ΧΘΕΣ ΣΕ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Πρόλαβαν λάθος στις ΑΟΘ

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2016 2:15

 

Μια λάθος διατύπωση, σε θέμα που δόθηκε χθες στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), στο οποίο διαγωνίζονταν οι υποψήφιοι Γενικών Λυκείων, στις πανελλήνιες εξετάσεις, εντοπίστηκε έγκαιρα από τις Λυκειακές Επιτροπές, προλαβαίνοντας τυχόν μεγαλύτερα προβλήματα που θα μπορούσε να δημιουργήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μέρος του τέταρτου θέματος, των ΑΟΘ, στο οποίο διαπιστώθηκε το λάθος και άμεσα δρομολογήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, σε επαφή με την αρμόδια κεντρική επιτροπή στο Υπουργείο Παιδείας, ώστε να γίνει αναδιατύπωση ερωτήματος και να προχωρήσουν όλα ομαλά, μέσα στο πλαίσιο του προβλεπόμενου χρόνου των εξετάσεων, χωρίς να χρειαστεί να δοθεί παράταση.

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Ι. Καψάλης, δήλωσε πως όλα αυτά εξελίχθηκαν νωρίς τις πρωινές ώρες και τα θέματα στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, δόθηκαν μέχρι τις 9.15 π.μ. στους υποψηφίους.

Σχολιάζοντας τον βαθμό δυσκολίας των θεμάτων, στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, που κλήθηκαν να διαγωνιστούν οι υποψήφιοι, η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ), σχολιάζει: «Τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας προσομοίαζαν το επίπεδο δυσκολίας των τελευταίων πέντε ετών και ως συνέπεια ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής με βασικές υπολογιστικές και αναλυτικές ικανότητες μπορούσε να διεκδικήσει την άριστη επίδοση.

Ήταν σαφή και επιστημονικά διατυπωμένα καλύπτοντας ικανοποιητικό μέρος της ύλης. Οι υποψήφιοι μπορούσαν να αντλήσουν τις απαντήσεις των θεωρητικών ερωτημάτων με προφανή τρόπο από το σχολικό βιβλίο, ενώ στο πρακτικό κομμάτι των ασκήσεων μόνο ένα ερώτημα του 4ου θέματος, απαιτούσε μεγαλύτερη προσοχή και ενασχόληση.

Στο σύνολό τους, ωστόσο, οι ασκήσεις του 3ου και 4ου θέματος, αποτελούνταν από ζητήματα κλιμακούμενης δυσκολίας, που προσεγγίζονται με απλούς υπολογισμούς και εφαρμογή των τύπων του σχολικού βιβλίου».

Αντίστοιχα χθες, στις πανελλήνιες εξετάσεις διαγωνίστηκαν υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, στα εξής μαθήματα ειδικότητας: Κινητήρες αεροσκαφών II, Αρχές οργάνωσης και διοίκησης, Βοοτροφία – αιγοπροβατοτροφία.

Ακολουθούν:

ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ

Υποψήφιοι ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα :

-ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ

-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΨΥΞΗΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

-ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΑ

-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Υποψήφιοι ΓΕΛ με νέο σύστημα:

-ΒΙΟΛΟΓΙΑ Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

(Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡ/ΚΗΣ)

Υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ομάδα Β΄, με το παλιό σύστημα:

-ΒΙΟΛΟΓΙΑ (ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ)

- ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (ΤΕΧΝ/ΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡ/ΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)

-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ (ΤΕΧΝ/ΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡ/ΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass