ΑΠΑΝΤΟΥΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Η αλήθεια για την τοποθέτηση διευθυντή στο 14ο Λύκειο»

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2017 11:50

Ο πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ κ. Ιωάννης Καψάλης και τα τακτικά μέλη κ. Δημήτριος Γεωργούσης και κ. Αικατερίνη Κοθρά απαντώντας σε ανακοίνωση των κ.κ. Κοντελέ και Ρεμπάπη (τακτικού αιρετού και αναπληρωματικού μέλους του ΠΥΣΔΕ Λάρισας), που αφορούσε στην τοποθέτηση διευθυντή στο 14ο Λύκειο Λάρισας, αναφέρουν με επιστολή τους στην «Ε»:

«Στο φύλλο της Ελευθερίας της 15-2-2017 υπήρχε δημοσίευση με τίτλο «Τοποθέτησαν διευθυντή χωρίς τη γνώμη των καθηγητών». Το δημοσίευμα αυτό προκλήθηκε όπως αναφέρεται από σχετική ανακοίνωση των κ. Κοντελέ και Ρεμπάπη (τακτικού αιρετού και αναπληρωματικού μέλους του ΠΥΣΔΕ Λάρισας).

Για την αποκατάσταση της αλήθειας θα πρέπει να ειπωθεί ότι ο κ. Κοντελές ξεκινά την «ιστορία» τοποθέτησης Διευθυντή του 14ου Λυκείου Λάρισας από τη μέση και όχι από την αρχή.

Στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου και πριν ακόμα γνωστοποιηθούν οι υποψήφιοι διευθυντές του 14ου Λυκείου ήταν αυτός μαζί με τον δεύτερο αιρετό τον κ. Κοντσιώτη που αντέδρασαν (για διαφορετικούς λόγους ο καθένας) στην πρόταση του κ. Γεωργούση, οι διδάσκοντες του 14ου Λυκείου να εκφράσουν τη γνώμη τους για τον διευθυντή τους, εφόσον το επιθυμούν.

Αποτέλεσμα της αντίδρασης αυτής των αιρετών, ήταν η απόσυρση της προηγούμενης πρότασης (προκειμένου το ΠΥΣΔΕ κατ’ επιλογή μας να πορεύεται συναινετικά και με σεβασμό στη θέληση των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών). Εν τέλει ομόφωνα αποφασίστηκε η τοποθέτηση αναπληρωτή διευθυντή να γίνει με μία, αποδεκτή απ’ όλα τα μέλη του οργάνου, διαδικασία, σύμφωνα με τον ν. 1566/85.

Μετά τη γνωστοποίηση των υποψηφιοτήτων ο κ. Κοντελές υπαναχώρησε από την αρχική ομόφωνη δέσμευση. Ως συνέπεια της υπαναχώρησης αυτής και μη τήρησης της προηγούμενης δέσμευσης, επανήλθαμε με την πρόταση του κ. Γεωργούση και, όντως, εντέλει απευθυνθήκαμε στους διδάσκοντες του 14ου Λυκείου, πρόταση που αυτή τη φορά αποδέχτηκε και ο κ. Κοντελές. Για δικούς τους λόγους οι εκπαιδευτικοί του 14ου Λυκείου, σύμφωνα με έγγραφο, αλλά και με την προφορική ενημέρωση που η προεδρεύουσα της συνεδρίασης έκανε στο Συμβούλιο, δεν κατέστη δυνατό να καταλήξουν σε μια πρόταση προς το ΠΥΣΔΕ. Αυτή είναι ολόκληρη η αλήθεια και όχι η βολική για τον κ. Κοντελέ εκδοχή της.

Μέχρι και σήμερα πορευθήκαμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με σεβασμό στη γνώμη και στη θέληση των συλλόγων των εκπαιδευτικών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass