ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Λίγο πριν τη μεγάλη μάχη

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2017 21:30

Έναν μήνα πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων η αγωνία των υποψηφίων έχει ανέβει στα ύψη. Ο Σύλλογος Μαθηματικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας διοργάνωσε, χθες, ημερίδα στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας με θέμα «Πώς και τι θα σκεφτώ: χρήσιμες συμβουλές για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις». Η ημερίδα απευθυνόταν σε μαθηματικούς, μαθητές – υποψηφίους για τις πανελλαδικές εξετάσεις στα μαθηματικά και στους γονείς τους.

Η εκδήλωση όπως είπε ο σχολικός σύμβουλος Μαθηματικών Θανάσης Τσώνης απευθύνεται προς τους καθηγητές και τους μαθητές, «για τον μέτριο, τον σπουδαίο και εμπνευστή δάσκαλο και για τον αποφασιστικό μαθητή». Ο μαθηματικός Γιώργος Νάτσιος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι «οι μαθητές θα πρέπει να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας στον χρόνο που απομένει μέχρι την ημέρα των εξετάσεων», δίνοντας συγχρόνως συμβουλές για τον τρόπο που θα πρέπει να διαβάσουν «να μελετήσουν τα βασικά θεωρήματα, το πώς και πού χρησιμοποιούνται. Στην επανάληψη να περάσουν επί τροχάδην όλες τις ασκήσεις του βιβλίου χωρίς βοήθεια, έτσι ώστε να διαπιστώσουν αν το υπόβαθρο είναι “στέρεο”».

Το πόσες ώρες θα διαβάζει κανείς κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου εξαρτάται από τον καθένα. Η προετοιμασία των προηγούμενων εβδομάδων είναι η βάση για μια καλή αρχή στις γραπτές εξετάσεις. Ωστόσο, όπως τονίζουν οι ειδικοί, η ώρα των εξετάσεων είναι η πιο κρίσιμη στιγμή, για αυτό και υπάρχουν «χρυσοί» κανόνες για να φτάσουν πιο κοντά στο άριστα.

Αυτός είναι και ο λόγος που συνιστούν στους υποψηφίους να αποφεύγουν να διαβάζουν από την αρχή όλα τα θέματα. Για τη διαχείριση του άγχους στις πανελλαδικές εξετάσεις, πώς δηλαδή να διαχειριστούν το γραπτό και τον εαυτό τους την ώρα της εξέτασης μίλησε στους υποψηφίους η ψυχολόγος Δήμητρα Παπαστεργίου. Αναλυτικά η κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στους παράγοντες της επιτυχίας, στην προσέγγιση του γραπτού, στη διαχείριση εαυτού, στη διατροφή, στο στρες και τις τοξικές σκέψεις, στο μηχανογραφικό, τονίζοντας ότι οι μαθητές θα πρέπει «να αποφύγουν τη σύγκριση και να μην φοβούνται ενδεχόμενη αποτυχία. Ο καθένας θα πρέπει να εστιάζει στον εαυτό του».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν για την προσφορά τους οι μαθηματικοί Δημήτρης Αγγελουσόπουλος και Γιάννη Χορταριάς. Ο κ. Νάτσιος χαρακτήρισε τον Δημήτρη Αγγελουσόπουλο ζωντανό θρύλο στα μαθηματικά «υπήρξε αυτός που έφερε έναν νέο τρόπο προσέγγισης των μαθηματικών. Δεν ακολουθούσε συνταγές ήταν αυτός που μαχόταν στον πίνακα». Τον Γιάννη Χορταριά χαρακτήρισε κόσμημα του δημόσιου σχολείου, «επί χρόνια υπήρξε επόπτης στα μαθηματικά φτιάχνοντας το βαθμολογικό κέντρο και η προσπάθειά του συνεχίζεται με επιτυχία».

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass