ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

Πέταξαν μπαλόνια με μηνύματα …

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2017 22:13

Με μπαλόνια που πέταξαν στον ουρανό, για να ταξιδέψουν ανά την Ελλάδα και να διαδώσουν την πληροφορία ότι στη Λάρισα υπάρχει το μνημείο και μουσείο του σπουδαίου γιατρού της αρχαιότητας, Ιπποκράτη, μαθητές της Λάρισας, γιόρτασαν χθες τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Ειδικότερα μαθητές του 1ου και του 26ου Νηπιαγωγείου με τις νηπιαγωγούς τους κ.κ. Στυλιανή Ρούστα, Αρετή Φούντα και Ιωάννα Φάππα, επισκέφθηκαν το μνημείο και έστειλαν με κείμενα σε χαρτί και μπαλόνια, το μήνυμα ότι στη Λάρισα υπάρχει το μουσείο του Ιπποκράτη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας και η γενική γραμματέας Άρτεμις Παπαδημητρίου, που ενισχύουν κάθε προσπάθεια που γίνεται για την προβολή του μνημείου (κάτω από αυτό υπάρχει κενοτάφιο που λειτουργεί από τη δεκαετία του 1980 και σαν μουσειακός χώρος), αλλά παράλληλα και για την καλλιέργεια της ιδέας να αποτελέσει πόλο έλξης πανελλήνια και παγκοσμίως.

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» ιδρύθηκε πριν δύο χρόνια και έχει σκοπό τη μελέτη και ανάδειξη του έργου του Ιπποκράτη και της σχέσης του με τη Λάρισα.

Σύμφωνα με το κ. Χαλιαμπάλια: «Με τις εκδηλώσεις που οργανώνει ο Σύλλογος με άλλους φορείς της πόλης, επιδιώκει τη διατύπωση προτάσεων για τη δημιουργία ενός σύγχρονου μουσείου από επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των μουσείων αλλά και με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Για άλλη μια χρονιά ο σύλλογος υποστήριξε εκπαιδευτικές δράσεις σχολείων που μελετούν το έργο του Ιπποκράτη, το μνημείο του Αλκαζάρ καθώς και άλλα σημεία ενδιαφέροντος που υπάρχουν στη διαδρομή από το μνημείο μέχρι το Α’ Αρχαίο Θέατρο.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές όλων των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Πολιτιστικές Διαδρομές” υλοποίησαν δράσεις σχετικές με τη σημερινή μέρα και με το μουσείο του Ιπποκράτη».

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass