ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κρούουν τον κώδωνα για την κλιματική αλλαγή

* Τα παιδιά τραγούδησαν, χόρεψαν και συμμετείχαν σε δραστηριότητες για να αφυπνίσουν την περιβαλλοντική συνείδηση των συνομηλίκων τους και των μεγαλυτέρων.

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2017 0:34

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων και το Κ.Π.Ε. Κισσάβου – Ελασσόνας διοργάνωσε χθες το πρωί στο πάρκο του Αλκαζάρ ημερίδα με τίτλο «Καλές πρακτικές αειφορικής διαχείρισης του Περιβάλλοντος και Αγωγής Υγείας».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου, στις 9 - 10 Ιουνίου, που διοργανώνει η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας στην Καρδίτσα με τίτλο: «Κλιματική Αλλαγή: Αυτοδιοίκηση και Θεσσαλία, μπροστά στην παγκόσμια πρόκληση» και περιλάμβανε παρουσιάσεις Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων με θέμα το Περιβάλλον και την Αγωγή Υγείας που υλοποιήθηκαν στα Δημοτικά Σχολεία της Λάρισας το σχολικό έτος 2016 - 2017. Παράλληλα τα παιδιά πήραν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια με περιβαλλοντικές δράσεις και παιχνίδια που συντόνισαν φορείς της πόλης.

Τους δασκάλους και τα παιδιά για την ενεργή συμμετοχή τους ευχαρίστησε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός, τονίζοντας σε δηλώσεις του ότι «υποχρέωσή μας είναι να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές το μήνυμα ότι το περιβάλλον δεν το κληρονομήσαμε από αυτούς που έφυγαν αλλά το δανειστήκαμε από τις γενιές που θα έρθουν».

Για την κλιματική αλλαγή και τις συνθήκες που δημιουργούνται στο περιβάλλον μίλησε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης υποστηρίζοντας ότι «σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε το πράσινο στην πόλη. Να διαμορφώσουμε και άλλα πάρκα. Έχουμε δουλειά μπροστά μας».

Σε δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καλομπάτσιος τόνισε ότι «η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει δράσεις που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος και βελτιώνουν την περιβαλλοντική συνείδηση και την περιβαλλοντική αγωγή και συνεχάρη τα παιδιά, που συμμετείχαν στις δράσεις της ημερίδας, τους εκπαιδευτικούς καθώς και τους διοργανωτές».

Χαιρετισμό απηύθυνε η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου τονίζοντας ότι «η μεγαλύτερη απόδειξη της εμπλοκής της εκπαίδευσης στο περιβάλλον είναι η παρουσία των παιδιών σε τέτοιες δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση και προετοιμασία της νέας γενιάς για ένα πιο αειφόρο μέλλον». Την προσπάθεια των παιδιών και των δασκάλων εξήρε με τη σειρά του ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σωτήρης Βούλγαρης, ενώ η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωάννα Χατζημίχου συντόνισε την όλη εκδήλωση.

Την εκδήλωση άνοιξαν τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Λάρισας και του Ειδικού Δημοτικού Δ.Α.Δ. τα οποία παρουσίασαν δύο μουσικές δράσεις το «Νοιάζομαι και δρω» αλλά και ντυμένοι μάγειρες «έφτιαξαν φαγητό για να μη μείνει κανένα παιδί νηστικό».

Τα σχολεία που έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις της ημερίδας είναι τα 3ο, 4ο, 14ο, 31ο και 37ο Δημοτικά Σχολεία Λάρισας.

Τα παιδιά της Δ’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας παρουσίασαν την « Περπερούνα» έθιμο για το νερό, από το πρόγραμμά τους «Για να μην πούμε το νερό, νεράκι». Μαθητές της Α’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο και τραγούδια από το πρόγραμμά τους «Τρέφομαι υγιεινά μεγαλώνω σωστά». Τα παιδιά των Β2 και Γ1 τάξεων του 37ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας παρουσίασαν τραγούδια από το πρόγραμμά τους «Υγιεινή διατροφή: είναι χαρά είναι ζωή».

Η Γ’ τάξη του 31ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας συμμετείχε σε δράσεις βασισμένες στο πρόγραμμά τους «Το ψωμί» ενώ η Γ’ τάξη του 14ου Δημοτικού σχολείου Λάρισας συμμετείχε σε δράσεις βασισμένες στο πρόγραμμά τους «Υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες και περιβάλλον».

Παράλληλα τα παιδιά πήραν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια με περιβαλλοντικές δράσεις και παιχνίδια.

Την απονομή των διπλωμάτων στους μικρούς μαθητές έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Θανάσης Παιδής.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass