ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ERASMUS ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΜΕΝΙΟΥ

Παράσταση στο Β’ Αρχαίο Θέατρο

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2017 9:40

Κατά τη διετία 2015-2017 το Γυμνάσιο-Λύκειο Αρμενίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ υλοποίησε πρόγραμμα με τον τίτλο “Sil’Orestiem’étaitcontée («Αν κάποιος μου διηγούνταν την Ορέστεια») σε συνεργασία με τα σχολεία: το Liceo Classico του Agropοli από την Ιταλία, το Athennee Royal του Thuin από το Βέλγιο και το Γυμνάσιο Μυγδονίας.

Το πρόγραμμα αυτό της Ε.Ε. έχει ως στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των σχολείων της Ευρώπης. Έτσι, επί 2 χρόνια τα 4 σχολεία συνεργάστηκαν στενά και έφεραν εις πέρας μια σειρά από δραστηριότητες (παρουσιάσεις, ταινίες, κείμενα) που είχαν ως στόχο την προώθηση του δημοκρατικού ιδεώδους.

Κορύφωση του προγράμματος υπήρξε η θεατρική παράσταση που πραγματοποιήθηκε στο Β’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας από τις θεατρικές ομάδες των 4 σχολείων με την Ορέστεια του Αισχύλου σε διασκευή του Βέλγου σκηνοθέτη Μισέλ Ταννέρ. Το ιταλικό σχολείο παρουσίασε τον Αγαμέμνονα, το βελγικό τις Χοηφόρες και το Γυμνάσιο και Λύκειο Αρμενίου τις Ευμενίδες. Το Γυμνάσιο Μυγδονίας παρουσίασε τις Χοηφόρες σε διαφορετική διασκευή. Επιπλέον, στη διάρκεια της φιλοξενίας των ξένων σχολείων στη Λάρισα, μαθητές και καθηγητές πραγματοποίησαν μια σειρά από πολιτιστικές δραστηριότητες και επισκέψεις.

Αρωγός του Γυμνασίου-Λυκείου Αρμενίου για τη φιλοξενία και την υλοποίηση των δραστηριοτήτων του προγράμματος στάθηκε για άλλη μια φορά με ποικίλους τρόπους ο Δήμος Κιλελέρ. Οι εκπρόσωποι μάλιστα των σχολείων έγιναν δεκτοί στο δημαρχείο Κιλελέρ από τον δήμαρχο Αθ. Νασιακόπουλο, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του σε ανάλογες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις και απένειμε τιμητικές πλακέτες στους εκπροσώπους των σχολείων και συγκεκριμένα στη διευθύντρια του βελγικού σχολείου Κριστίν Μπουρζουά και στον υποδιευθυντή του ιταλικού σχολείου Άντζελο Ματιόνε, που συνόδευσαν τους μαθητές τους στην Ελλάδα, ενώ από το Γυμνάσιο-Λύκειο Αρμενίου παρέλαβαν την πλακέτα οι καθηγητές του σχολείου, Δημ. Πέγκας και Δημ. Σακελλαρίου. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ήδη τα σχολεία που συμμετείχαν επεξεργάζονται νέα σχέδια συνεργασίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass