ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Καταργούνται οι μεταθέσεις…

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2017 9:30

Φωνές αντιδράσεων ξέσπασαν από εκπαιδευτικούς, για τις μεταθέσεις που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, οι οποίες όπως υποστηρίζουν: «ικανοποιήθηκαν 213 αιτήσεις από το σύνολο 6.874, δηλαδή μόλις 3,1 %». Συγκεκριμένα καταγγέλλουν:

-Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών:

«Είναι οι λιγότερες μεταθέσεις που έγιναν ποτέ. Μετά την περσινή σφαγή με την ικανοποίηση μόνο 4,7% των αιτήσεων και τη φετινή συνέχεια, η κυβέρνηση επί τις ουσίας καταργεί τις μεταθέσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Τα χαμηλά αυτά ποσοστά έχουν να κάνουν με το σύνολο όλων των αντιεκπαιδευτικών – αντιλαϊκών μέτρων που πήρε η κυβέρνηση τα δύο τελευταία χρόνια και που είχαν τη σύμφωνη γνώμη και της ΝΔ. Από τις απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών, το πετσόκομμα του ωρολογίου προγράμματος στα Γυμνάσια, την κατάργηση των υπευθύνων στα εργαστήρια, τη συνεχή μείωση των τμημάτων στα ΕΠΑΛ, μέχρι τα 27άρια και 28άρια τμήματα, τις τεχνητές υπεραριθμίες, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις, την απαξίωση των δομών της ειδικής αγωγής.

Απαιτούμε: Να πραγματοποιηθεί άμεσα νέος γύρος μεταθέσεων. Να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που έχουν να κάνουν με τα χιλιάδες πραγματικά κενά που υπάρχουν στα σχολεία.

Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της 24ωρης Πανεργατικής Απεργίας!

Στις 17 Μάη να βουλιάξουν οι δρόμοι».

-Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών

«Σε μια εποχή στην οποία διαρκώς προστίθενται όλο και μεγαλύτερα βάρη στους εργαζόμενους και στους εκπαιδευτικούς, η καθήλωση χιλιάδων εκπαιδευτικών μακριά από τα σπίτια τους δημιουργεί μια άνευ προηγουμένου αβεβαιότητα και ανασφάλεια.

Ζητάμε την επανεξέταση του όλου προβλήματος των μεταθέσεων.

Να επαναπροσδιοριστούν τα κενά με βάση τις αποφάσεις του κλάδου μας. Να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις των μεταθέσεων με βάση τις υπαρκτές ανάγκες των σχολείων. Να γίνουν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για να καλυφθούν όλα τα κενά των σχολείων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass