Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΕ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ:

Αγαπήστε το σχολείο και τους δασκάλους και καλλιεργείστε τις ανθρώπινες σχέσεις

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2016 7:51 | Τελευταία ενημέρωση: 12 Σεπ 2016 15:14

Παραινέσεις και νουθεσίες του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου με μήνυμά του προς τους μαθητές των σχολείων, με αφορμή τη σημερινή πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς και τους αγιασμούς. Τους καλεί να αγαπήσουν το σχολείο και τους δασκάλους τους, καλλιεργώντας τις ανθρώπινες σχέσεις.

Το μήνυμα του κ. Ιγνατίου που θα αναγνωσθεί στα σχολεία είναι το εξής:

«Αγαπητά μου παιδιά,

Μ΄ αυτό τον Αγιασμό που τελέσαμε σήμερα στο σχολείο σας, αρχίζει μια νέα εκπαιδευτική χρονιά. Ενας μακρύς δρόμος, γεμάτος με κόπο και μόχθο, αλλά που είναι στεφανωμένος με πλούσια πνευματικά αγαθά. Εδώ σ΄ αυτό τον ιερό χώρο, στον χώρο του σχολείου σας, στην αίθουσα, στην αυλή, στα γραφεία, στους διαδρόμους και στα γυμναστήριά του, καλείσθε να ζήσετε μια χρονιά. Έναν ολόκληρο χρόνο απ΄ τα πρώτα κι όμορφα χρόνια της ζωής σας. Εδώ σ΄αυτό το στίβο θα ΄ρθετε αντιμέτωποι με τη γνώση. Τη γνώση πού ΄ναι αγαθό πολύτιμο και που ανήκει κυρίως στον άνθρωπο. Θ΄ ανοίγουν τα μάτια σας στη γνώση και θα νοιώθετε μια θεία ενδυνάμωση που δεν την είχατε ζήσει σ΄ αυτή τη διάσταση. Θα θυμάσθε ότι μέχρι χθες που ήσαστε μικροί ρωτούσατε τους γονείς σας για ό,τι δεν ξέρατε και αυτοί σας απεκάλυπταν με απλά λόγια, θεία μυστικά. Τώρα θα συναντήσετε τον δάσκαλο. Πρόσωπο θείο και ιερό που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη ζωή σας. Θα σας αποκαλύπτει τα μυστικά της θείας σοφίας. Ο άνθρωπος πλάστηκε απ΄ τον Τριαδικό Θεό με τις θείες ενέργειες που είναι άκτιστες. Μια απ΄ αυτές είναι η σοφοποιός ενέργεια που είναι δώρο του Θεού μόνο στον άνθρωπο. Καλείσθε λοιπόν από σήμερα να μεταλάβετε αυτού του μοναδικού αγαθού, της σοφίας. Εδώ σ΄ αυτό το σχολείο, δεν θα μάθετε μόνο "θύραθεν" γνώσεις. Δεν θα πάρετε δηλαδή μόνο γνώσεις για την εδώ ζωή, αλλά και για την αιωνιότητα, αφού σε κάθε γνώση εμπεριέχεται ο ίδιος ο Θεός. Γι΄ αυτό κι η αληθινή γνώση είναι θεογνωσία. Εμείς που ευλογήσαμε σήμερα την έναρξη των μαθημάτων σας, παρακαλούμε για Σας, μαζί  με τους γονείς σας και τους διδασκάλους σας, τον Θεό των γνώσεων, τον Κύριο μας Ιησού Χριστό, να σας φωτίζη ν΄ αγαπήσετε τα γράμματα ν΄ αγαπήσετε τα μαθήματά σας, τα οποία είναι ικανά  να σας ισχυροποιήσουν, να σας εξυψώσουν, να σας αναδείξουν. Σας παρακαλούμε ν΄ αγαπήσετε το Σχολείο σας και τους διδασκάλους σας για να αρχίσετε να καλλιεργείσθε στις ανθρώπινες σχέσεις, ν΄ αγαπήσετε τη γλυκειά μας πατρίδα, που εδόξασε τη γνώση και που φώτισε μ΄ αυτήν κι άλλους λαούς. Ν΄ αγαπήσετε την Πίστι μας την Αγία, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό και την Αγία Του εκκλησία. Κι αυτό να το καλλιεργείτε με ακρίβεια κι επιμέλεια, να συνεχίσετε κι εσείς να προβάλλετε, την υπεροχή της αθάνατης φυλής μας και της Αγίας μας Ορθοδόξου Πίστεως. Με την ευχή να προκόψετε όλοι σας και να περάσετε μια όμορφη σχολική χρονιά».

Σας ευλογώ με αγάπη πολλή

Ο Μητροπολίτης σας

Ο Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass