«Εκπαιδευτική Βάση» στη Λέσβο από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2016 15:14

Εκπαιδευτική βάση στη Λέσβο δημιουργεί το Πανεπιστήμιο Γεωεπιστημών του Πεκίνου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου.

Η Σχολή Επιστημών της Γης και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Γεωεπιστημών του Πεκίνου σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου δημιουργεί στη Λέσβο την πρώτη εκπαιδευτική βάση στην Ευρώπη για την εκπαίδευση πεδίου των φοιτητών της Σχολής σε θέματα γεωλογικής δομής και εξέλιξης της Ανατολικής Μεσογείου, χαρτογράφησης, ηφαιστειότητας, ενεργών ρηγμάτων και σεισμικής επικινδυνότητας, ανάδειξης γεω-μνημείων και δημιουργίας γεωπάρκων.

Ας σημειωθεί ότι τα δύο Πανεπιστήμια υπέγραψαν τον Ιούλιο του 2015 μνημόνιο συνεργασίας που προβλέπει την ευρεία συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας. Η συνεργασία έχει ήδη φέρει τα πρώτα αποτελέσματα με την οργάνωση από κοινού σύντομου προγράμματος εκπαίδευσης με θέμα την διαχείριση Γεωπάρκων τον Ιανουάριο του 2016 στο Πεκίνο και την συμμετοχή του καθηγητή Zhang Jianping στο Διεθνές Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων του Πανεπιστημίου Αιγαίου τον περασμένο Ιούνιο στη Μυτιλήνη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass