Ζητούν δασκάλους και… μικρογεύματα!

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2016 12:32

Της Λένας Κισσάβου

«Λείπουν 29 δάσκαλοι για παράλληλη στήριξη στα δημοτικά σχολεία της Λάρισας, 2 νηπιαγωγοί για παράλληλη στήριξη, 9 δάσκαλοι για τμήματα ένταξης, ενώ το Ειδικό σχολείο (ΔΑΔ) της Λάρισας, ουσιαστικά

υπολειτουργεί, αφού από τα 18 παιδιά του σχολείου παρακολουθούν σε καθημερινή βάση εκ περιτροπής τα 12 λόγω έλλειψης προσωπικού», κατέθεσαν χθες, γονείς μαθητών σχολείων του δήμου Λάρισας, στον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Σωτήρη Βούλγαρη, ζητώντας να καλυφθούν τα κενά, αλλά και να διευθετήσει άμεσα μια σειρά προβλημάτων στη λειτουργία των σχολείων.

Ειδικότερα σε συνάντηση που είχαν χθες, μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του Δήμου Λάρισας, με τον κ. Βούλγαρη, στο γραφείο του, παρουσίασαν τα προβλήματα που κατέγραψαν γονείς μαθητών της Λάρισας, σε πρόσφατη σύσκεψή τους, όσο αφορά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και υπέβαλαν τα αιτήματά τους, ζητώντας άμεσα λύσεις από τη διεύθυνση.

Αναλυτικά η Ένωση Γονέων κατέθεσε υπόμνημα με τα εξής προβλήματα -αιτήματα:

«-Την άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών σε δασκάλους , νηπιαγωγούς και ειδικότητες, με μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Ιδιαίτερη βαρύτητα να δοθεί στην Ειδική Αγωγή όπου τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού είναι τεράστια. (Αυτή τη στιγμή λείπουν 29 δάσκαλοι για Παράλληλη Στήριξη, 2 νηπιαγωγοί για Παράλληλη Στήριξη, 9 δάσκαλοι για Τμήματα Eνταξης ενώ το Ειδικό σχολείο ΔΑΔ ουσιαστικά υπολειτουργεί αφού από τα 18 παιδιά του σχολείου να παρακολουθούν σε καθημερινή βάση εκ περιτροπής τα 12 λόγω έλλειψης προσωπικού). Ενώ ακόμη λείπουν, 5 εκπαιδευτικοί γερμανικών με αποτέλεσμα μαθητές που έχουν επιλέξει τη γερμανική ως ξένη γλώσσα να μην τη διδάσκονται, όπως λείπουν και εκπαιδευτικοί θεατρικής αγωγής και καλλιτεχνικών.

-Να λειτουργήσει η πρωινή ζώνη, στο ολοήμερο νηπιαγωγείο και δημοτικό, χωρίς τις προϋποθέσεις που βάζει το υπουργείο για ελάχιστο αριθμό μαθητών (10 και 14 μαθητές αντίστοιχα).

Το ωράριο λειτουργίας των νηπιαγωγείων είναι έντονη αιτία καθημερινών λογομαχιών μεταξύ γονιών-εκπαιδευτικών (νηπιαγωγών, δασκάλων), κυρίως στις περιπτώσεις συστεγαζόμενων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων.

Να διαμορφωθεί το ωράριο λειτουργίας των νηπιαγωγείων ώστε να διευκολύνονται οι γονείς που έχουν παιδιά και στο δημοτικό

-Δωρεάν μεταφορά των παιδιών της Γ΄ τάξης, από και προς το κολυμβητήριο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το μάθημα της κολύμβησης, όπως και προσφορά του απαραίτητου εξοπλισμού.

-20 μαθητές ανά τμήμα,(15 σε Α-Β δημοτικού και νηπιαγωγείου)

-Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών, των εκπαιδευτικών ή των συλλόγων για πληρωμή λειτουργικών εξόδων των σχολείων.

Οι νηπιαγωγοί ζητάνε μεγάλο χρηματικό ποσό για την αγορά υλικών από τους γονείς, που μπορεί να είναι άνεργοι, χαμηλόμισθοι, κ.λ.π.

-Να υπάρχει σταθερός δάσκαλος στο ολοήμερο και όχι ό,τι «περισσεύει» σε ώρες από το πρωινό ωράριο.

-Δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς το σχολείο τους.

ΥΓΕΙΑ-ΑΝΤΙΦΥΜΑΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

-Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όλων των μαθητών, ανεξάρτητα από φορέα ασφάλισης.

Οι γονείς αναγκάζονται να πληρώνουν στον ιδιώτη γιατρό, κόστος επίσκεψης για να πάρουν το πιστοποιητικό υγείας του παιδιού τους που χρειάζεται για το σχολείο, καθώς το ραντεβού με παιδίατρο στα κρατικά νοσοκομεία, το παραθέτουν για διάστημα από δύο έως και έξι μήνες!

-Να εξασφαλιστούν κινητές μονάδες υγείας, για τον εμβολιασμό όλων των μαθητών και τα πιστοποιητικά υγείας(δεν έχουν γίνει εμβολιασμοί εδώ και 3 χρόνια στους μαθητές των σχολείων της πόλης).

-Να εξασφαλιστεί κονδύλι για την παροχή ενός γεύματος με ευθύνη του κράτους σε όλους τους μαθητές. Κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που έχουν ανάγκη από ένα μικρογεύμα».

Ο κ. Βούλγαρης δέχθηκε ότι υπάρχουν κενά σε εκπαιδευτικούς και ενημέρωσε ότι τα έχει γνωστοποιήσει στο υπουργείο Παιδείας και ότι περιμένει προσλήψεις αναπληρωτών για να καλυφθούν.

Επίσης υποστήριξε, ότι έχει ενημερώσει το υπουργείο Παιδείας για το πρόβλημα που δημιουργείται από τις διαφορετικές ώρες έναρξης και λήξης των μαθημάτων σε δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Για τα ζητήματα της υποχρηματοδότησης των σχολείων και των εμβολίων παρέπεμψε στο Δήμο Λάρισας και στο αρμόδιο υπουργείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass