα αρχαία θέατρα και τα ψηφιδωτά» την αίθουσα των «γαλλικών», την «κόκκινη αίθουσα» με έργα του ντόπιου ζωγράφου κ. Χριστάκη κ.ά. Εντύπωση τους έκανε η αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» που αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα εργαστήρια πληροφορικής. Τέλος οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην έκθεση τεχνολογίας και θαύμασαν τα έργα των μαθητών του γυμνασίου.

Την προσοχή των μικρών μαθητών ωστόσο τράβηξε το σκάκι που είναι ζωγραφισμένο στο δάπεδο του υπόστεγου και η μεγάλη ζωγραφιά στον τοίχο που φιλοτέχνησε η καθηγήτρια των καλλιτεχνικών του σχολείου με τα παιδιά, αλλά και το πρόσφατα ανακαινισμένο ισόγειο σε προδιαγραφές ευρωπαϊκών σχολείων, με τα ελκυστικά χρώματα, τους καλαίσθητους χώρους αναμονής, τις γωνιές εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, αλλά και την ταπετσαρία με τις μωβ ορτανσίες στην οποία όλα επιθυμούν να φωτογραφηθούν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass