ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ:

Η υποκρισία της «θεματικής εβδομάδας» και στο βάθος η αυτοαξιολόγηση

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2017 9:20

Στο θέμα της «θεματικής εβδομάδας» αναφέρεται με ανακοίνωσή της και η παράταξη των Παρεμβάσεων – Συνεργαζόμενων.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «μια ακόμη «καινοτόμα ιδέα» του υπουργείου και του Ι.Ε.Π. που καλούνται να υλοποιήσουν υποχρεωτικά τα Γυμνάσια της χώρας είναι ο θεσμός της «θεματικής εβδομάδας»! στις ενότητες: α) διατροφή και ποιότητα ζωής β) πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων γ)έμφυλες ταυτότητες.

Η εγκύκλιος στις 23/12/ (εξ. επείγον!!!) υποχρεώνει τα σχολεία να καταθέσουν πρόγραμμα δράσεων ως τις 3 Φεβρουαρίου. Φορτώνει στις πλάτες των συλλόγων διδασκόντων πρόσθετα γραφειοκρατικά και διοικητικά καθήκοντα σε βάρος του παιδαγωγικού και διδακτικού έργου τους, νέες τροποποιήσεις στα ωρολόγια προγράμματα σε μία σχολική χρονιά που το μόνιμο και σταθερό προσωπικό μειώνεται ακόμη περισσότερο στο σχολείο. Περιφρονεί τον προγραμματισμό των Συλλόγων Διδασκόντων, που έχουν ήδη κάνει, σε προγράμματα και εκπαιδευτικές δράσεις από την αρχή της σχολικής χρονιάς με βάση τις παιδαγωγικές ανάγκες του κάθε σχολείου. Στην πραγματικότητα η θεματική εβδομάδα παραβιάζει πολλαπλά το ωράριο των εκπαιδευτικών π.χ. οι δράσεις που απευθύνονται στην τοπική κοινωνία θα πραγματοποιηθούν κατά κύριο λόγο εκτός ωραρίου σχολείου.

Η σχετική εγκύκλιος έχει όλο το «πακέτο»: υποχρεωτική συμμετοχή εκπαιδευτικών, ομάδα συντονισμού, φόρμα συμπλήρωσης σχεδίου υλοποίησης, φόρμα υποβολής στο ΙΕΠ για αποτίμηση υλοποίησης. Καταναγκασμός δηλαδή, γραφειοκρατικοποίηση, εντατικοποίηση της εργασίας, τυποποίηση, μετρήσιμα αποτελέσματα, δείκτες, ελεγχόμενο πλαίσιο, αναστάτωση του ωρολογίου προγράμματος κ.λ.π. Όλα αυτά δείχνουν ξεκάθαρα την πρόθεση του Υπ. Παιδείας να κατοχυρώσει βήματα στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών.

Να θυμίσουμε επίσης, ότι το Υπουργείο Παιδείας για να πετύχει την εξοικονόμηση προσωπικού υλοποιώντας τις μνημονιακές επιταγές, φρόντισε να μειώσει τις ώρες της Βιολογίας και της Οικιακής Οικονομίας - καθ΄ ύλην σχετικών μαθημάτων- και να αφαιρέσει τη δίωρη μείωση ωραρίου σε όσους υλοποιούσαν διάφορα προγράμματα, με αποτέλεσμα απλήρωτες ώρες υπερωριακής εργασίας.

Για όλα τα πιο πάνω καλούμε:

- το Υπουργείο να ανακαλέσει την εγκύκλιο για τις λεγόμενες «θεματικές εβδομάδες».

- τους Συλλόγους Διδασκόντων στα Γυμνάσια να μην προχωρήσουν στην εφαρμογή της εγκυκλίου.

- Την ΟΛΜΕ να καλύψει συνδικαλιστικά όσους Συλλόγους αποφασίσουν να μην υλοποιήσουν τη Θεματική εβδομάδα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass