ΣΕ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ετοιμάζονται για …βουτιές μαθητές των σχολείων

* Διευθετούνται και τα τελευταία θέματα οργάνωσης, από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2016 10:40

Της Λένας Κισσάβου

Μαθητές της τρίτης τάξης, των δημοτικών σχολείων της Λάρισας, αρχίζουν να ετοιμάζουν τα μαγιό τους, τις σαγιονάρες και τα μπουρνούζια τους, για ..βουτιές στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ.

Σε δεκαπέντε ημέρες, σύμφωνα με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας, κ. Σωτήρη Βούλγαρη, θα ξεκινήσει η εφαρμογή του προγράμματος κολύμβησης του υπουργείου Παιδείας, για τους μαθητές των σχολείων της πόλης, για πρώτη φορά, στα χρονικά της σχολικής ζωής στη χώρα μας.

Ήδη έχει γίνει η ανάλογη προετοιμασία της πρόσληψης γυμναστών, που θα απασχοληθούν και μόνο με το αντικείμενο διδασκαλίας της κολύμβησης, ενώ αυτές τις μέρες, όπως υποστήριξε στην «Ε», ο κ. Βούλγαρης, διευθετούνται και τα τελευταία οργανωτικά θέματα της υλοποίησης του προγράμματος, που αφορούν στη μετακίνηση των μαθητών, στους συνοδούς τους και στον εξοπλισμό που θα χρειαστούν.

Ειδικότερα τρεις γυμναστές, με ειδικότητα στην κολύμβηση ή στα λοιπά αθλήματα του υγρού στίβου, θα βρίσκονται στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ, να υποδέχονται και να διδάσκουν τα παιδιά, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει οριστικοποιηθεί αντίστοιχα ποιος θα είναι ο ακριβής αριθμός των μαθητών, που θα συμμετάσχουν σε αυτό, καθώς δεν έχουν παραδοθεί ακόμη οι σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις στους γονείς, που θα κληθούν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για τη συμμετοχή των παιδιών τους και να επισημάνουν αν υπάρχουν κάποια ειδικά προβλήματα υγείας, που δεν επιτρέπουν μια τέτοια δραστηριότητα.

Το μάθημα της κολύμβησης προβλέπεται να είναι ωριαίο, αλλά όπως τονίζει ο κ. Βούλγαρης, αναφερόμενος στη διάρκειά του, θα χρειαστεί να υπάρχουν στη διάθεση των μαθητών δύο ώρες στην ουσία, αν προσμετρηθεί και ο χρόνος που θα χρειαστεί για τη μετακίνησή τους.

Συνοδοί των παιδιών, θα είναι οι γυμναστές των σχολείων αντίστοιχα, που θα συμμετάσχουν, οι οποίοι θα επωμιστούν και το βάρος της ευθύνης της προετοιμασίας των μαθητών πριν και μετά την πισίνα. Θα διδάσκεται πρωϊνές, ώρες, αφού το μάθημα εντάσσεται στο διδακτικό πρόγραμμα του σχολείου.

Όσο αφορά στον εξοπλισμό που θα χρειαστούν οι μαθητές για την κολύμβηση και συγκεκριμένα, μαγιό, σαγιονάρες, μπουρνούζια, σάκους μεταφοράς τους κ.ά., ο κ. Βούλγαρης επισημαίνει πως δεν έχει προβλεφθεί ειδικό κονδύλι για την προμήθειά του και ως εκ τούτου θα το επιβαρυνθεί ο καθένας για το παιδί του.

Οι γυμναστές που προσελήφθησαν για να διδάξουν το μάθημα, σύμφωνα και με τη σχετική υπουργική απόφαση, αναφέρεται ότι:

«α. το ωράριο απασχόλησής τους θα είναι πλήρες εργασιακό ωράριο καθημερινά,

β. η διάθεσή τους στο κολυμβητήριο θα ισχύσει μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

γ. σε κάθε κολυμβητήριο θα αποσταλούν τρείς εκπαιδευτικοί με υποχρέωση την ενεργητική τους συμμετοχή μέσα στην πισίνα μαζί με τα παιδιά.

δ. σε περίπτωση μη διεξαγωγής του μαθήματος για κάποιο διάστημα λόγω ιδιαιτέρων καιρικών ή άλλων συνθηκών, θα απασχολούνται στις Ομάδες Φυσικής Αγωγής. Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί θα παραμείνουν στις σχολικές μονάδες μέχρι την έναρξη της διάθεσής τους». 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass