ΣΤΟ 23ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Παράσταση μαθητών

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2017 15:00

Οι μαθητές της Στ΄ και Δ3΄ τάξεων του 23ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας διοργανώνουν μία πρωτότυπη παράσταση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Μαΐου στις 20.00 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, με τίτλο : «Σώμα, κίνηση, φωνή, παιχνίδι φτιάχνω στη στιγμή».

Η παράσταση είναι βασισμένη στο bodypercussion – bodymusic, που είναι η δημιουργία μουσικής με τη χρήση του ανθρώπινου σώματος. Συνδυάζει, δηλαδή μουσική, ρυθμό και κίνηση. H χρήση του black light theater (είδος μαύρου θεάτρου με τη χρήση λαμπών φθορισμού) πλαισιώνει την παράσταση με φαντασμαγορικό τρόπο.

Όπως σημειώνεται από το σχολείο «η ένωση των δύο αυτών ειδών σε μία ιστορία αναφέρει ότι κάποιοι μάγοι εξαφανίζουν τα παιχνίδια των παιδιών. Παιχνίδια της σύγχρονης εποχής με τα οποία διασκεδάζουν: τάμπλετ, κινητά, υπολογιστές. Αποφασίζουν λοιπόν να γυρίσουν τον κόσμο με σκοπό να τα βρουν. Σ' αυτό το ταξίδι ανακαλύπτουν ότι η χαρά του παιχνιδιού υπάρχει μέσα μας. Τα παιδιά πάντα και παντού θα συνεχίζουν να παίζουν. Τα μόνα που χρειαζόμαστε είναι το σώμα και η φωνή μας. Η κίνηση και η μουσική. Και φυσικά ...η φαντασία μας».

Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η εκπαιδευτικός μουσικής Κωνσταντίνα Κουκολίτσου, η εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής Δώρα Παπαδούλη και η εκπαιδευτικός εικαστικών Δήμητρα Λαμπρογιώργου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass