ΜΕΤΑ: «Απαράδεκτη η εγκύκλιος για τις μεταβολές»

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2016 18:45

Η παράταξη ΜΕΤΑ Εκπαιδευτικών σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «με μια απαράδεκτη εγκύκλιο το Υπουργείο απαιτεί από τα ΠΥΣΔΕ / ΠΥΣΠΕ της χώρας να συνεδριάσουν και μέχρι τις 30/8 να ολοκληρώσουν τις υπηρεσιακές μεταβολές (τοποθετήσεις υπεράριθμων, διάθεση ΠΥΣΔΕ και αποσπασμένων), με βάση τα στοιχεία του myschool λαμβάνοντας υπόψη α και β ανάθεση . Στις 31/8 οι ΔΔΕ οφείλουν να δώσουν κενά και πλεονάσματα στις ΠΔΕ και στην 1/9 να γίνουν οι κοινές συνεδριάσεις ΠΥΣΔΕ/ ΠΥΣΠΕ για τη διαχείριση των κοινών ειδικοτήτων.

Δηλαδή , καλούνται οι Δ/ντές σχολικών μονάδων να παρανομήσουν καταχωρώντας στο myschool αναθέσεις και κατανομές μαθημάτων χωρίς απόφαση του συλλόγου διδασκόντων και μάλιστα βάζοντας πλασματική ανάληψη υπηρεσίας από τους καθηγητές, οι οποίοι θα παρουσιαστούν και θα αναλάβουν υπηρεσία την 1/9.

Δεύτερον καλούνται τα υπηρεσιακά συμβούλια να τοποθετήσουν συναδέλφους χωρίς να τους γνωστοποιηθούν κενά και χωρίς προηγούμενη αίτηση και επιλογή σχολείου. Ενδιαφέρουσα είναι επίσης και η οδηγία που δίνει στους ΔΔΕ , αν δεν συνεδριάσουν τα συμβούλια: να ενεργοποιήσουν το αντιδραστικότατο καθηκοντολόγιο και να κάνουν οι ίδιοι τις τοποθετήσεις που θα είναι προσωρινές και θα πρέπει να επικυρωθούν σε 2 μήνες από το ΠΥΣΔΕ.

Τι νοιάζει τον Υπουργό αν όλα γίνουν στο πόδι και μετά κληθούν τα ΠΥΣΔΕ να διευθετήσουν το "ρημαγμένο τοπίο"; Φτάνει που στις 11/9 θα πει "τα είχαμε όλα έτοιμα και ήταν όλοι στη θέση τους". Και μετά την κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ/ ΠΥΣΠΕ , σύμφωνα με την εγκύκλιο , στις 2/9 " όλοι οι πλεονάζοντες αποσπώνται με βάση τις κείμενες διατάξεις"!

Αλήθεια, τι σημαίνει αυτό; Μήπως ότι οι πλεονάζοντες θα δοθούν στην περιφέρεια και θα αποσπαστούν παρά τη θέλησή τους σε άλλο ΠΥΣΔΕ ή μήπως θα ενεργοποιηθεί ο ανενεργός νόμος Διαμαντοπούλου για υποχρεωτικές αποσπάσεις;

Καλούμε το υπουργείο να αποσύρει αμέσως αυτήν την εγκύκλιο και καλούμε τα υπηρεσιακά συμβούλια να μην συναινέσουν στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των συναδέλφων. Αν πράγματι η κυβέρνηση νοιαζόταν για την ποιότητα της δημόσιας παιδείας , θα έκανε μόνιμους διορισμούς και θα τερμάτιζε τη λιτότητα και στην παιδεία και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Αντί αυτών όμως προτιμά την υποταγή στους μνημονιακούς κόφτες και καταφεύγει σε αλχημείες , μεθοδεύσεις και τεχνάσματα χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Θα ήταν τουλάχιστον πιο σοφό να σεβαστεί την κοινή λογική, να κατανοήσει ότι όλα αυτά δεν μπορούν να εφαρμοστούν και να αφήσει τα υπηρεσιακά συμβούλια να κάνουν τη δουλειά τους ήρεμα και προπαντός με σεβασμό στα δικαιώματα των συναδέλφων που πρέπει να τοποθετηθούν , αφού γίνουν οι αναθέσεις και οι κατανομές από τους συλλόγους διδασκόντων, και αφού λάβουν γνώση των κενών και υποβάλουν αιτήσεις προτίμησης. Τόσο απλά...»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Στο μεταξύ οι «Παρεμβάσεις-Συνεργαζόμενοι» σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν πως «Κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα. Το Υπουργείο όχι απλά δεν κάνει διακοπές, αλλά ως οδοστρωτήρας σαρώνει και διαλύει κάθε εκπαιδευτική κατάκτηση. Δεν είναι απλά καινοφανές να γίνονται οι αποσπάσεις και οι τοποθετήσεις χωρίς τα πραγματικά δεδομένα (τμήματα ανά σχολείο) αλλά σηματοδοτεί την ανοιχτή αντιδραστική πια στάση του Υπουργείου απέναντι στους εκπαιδευτικούς και στο κίνημα.

Κάποιοι άλλοι αμέριμνα συνεχίζουν ακόμη μέσα στη ραστώνη του θέρους να σφυρίζουν αδιάφορα. Στη πρότασή μας για έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΛΜΕ τα μέλη του Δ.Σ των ΣΥΝΕΚ απάντησαν ότι είναι ακόμη σε διακοπές!»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass