ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΛΟ

Θέμα ημερών σχολεία για προσφυγόπουλα στη Λάρισα

* Ολοκληρώθηκε η πρόσληψη εκπαιδευτικών * Επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών για θέματα προσφύγων σε Λάρισα, Τύρναβο και Ελασσόνα

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2017 14:52

Ολοκληρώθηκαν οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα διδάξουν στα προσφυγόπουλα σε σχολεία της Λάρισας, και αυτή την περίοδο δρομολογούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την έναρξη των μαθημάτων το συντομότερο.

Χθες, ξεκίνησαν τα μαθήματα σε προσφυγόπουλα στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα σε αίθουσες του 25ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης, ενώ σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με την περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου, ξεκινούν και τα μαθήματα σε προσφυγόπουλα στον Βόλο και συγκεκριμένα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας και στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου.

Να σημειωθεί ότι τα σχολεία της Λάρισας που έχουν επιλεγεί να φιλοξενήσουν τάξεις διδασκαλίας προσφυγόπουλων, είναι τα εξής:

7ο, 26ο και 30ό Δημοτικά Σχολεία Λάρισας, Δημοτικά Σχολεία Τερψιθέας και Κοιλάδας, καθώς και το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας, για τα παιδιά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Να σημειωθεί ότι στη Λάρισα, στην Ελασσόνα και στον Τύρναβο, θα πραγματοποιηθούν επιμορφωτικά σεμινάρια που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και αφορούν σε θέματα προσφύγων.

Εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο «Κι αν ήσουν εσύ;», που υλοποιείται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας, με τη συνεργασία του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.) και του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Το θέμα τους είναι: «Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης

για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων» και

οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να τα παρακολουθήσουν, θα πρέπει να υποβάλλουν δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και σήμερα Τετάρτη (18 Ιανουαρίου).

Στη Λάρισα, το σεμινάριο θα γίνει στις 20, 21, 22 Ιανουαρίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, (αίθουσα εκδηλώσεων, Ηπείρου 34).

Στην Ελασσόνα, την Κυριακή 5/2/2017, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου-Ελασσόνας (ώρες 10:00-18:00).

Στον Τύρναβο, την Κυριακή 12/2/2017, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου (ώρες 10:00-18:00).

Σύμφωνα με την υπεύθυνη σχολική σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας: «Το σεμινάριο γίνεται με βάση το εκπαιδευτικό υλικό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας («Δραστηριότητες βιωματικής μάθησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των προσφύγων, «Περάσματα», «Δεν είναι μόνο αριθμοί») καθώς και το εκπαιδευτικό υλικό του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση («Εσύ όπως κι Εγώ», «Μονόλογοι από το Αιγαίο» κ.ά.)

Θα συμμετέχουν ανά σεμινάριο τριάντα εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δέκα υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων, σχολικοί σύμβουλοι, εμψυχωτές νεανικών ομάδων και φοιτητές.

Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν ανάλογα προγράμματα και δεν έχουν μεγάλη εμπειρία σε τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος.

Το σεμινάριο στοχεύει:

α) στην ευαισθητοποίηση σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων γενικότερα και δικαιωμάτων των προσφύγων ειδικότερα,

β) στην εξοικείωση με τη χρήση τεχνικών θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος, που μπορούν να αξιοποιηθούν στον σχεδιασμό προγραμμάτων ή μαθημάτων με ανάλογη θεματολογία,

γ) στην παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού διαφόρων φορέων που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα,

δ) στην ενημέρωση για τις εκπαιδευτικές και γενικότερες δράσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και των άλλων συνεργαζόμενων φορέων.

Είναι βιωματικό, έχει τη μορφή θεατρικού εργαστηρίου, περιλαμβάνει ασκήσεις, παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια ρόλων και άλλες δραστηριότητες και χτίζεται βήμα-βήμα».

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass