ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΡΟΦΕΙΑ

Παιδική Στέγη Λάρισας: Ζεστή αγκαλιά για τα παιδιά

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2016 11:41

Σε μια όμορφη μονοκατοικία στο κέντρο της Λάρισας, περιτριγυρισμένη από έναν ολάνθιστο κήπο, η Παιδική Στέγη Λάρισας είναι ένας πρότυπος παιδικός σταθμός- νηπιαγωγείο που από το 1946 προσφέρει μια ζεστή αγκαλιά και δεκάδες δημιουργικές δραστηριότητες σε παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών, αποτελώντας ένα ζωντανό εκπαιδευτικό κύτταρο στο κέντρο της πόλης.

Σε αντίθεση με πιο σύγχρονους παιδικούς σταθμούς, η Παιδική Στέγη μπορεί να μην συναγωνίζεται σε επίπεδο design, ξεχωρίζει όμως για πλήθος άλλων χαρακτηριστικών όπως για παράδειγμα οι 4 μόνιμες νηπιαγωγοί, που διασφαλίζουν στα παιδιά προσχολικής ηλικίας συνέχεια και σταθερότητα, ό,τι πιο σημαντικό δηλαδή για τη συναισθηματική τους ασφάλεια. Οι αίθουσες είναι ευρύχωρες και φωτεινές, με μεγάλα παράθυρα που βλέπουν στους δύο κήπους 1100 τ.μ. με παιδική χαρά και φυσική σκίαση από καταπράσινα δέντρα. Στους τοίχους δεκάδες ζωγραφιές, κατασκευές, ποιήματα και φωτογραφίες μαρτυρούν τις καθημερινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν οι μαθητές.

Όπως μάλιστα επισημαίνει η πρόεδρος του 15μελούς διοικητικού συμβουλίου (η Παιδική Μέριμνα είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου) κ. Αγγελική Σιτρά, η μακρόχρονη πορεία του παιδικού σταθμού, η οποία είναι άμεσα συνυφασμένη με την ιστορία της Λάρισας, οδήγησε στη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού προγράμματος με έμφαση στην πόλη, τα μουσεία της, τους χώρους πολιτισμού και άλλα σημεία ενδιαφέροντος τα οποία οι μαθητές επισκέπτονται στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Το πρόγραμμα ακολουθεί όλες τις κατευθύνσεις του Διαθεματικού Ενιαίου Πλαισίου Προγραμμάτων Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας και είναι κατάλληλα διαμορφωμένο σύμφωνα με τις ηλικιακές και συναισθηματικές ανάγκες του κάθε παιδιού με στόχο τη γλωσσική, νοητική, ψυχοκινητική και κοινωνική ανάπτυξή του.

Παράλληλα, υπάρχει στενή συνεργασία με παιδίατρους οι οποίοι επισκέπτονται τη Στέγη δύο φορές τον μήνα και παρακολουθούν τα παιδιά, αλλά και με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας στο πλαίσιο του οποίου εθελοντές οδοντίατροι υλοποιούν πρόγραμμα αγωγής στοματικής υγιεινής για 5η συνεχή χρονιά. Επίσης υπάρχει συνεργασία με λογοθεραπεύτρια και παιδοψυχολόγο, ενώ σημαντική είναι και η Σχολή Γονέων .

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο ως πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, μουσική προπαιδεία από μουσικό και επαφή-εξοικείωση των μικρών μαθητών με την αγγλική και γαλλική γλώσσα μέσα από σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων .

Σε ό,τι αφορά τα τροφεία η διευθύντρια της Στέγης κ. Βάσω Πατσαβούδη υπογραμμίζει ότι μπορούν να καλυφθούν μέσω του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2016 – 2017, ενώ, απευθυνόμενη σε εκείνους που φέτος δεν κατάφεραν να ενταχθούν σε αυτό, σημειώνει ότι το κόστος τους είναι χαμηλό, δίνοντας τη δυνατότητα σε οικογένειες κάθε βιοτικού επιπέδου να προσφέρουν στα παιδιά τους, εκπαίδευση και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Ο παιδικός σταθμός λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, προσφέροντας στα παιδιά πρόγευμα και μεσημεριανό γεύμα που ετοιμάζονται καθημερινά στην κουζίνα του σχολείου με επιλεγμένα φρέσκα υλικά και αυστηρούς κανόνες υγιεινής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass