«ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» ΛΑΡΙΣΑΣ

Εξήντα μαθητές στο κοινωνικό φροντιστήριο

* Έλλειψη μαθηματικών για εθελοντική διδασκαλία

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2016 7:31

Ξεκίνησαν τα μαθήματα στο κοινωνικό φροντιστήριο των «Ενεργών Πολιτών» Λάρισας, με εξήντα μαθητές γυμνασίου και λυκείου, που απευθύνθηκαν σε αυτό για διδακτική στήριξη.

Τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν και αποτελούν σημαντική βοήθεια για τις οικογένειες που έχουν οικονομικά προβλήματα να αντεπεξέλθουν στη στήριξη των παιδιών τους για ενισχυτική διδασκαλία, στα μαθήματα του σχολείου τους.

Πραγματοποιούνται σε αίθουσες της «Στέγης Αλληλεγγύης», των «Ενεργών Πολιτών» Λάρισας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μανδηλαρά και Παναγούλη, στο νεοκλασικό κτίσμα, το οποίο προσφέρθηκε από τον ιδιοκτήτη του για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων που αναπτύσσουν τα μέλη τους.

Από την αρχή της λειτουργίας του, το κοινωνικό φροντιστήριο, αποδείχθηκε σωτήριο για πολλά παιδιά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των επιδόσεών τους στο σχολείο και οι εθελοντές εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε αυτό, κατάφεραν να μεταδώσουν τη γνώση με επιτυχία και να βοηθήσουν τους μαθητές που είχαν ανάγκη.

Τη νέα σχολική χρονιά όμως, το έργο των «Ενεργών Πολιτών» να στηρίξουν τον μαθητόκοσμο της Λάρισας, ξεκινά με δυσκολίες, καθώς παρουσιάστηκαν μεγάλες ανάγκες μαθητών για στήριξη στα μαθηματικά, τις οποίες δεν μπορεί να καλύψει ο αριθμός των εθελοντών μαθηματικών, που έχουν προσφερθεί να συμβάλουν σε αυτή τη δράση.

Έτσι οι «Ενεργοί Πολίτες» απευθύνουν πρόσκληση, ειδικά σε μαθηματικούς, να στηρίξουν την προσπάθειά τους και να δηλώσουν ενδιαφέρον να βοηθήσουν μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις μεσημεριανές ώρες (3.30 -9 μ.μ.) και κάθε Σάββατο τις πρωινές ώρες.

Τα περισσότερα παιδιά που συμμετέχουν στα τμήματα, είναι των οικογενειών που στηρίζουν οι "Ενεργοί Πολίτες", ενώ πέρυσι στα τμήματα εντάχθηκαν και τριάντα παιδιά που στηρίζονται από τις κοινωνικές δομές του Δήμου Λαρισαίων.

Να σημειωθεί ότι όσοι επιθυμούν να συμβάλουν σε αυτό το έργο, μπορούν να προσφέρουν σχολικά βοηθήματα, για να τα χρησιμοποιήσουν οι μαθητές του κοινωνικού φροντιστηρίου, τα οποία θα παραμένουν στη βιβλιοθήκη των «Ενεργών Πολιτών», στη «Στέγη Αλληλεγγύης», για τις ανάγκες μαθητών κάθε χρονιάς.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass